shikachu Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Czołem, krótko i mam nadzieję, że na temat. Merida Matts 40D. Po dwóch sezonach nadszedł czas na wymianę kół. Obecnie jeżdże tylko i wyłącznie po drogach/chodnikach. Opony (Detonator i ContiSport) maksymalnie 1.25 (z pamięci:). Hammulce tarczowe. Waga jeźdźca 80-85kg. Pomysł jest następujący Mavic XC717 na 32 dziury, piasty Novatec (nie pamiętam numerów, tylko wagę - 130g i 310g) i jakieś klawe, czarne szprychy. Budżet 800-1000. Im mnie tym lepiej. Obecnie zamontowane standardowe Jaleco - ciężkie i brzydkie;] Konstruktywna krytyka i ewentualne pomysły mile widziane. Miłego dnia:]
dawid Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 obrecze 360zł, piasty jakies 450zł, szprychy czarne 140zł. Czyli dobry zestaw w tej cenie się spokojnie zmieści. Kwestia jeszcze ile zaplot. U mnie miałbyś za free
shikachu Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Napisano 22 Sierpnia 2011 Dzięki za propozycję. Obręcze już mam - dostałem ZTR Olympic na 32 dziury. Będę kupował piasty Novatec NT-D711SB i Novatec NT-D712SB. Pozostaje kwestia dobory szprych, by w podanych warunkach użytkowania utrzymały słonia na siodle;] Co sądzicie o DT Comp? Może coś innego. Budżet póki co szczuplejszy o 350zł, zatem zostało mi do wydania maksymalnie ~600-650zł na piasty, szprychy i zaplot. Sugestie mile widziane. Dziękuję i miłego dnia:]
miskov17 Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Spokojnie możesz włożyć szprychy pokroju Competition, mam niemal identyczne kółka (jedynie z przodu Lasery), ważę 10kg więcej i nic się z nimi nie dzieje. Są jeszcze Sapim D-light, przy dobrym zaplocie także z nimi nie powinno być problemów
zlomek Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Dla Ciebie idealne szprychy to sapim D-Light ( waga/wytrzymałość). Dobrze swoją rolę spełnią również: - dt competition - sapim race - sapim cx-ray - sapim superspoke Swoją drogą ostatnio natknąłem się na fajny zestaw kół za 799zł http://www.bikestacja.pl/kola-novatec-d811-26dt-xr400-kcnc-1660g-p-20601.html Szkoda,że już złożyłem koła.
pawelsystem Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Dla Ciebie idealne szprychy to sapim D-Light ( waga/wytrzymałość). Dobrze swoją rolę spełnią również: - sapim cx-ray - sapim superspoke toz to szprychy te kosztyja tyle co maja wyjsc całe koła co nie mowie ze sa złe ale to szprychy na kola z wysokiej półki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.