perla10 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam, Posiadam piastę PROdigy PROformę oraz obręcz alexrims DM24 w przednim kole, natomiast w tylnym piastę Dartmoor S-Force i również obręcz DM24 oba koła są 26", stare szprychy chwyciła rdza i chciałbym je wymienić, ale nie wiem jak długie powinny być szprychy oraz jakie wybrać do streetu dirtu? Proszę o pomoc, Pozdrawiam Perla.
Fenthin Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Masz stare szprychy, więc po co w ogóle zadajesz na forum pytanie o długość? Zaś co do konkretnych modeli, najpierw budżet...
Mod Team sznib Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 Wypada po 40pln na koło, w tej cenie to chyba tylko srebrne CNspoke dostaniesz że by się zmieścić w budżecie. Jednak jak koło będzie dobrze zaplecione dadzą radę.
Grand231 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Ja do DM24 przy pieście Hone używałem szprych 240 mm oraz długich nypli.
perla10 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Ale czy te szprychy wytrzymają? czy lepiej uzbierać na coś porządniejszego ?
pawelsystem Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Ale czy te szprychy wytrzymają? czy lepiej uzbierać na coś porządniejszego ? dt bedzie lepszym rozwiazaniem
miskov17 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Bo się nazywają DT? Cn spoke'i są nie gorsze a kosztują połowę mniej uwzględniając cenę z nyplem.
kosa23 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 W przypadku Cnspoke jest mała niejasność, ponieważ robią dwie linie produktów różniących się jakością: Cnspoke i Mac. Np DT Swiss i Sapim produkują wszystkie szprychy tej samej (wysokiej) jakości.
Jogurcik Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Mam w przednim kole DT Swiss Champion, a w tylnym CN Spoke'i, obręcze i z przodu i z tyłu te same ( Accent Generation XC) i te same nyple (Dartmoor). Obydwa koła były zaplatane w tym samym serwisie, przez tego samego człowieka. Ważę 85kg, i ani z przodem, ani z tyłem nic się nie dzieje (jeżdzę zgodnie z przeznaczeniem - XC, lżejszy teren, czasem jak trzeba szosa :> ), więc myślę, że CN Spoke'i powinny starczyć, ale dozbieraj do czarnych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.