claas86 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Znając życie to wiele osób tak ryzykuje. Jak ktoś jest PRO i już ma trochę rowerów za sobą i trochę km przejechane, to wie i zdaje sobie sprawę jak ważny jest wybór ramy. Przeciętny użytkownik, nie zwraca na to tak wielkiej uwagi, byle by łapy nie bolały i aby za bardzo na kierownicę opartym być nie można. Ot takie zdanie amatora ;p
adamitsu Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Ja przy wzroście 191cm jeżdżę na rozm. 20 właśnie na omawianej Meridzie. Przymierzałem się do większego rozmiaru, ale 22 to straszna kobyła (dla mnie oczywiście, przednie koło mogłem podnieść jedynie na 5-6cm). Claas86 jak weźmiesz sobie roz. 22 to jak wjedziesz w cięższy teren gdzie będziesz musiał ratować się zeskokiem, strzaskasz sobie jajka o górną rurę, choć wiadomo każdy jest inny i różnie to może być. Żeby idealnie dobrać ramę, trzeba naprawdę wiedzieć gdzie i jak będziemy tym rowerem jeździć. Moim zdaniem przymiarka w sklepie dla niedoświadczonej osoby też niewiele da. Będzie sprzedawca dawać większy - mniejszy rozmiar i na obu będzie dobrze (tak było w moim przypadku), ale zawsze to lepiej niż kupno w ciemno. Przeciętny użytkownik jak się wkręci i zaczyna nawijać coraz więcej km, to już przestaje być przeciętny i zaczyna odczuwać różne niuanse, o których wcześniej nawet nie wiedział. Więc pierwszy rower zawsze będzie swoistym poligonem doświadczalnym i chociaż byśmy nie wiem ile opinii nie przeczytali, ilu kumpli nie posłuchali to i tak nie trafimy w punkt idealnie. Po męsku iść i kupić, bo mętlik w głowie będzie coraz większy, a przecież to nie inwestycja na całe życie.
claas86 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 O rozmiarze 22 nawet nie myślałem, przymierzam się do 20' i tak jak napisałeś, trzeba kupić, bo coraz większy mętlik w głowie ;)Ze sprzedawcami też masz rację, dla nich każdy model jest dobry, tylko żeby był sprzedany. Swoją drogą, to jak dla Ciebie na 191 rama 20' jest dobra, to ciekawe jak to się ma do moich 183, ale i tak w ciemno bym brał 20'. Istnieje możliwość, że znajdę tańszą ofertę od tej, jeśli chodzi o Merida TFS 500-Disc model 2011? http://allegro.pl/nowa-merida-2011-matts-tfs-500-d-gratisy-raty-i1766217661.html
Beson Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 adamitsu Zacny post. Rozumiem, że jeździsz na 500-D z 2011? Jeśli Ty przy swoim wzroście zasuwasz na 20 to ja przy swoim na 18 na bank będę czuł się komfortowo. I zrobię tak jak mówisz, kupuje i tyle, nie ma się już chyba nad czym zastanawiać. claas86 Z tego co ja szukałem to nigdzie nie ma taniej niż na Allegro. Facet z tej aukcji pisze o jakimś zapięciu gratis, co to za zapięcie i do czego?
