Skocz do zawartości

[Szprychy] jaka długość oraz firma

perla10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam piastę PROdigy PROformę oraz obręcz alexrims DM24 w przednim kole, natomiast w tylnym piastę Dartmoor S-Force i również obręcz DM24 oba koła są 26", stare szprychy chwyciła rdza i chciałbym je wymienić, ale nie wiem jak długie powinny być szprychy oraz jakie wybrać do streetu dirtu?

Proszę o pomoc,

Pozdrawiam Perla.

• Mod Team
Napisano

Wypada po 40pln na koło, w tej cenie to chyba tylko srebrne CNspoke dostaniesz że by się zmieścić w budżecie. Jednak jak koło będzie dobrze zaplecione dadzą radę.

Napisano

W przypadku Cnspoke jest mała niejasność, ponieważ robią dwie linie produktów różniących się jakością: Cnspoke i Mac. Np DT Swiss i Sapim produkują wszystkie szprychy tej samej (wysokiej) jakości.

Napisano

Mam w przednim kole DT Swiss Champion, a w tylnym CN Spoke'i, obręcze i z przodu i z tyłu te same ( Accent Generation XC) i te same nyple (Dartmoor). Obydwa koła były zaplatane w tym samym serwisie, przez tego samego człowieka. Ważę 85kg, i ani z przodem, ani z tyłem nic się nie dzieje (jeżdzę zgodnie z przeznaczeniem - XC, lżejszy teren, czasem jak trzeba szosa :> ), więc myślę, że CN Spoke'i powinny starczyć, ale dozbieraj do czarnych :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...