Skocz do zawartości

[Rowery] Kross czy Lapierre - pomoc przy wyborze roweru

PeteGreen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Mam pytanko do osob ktore maja pojecie o rowerach. Sam nie jestem w tym biegly wiec stad moja prosba. Poszukuje roweru i wybor moj padl na dwa sprzety. Pierwszy z nich to Kross Level A8 2011 (http://ekross.pl/rowery-kross-kolekcja-2011-gorskie-mtb-xc-kross-level-a8-2011-o_l_191_2844.html) zas drugi to Lapierre Tecnic 700 2011 (http://www.cycles-lapierre.fr/lapierre/vtt-sport-loisirs/2011/tecnic-700-2011/caracteristiques). Ktory z nich bedzie lepszym wyborem. Z gory dzieki za wszelka pomoc.

Napisano

Według mnie to rowery są porównywalne sprzętowo jednak różnią się długością ramy oraz główki. Kwestia upodobań, ceny i wyglądu powinna rozstrzygać. Ja obstawiam białasa za pełen Sram i wygląd. Będziesz wiedział jak je przymierzysz, TECNIC powinien być wygodniejszy.

Napisano

Dokładnie, długość górnej rury odgrywa tu spore znaczenie. Kross jest długi i przeznaczony typowo pod sport, Lapierre jest krótszy, więc to rower o geometrii bardziej rekreacyjnej.

Napisano

Jesli chodzi o cene to oba znalazlem w przecenach i jest ona prawie taka sama(Kross 3400zl, Lapierre 3200zl). Wizualnie oba mi sie podobaja. Rower ma mi sluzyc w wiekszosci do jazdy po drogach utwardzonych ale nie wykluczam tez wypadow w bardziej wymagajacy teren.

• Mod Team
Napisano

No to bierz Lapierra, geometria "mniej męcząca". No i sprzęt bardziej oryginalny, w moim lesie co drugi to Kross.:icon_wink: I dwie stówki w kieszeni.

Napisano

Jeszcze mam takie pytanie. Oba te rowery sa na amortyzatorze Rock Shox Recon z tym ze Kross ma Recon Gold Solo Air a Lapierre Recon SILVER TK Solo Air 100. Czym one sie roznia ? Czy moze jeden i ten sam amorek ??

P.S. Jeszcze rozmyslalem o Cube LTD Comp ale chyba odpada bo amortyzator przedni ma slabszy bo Rock Shox Tora TK, 100mm z blokada PopLock (a cena ta sama co Lapierre)

Napisano

możesz podać gdzie można znaleźć za 3200? Może gdzieś w okolicach Trójmiasta? Przed zakupem chciałbym sie do niego przymierzyć, ale w Trójmieście nigdzie go nie ma.

Pzdr

Napisano
Jeszcze mam takie pytanie. Oba te rowery sa na amortyzatorze Rock Shox Recon z tym ze Kross ma Recon Gold Solo Air a Lapierre Recon SILVER TK Solo Air 100. Czym one sie roznia ? Czy moze jeden i ten sam amorek ??

Różnią się wagą Silver TK jest o 300 gr. cięższy (ma stalowe golenie ), tłumiki mają takie same.

Napisano

możesz podać gdzie można znaleźć za 3200? Może gdzieś w okolicach Trójmiasta? Przed zakupem chciałbym sie do niego przymierzyć, ale w Trójmieście nigdzie go nie ma.

Pzdr

Niestety sklep jest w Czestochowie ale ma tez strone internetowa

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...