adamitsu Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Beson, tak mam 500D z 2011 roku. Te 20' to taki kompromisowy rozmiar dla mnie. Jeżdżę też sporo po asfalcie i podejrzewam, że większy rozmiar byłby lepszy. Lecz przy zakupie kierowałem się tym, żeby najwięcej frajdy rower dawał mi w terenie bo do tego przecież mtb służy, więc zdecydowałem się na 20', zgodnie z opiniami, że lepiej troszkę mniejszy niż za duży. I jest OK. Generalnie rower już ma przejechane 2000km i jak na razie (odpukać) wykonuje przy nim tylko czynności konserwacyjne. + za wygląd jeszcze dla tego modelu się należy, to z całą pewnością. fotka zaraz po zakupie
Killer206 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Wiem, że kwestia bezpieczeństwa jest bardzo ważna, ale mimo wszystko pozbyłbym się tych odblasków na kołach Pancerz od przedniej przerzutki co leci po łuku przy sztycy wypadałoby lekko skrócić bo leci za dużym łukiem
fantomasz69 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Ja mieszkam w małej miejscowości i wybór rowerów jest bardzo skąpy,ale zrobiłem tak:upatrzyłem sobie swoją "Madzie" w internecie,następnie poszedłem do sklepu w moim miasteczku i spytałem w jakiej cenie są w stanie sprowadzić mi wybrany model,dałem im jeden dzień aby mogli podzwonić po hurtowniach.Gdy już było wiadomo co i jak zacząłem negocjować cenę i udało mi się utargować niemal że do ceny internetowej.Plusy zakupu w sklepie stacjonarnym są takie że złożą i wyregulują Ci rowerek na tip-top,(możesz się przejechać i sprawdzić)a w razie problemów odprowadzasz rower do sklepu i niech się martwią, także przegląd serwisowy nie stanowi problemu przy takim zakupie(choć ja sobie to odpuściłem).A hamulce no cóż,w moim rowerku jak pisałem Avid5 działają rewelacyjnie żadnych problemów, a gdy się wytrą to wymienię tylko okładziny (kilkanaście zł)i jeżdżę dalej.Hydrauliczne bywa że się zapowietrzą,czasami płyn wycieknie i wtedy potrzeba trochę wiedzy i doświadczenia żeby sobie z tym poradzić,za zaoszczędzone pieniądze możesz kupić sobie np. kompletny strój rowerowy albo spd.Adamitsu ma absolutną rację nawet gdy w sklepie przymierzysz się do roweru to trudno się zdecydować na którym się lepiej czujesz(potrafią to tylko bardzo doświadczeni rowerzyści),mogę tylko napisać że w domu mam dwa rowerki Meridę Matts TFS 500V i starego Mongoos'a o zdecydowanie mniej sportowej geometrii.Na jednym i drugim mam przejechane kupę kilometrów i jeszcze trudno mi powiedzieć która geometria mi bardziej odpowiada,a jak dopiero to stwierdzić w sklepie?!Więc polecam mój sposób na zakup roweru a rozmiary tak jak pisaliście dla claas86 20' dla Beson 18'.
adamitsu Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Wiem, że kwestia bezpieczeństwa jest bardzo ważna, ale mimo wszystko pozbyłbym się tych odblasków na kołach Pancerz od przedniej przerzutki co leci po łuku przy sztycy wypadałoby lekko skrócić bo leci za dużym łukiem zdjęcie to zostało zrobione z godzinę po zakupie
radeks23 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 @Killer206 może odpowiesz na moje pytanie które zadałem kilka postów wcześniej?
grzybu1 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj. Jak Scott Scale 70 ma się do Meridy TFS 500-D? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Beson Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 adamitsu Tak patrze na Twoją ramę 20" i wychodzi mi, że te foto 500-D na oficjalnej stronie Meridy to 18"?
claas86 Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 Pytanie jeszcze jedno ;] A jak amortyzacja w meridzie (RST First Air lockout 100) odmówi po jakimś czasie posłuszeństwa, to kto mi zrobi serwis ? Przeczytałem wcześniejsze posty o tym amortyzatorze (raczej z 2010r. ) i wtedy, ludzie pisali, że niezbyt z częściami do tego amortyzatora i serwisem, który by się tym zajął, po za producentem.
moojmisiu Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 Dystrybutorem rst w Polsce jest velo, mają części zamienne i sporą sieć dystrybucji. A amor należy do tych prostych w konstrukcji.
claas86 Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 A dlaczego CUBE ATTENTION http://allegro.pl/cube-attention-20-kolekcja-2011-white-blue-i1777832782.html odpadł w przedbiegach w porównaniu z MERIDĄ TFS 500D ? W czym on taki gorszy jest ? Ma trochę gorszy osprzęt, ale posiada amortyzator Rock Shox Dart 3, który jest lepszy od first air meridy ?
grzybu1 Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Czy może ktoś mi odpowiedzieć na pytanie, które zadałem parę postów wyżej ?
