PeteGreen Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam ! Mam pytanko do osob ktore maja pojecie o rowerach. Sam nie jestem w tym biegly wiec stad moja prosba. Poszukuje roweru i wybor moj padl na dwa sprzety. Pierwszy z nich to Kross Level A8 2011 (http://ekross.pl/rowery-kross-kolekcja-2011-gorskie-mtb-xc-kross-level-a8-2011-o_l_191_2844.html) zas drugi to Lapierre Tecnic 700 2011 (http://www.cycles-lapierre.fr/lapierre/vtt-sport-loisirs/2011/tecnic-700-2011/caracteristiques). Ktory z nich bedzie lepszym wyborem. Z gory dzieki za wszelka pomoc.
radamenes Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Według mnie to rowery są porównywalne sprzętowo jednak różnią się długością ramy oraz główki. Kwestia upodobań, ceny i wyglądu powinna rozstrzygać. Ja obstawiam białasa za pełen Sram i wygląd. Będziesz wiedział jak je przymierzysz, TECNIC powinien być wygodniejszy.
Fenthin Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Dokładnie, długość górnej rury odgrywa tu spore znaczenie. Kross jest długi i przeznaczony typowo pod sport, Lapierre jest krótszy, więc to rower o geometrii bardziej rekreacyjnej.
PeteGreen Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Jesli chodzi o cene to oba znalazlem w przecenach i jest ona prawie taka sama(Kross 3400zl, Lapierre 3200zl). Wizualnie oba mi sie podobaja. Rower ma mi sluzyc w wiekszosci do jazdy po drogach utwardzonych ale nie wykluczam tez wypadow w bardziej wymagajacy teren.
Mod Team michuuu Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 No to bierz Lapierra, geometria "mniej męcząca". No i sprzęt bardziej oryginalny, w moim lesie co drugi to Kross. I dwie stówki w kieszeni.
PeteGreen Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Jeszcze mam takie pytanie. Oba te rowery sa na amortyzatorze Rock Shox Recon z tym ze Kross ma Recon Gold Solo Air a Lapierre Recon SILVER TK Solo Air 100. Czym one sie roznia ? Czy moze jeden i ten sam amorek ?? P.S. Jeszcze rozmyslalem o Cube LTD Comp ale chyba odpada bo amortyzator przedni ma slabszy bo Rock Shox Tora TK, 100mm z blokada PopLock (a cena ta sama co Lapierre)
Kieziu Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 możesz podać gdzie można znaleźć za 3200? Może gdzieś w okolicach Trójmiasta? Przed zakupem chciałbym sie do niego przymierzyć, ale w Trójmieście nigdzie go nie ma. Pzdr
Rulez Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Jeszcze mam takie pytanie. Oba te rowery sa na amortyzatorze Rock Shox Recon z tym ze Kross ma Recon Gold Solo Air a Lapierre Recon SILVER TK Solo Air 100. Czym one sie roznia ? Czy moze jeden i ten sam amorek ?? Różnią się wagą Silver TK jest o 300 gr. cięższy (ma stalowe golenie ), tłumiki mają takie same.
PeteGreen Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 możesz podać gdzie można znaleźć za 3200? Może gdzieś w okolicach Trójmiasta? Przed zakupem chciałbym sie do niego przymierzyć, ale w Trójmieście nigdzie go nie ma. Pzdr Niestety sklep jest w Czestochowie ale ma tez strone internetowa Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.