krissek Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 grzybu1 podaj konkretne linki to najłatwiej będzie ocenić ale moim zdaniem trochę za dużo każą sobie płacić za naklejkę na ramie
grzybu1 Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Merida http://www.leexosport.pl/product/MERIDA-MATTS-TFS-500-D-WHITE-%7C-BLUE-2011,11-98444 Scott http://www.sklep.rowery.com.pl/index.php?products=product&prod_id=2824
radamenes Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 A dlaczego CUBE ATTENTION http://allegro.pl/cube-attention-20-kolekcja-2011-white-blue-i1777832782.html odpadł w przedbiegach w porównaniu z MERIDĄ TFS 500D ? W czym on taki gorszy jest ? Ma trochę gorszy osprzęt, ale posiada amortyzator Rock Shox Dart 3, który jest lepszy od first air meridy ? Odpadł za swoje bardziej turystyczne aspiracje oraz cene a ta tora nie jest powietrzna i w niczym nie jest lepsza od first'a
grzybu1 Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 To, że ta Tora nie jest powietrzna to akurat wiem, ale chodzi mi o inne części.
Beson Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Napisano 23 Sierpnia 2011 Merida zamówiona, w czwartek/piątek już będę fruwał.
claas86 Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Wow męska decyzja widzę hehe Gdzie zamówiłeś ? Właśnie widziałem na jednej aukcji na allegro, że ktoś kupił, to Ty ? Za 2649 bodajże ? Tam jest jedna aukcja gdzie jest za 2599, ale nikt tam nie kupuje (?)
Beson Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Napisano 24 Sierpnia 2011 Tutaj kupiłem: http://allegro.pl/nowa-merida-2011-matts-tfs-500-d-gratisy-raty-i1766217661.html Panowie szybkie pytanie. Okazało się, że skończyły im się ramy 18 bo wczoraj ktoś wykupił ostatnią w sklepie w związku z tym proponują mi 800-D za 2899 zł, czyli musze dopłacić 300 zł, warto w to wchodzic? Biorąc pod uwagę cene katalogową jest to taniej o 1300 zł. A Jeśli bym się jednak uparł na Meridę 500-D to musiałbym dopłacić 50 zł bo najtańsza aukcja na allegro to 2649 a ja zamawiałem za 2599 czyli wychodzi teraz jednak różnica 250 zł pomiędzy 500-D którą mogę mieć a 800-D która mi proponują. Więc chyba jednak warto w takim wypadku kupić 800-D?
krissek Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Patrząc na osprzęt to warto ale jak dla mnie to 500 ma fajniejsze malowanie Tylko musisz sobie odpowiedzieć czy wykorzystasz ten rower-w sumie 250zł to niewiele
claas86 Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 To ładnie Beson budżet naciągnięty Swoją drogą jutro i ja kupuje, wysłałem zapytanie czy ramy mają. Pewnie mi nie zaproponują 800D. Sam nie wiem czy bym się zdecydował.. Wygląd lepszy 500D, czy poczułbym różnicę w osprzęcie ? Sam nie wiem, musiałbym się zastanowić. Co w końcu postanowiłeś ?
sivydym Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 TFS to niezła seria tylko jedno ale... jest idealna dla cieższych rowerzystów. Ramy są bardzo sztywne i praktycznie nic nie tłumią - typowe kowadła. Ma to swoje plusy i minusy niestety - jakie chyba każdy wie. 500 to dobry wybór, 800 to natomiast strzał w kolano bo Shimano 10sp SLX chodzi tragicznie, XT już lepiej ale wciaż daleko im do "starego" XT 9sp. Prawdopodobnie dlatego raptem po niecałych dwóch sezonach wchodzi już całkowicie inne XT 2012... Ciekawym modelem jest 900 ale z Foxem i X9 na tyle ( kilka sklepów ma go w swojej ofercie bo w oficjalnym obiegu tej wersji brak ) i jesli już masz zamiar wydać ok 3k to warto dołożyć do np.takiej 900: http://allegro.pl/merida-matts-tfs-900-d-wyprzedaz-15-rabat-i1783117579.html z drugiej strony tak dodawać można w nieskończoność a biorąc pod uwagę, że już za 4,4 kupijesz 800 ale FLX w karbonie to aż Ci wspołczuje że "musisz" coś wybrać W każdym razie Merida to będzie dobry zakup... no ja nie żałuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.