okipol Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam, Nadeszła ta pora, aby w końcu wziąć się za siebie i kupić rower. Jestem na forum świeżutki, widzę, że wielu ma dylemat, oraz wielu ma swoje upodobania co do firm. Przez długi okres czasu jeździłem takim rowerkiem :RS 3.0 Nutcracker na osprzęcie Shimano STX. Przyjemnie się śmigało - nie powiem wiele radości z niego czerpałem, troszkę jednak się ... zepsuł. Kolega ma Giant Yukon (hardtail - nie ten wygięty) Yukon . Ciekawi mnie tematyka kultowości ram Gianta, wiadomo że jednak wszystkie wstrząsy i energia przechodzi przez ramę przez co jej dobór jest kluczowy. Zastanawiałem się nad paroma rowerumi : Merida Matts TFS 900D Cute LTD Team Anodized(oraz inne CUBE ) w sumie tyle z mojego rozglądania się. Interesują mnie oczywiście opinie - ramy ( w moim rowerze rama pewnie nie za ciekawa - a muszę przyznać, że radość z jazdy była - czy las,czy asfalt), Yukonem jeździłem i przyjmnie się szło na nim nawet rozpędzić. Pomóżcie mi dobrać coś aby czerpać radość z prędkości, i terenu (zastosowanie trochę teren ,ale jak już to dosyć agresywnie, - trochę asfalt). Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi
tobik2010 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 A nie myślałeś nad złożeniem sobie roweru ? Za tą kasę można mieć już naprawdę super osprzęt Nawet niezły full by za to wyszedł. (ale ja bym chciał mieć tyle na rower:icon_wink: )
Lucas18 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Ja osobiście polecam Kross Level A6 dobra cena i dobry osprzęt. Ogólnie uważam że na tym rowerze naprawdę będzie się dobrze jeździło. Sam mam rower z tej firmy o 4 levele mniej z 2008r. I bądź co bądź rower jest naprawdę porządny. A co do A6 to uważam, że gdy się będzie się o niego dbało to rower naprawdę długo pojeździ. Ale to jest moja opinia. Pozdrawiam
tobik2010 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Może taki Trek ? A z krossów masz A8, lub 11kg Scott
karbeti Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Za taką kasę możesz kupić naprawdę dobry sprzęt praktycznie z każdej marki. Ten Cube LTD podany przez ciebie też jest super. Ramy tej firmy mają bardzo pozytywne opinie.
adams822 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Co do roweru ten Cube ltd team będzie najlepszy z tych tutaj wymienionych, ale co jakiś czas trafiają się okazje na allegro, ostatnio był Cube ltd Race 2011 za 3,8k czyli o 900zł taniej.Posiada fox'a zamiast reby, a to już jest plus. A przed tym jeszcze był Kellys Madman który poszedł za 2,5k a normalnie 5k. W obecnej chwili to ten Cube ltd team jest najlepiej wyposażony.Możesz się wstrzymać jeżeli ci nie śpieszno i coś na allegro ustrzelić.
okipol Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 A nie myślałeś nad złożeniem sobie roweru ? Za tą kasę można mieć już naprawdę super osprzęt Nawet niezły full by za to wyszedł. (ale ja bym chciał mieć tyle na rower:icon_wink: ) Eee jescze mi "składak" wyjdzie i co . Ja osobiście polecam Kross Level A6 dobra cena i dobry osprzęt. Ogólnie uważam że na tym rowerze naprawdę będzie się dobrze jeździło. Sam mam rower z tej firmy o 4 levele mniej z 2008r. I bądź co bądź rower jest naprawdę porządny. A co do A6 to uważam, że gdy się będzie się o niego dbało to rower naprawdę długo pojeździ. Ale to jest moja opinia. Pozdrawiam Myślałem o Levelkach ... niegdyś , jakoś samoistnie się odwiodłem - sam nie wiem dlaczego . Może taki Trek ? A z krossów masz A8, lub 11kg Scott Fajnie wygląda, tylko ... sam nie wiem czy aby osprzęt trafiony - może ktoś się wypowie + rama ? Scott fajny - tylko używka. Za taką kasę możesz kupić naprawdę dobry sprzęt praktycznie z każdej marki. Ten Cube LTD podany przez ciebie też jest super. Ramy tej firmy mają bardzo pozytywne opinie. Własnie podoba mi się, również ze względów wizualnych jak i chyba osprzęt wygląda nie najgorzej. Interesują mnie jednak fakty na temat tych ram - może użytkownicy się wypowiedzą ? Co do roweru ten Cube ltd team będzie najlepszy z tych tutaj wymienionych, ale co jakiś czas trafiają się okazje na allegro, ostatnio był Cube ltd Race 2011 za 3,8k czyli o 900zł taniej.Posiada fox'a zamiast reby, a to już jest plus. A przed tym jeszcze był Kellys Madman który poszedł za 2,5k a normalnie 5k. W obecnej chwili to ten Cube ltd team jest najlepiej wyposażony.Możesz się wstrzymać jeżeli ci nie śpieszno i coś na allegro ustrzelić. Oj z chęcią powypatruje i spróbuję ustrzelić - mam nadzieję, że do września coś ustrzelę . Cube z liskiem brzmi apetycznie . Co powiecie na Ten ? Tylko interesuje mnie bardzo odniesienie do ramy, ktoś wcześniej chwalił kross-a. Pozdrawiam
karbeti Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 A myślałeś o kołach 29? Może coś ze Specjalized np Rockhopper. http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCMain.jsp?my=2011&scid=1000&scname=Rowery+g%C3%B3rskie
celAw Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 http://www.t-bike.pl/p/pl/3271/rower+kross+level+a9+2011.html nie znajdziesz nic lepszego w tej kwocie
okipol Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Stawiając na szali Cube (jak sie znajdzie) Cube LTD Race bądź jak się nie znajdzie Cube LTD Team razem z Kross Lvl A9 To jak się opowiadacie
karbeti Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Cube LTD Race. Naprawdę porządna maszyna. No i wygląda super. Ja osobiście też jeżdżę Cubem tylko Acid. Jestem z niego zadowolony a ten LTD Race bez porównania lepszy osprzętem - polecam.
okipol Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Cube LTD Race. Naprawdę porządna maszyna. No i wygląda super. Ja osobiście też jeżdżę Cubem tylko Acid. Jestem z niego zadowolony a ten LTD Race bez porównania lepszy osprzętem - polecam. LTD PRO z REBĄ Dużo gorszy czy warto ?
karbeti Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Z tego co patrzyłem na stronie Cuba to LTD Pro jest z Manitou Minute. http://www.cube.eu/hardtail/ltd-series/ltd-pro-black-anodized/ Nie jest dużo gorszy ale Race lepiej wypada pod kątem amora, hamulców i wagowo.
okipol Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Z tego co patrzyłem na stronie Cuba to LTD Pro jest z Manitou Minute. http://www.cube.eu/hardtail/ltd-series/ltd-pro-black-anodized/ Nie jest dużo gorszy ale Race lepiej wypada pod kątem amora, hamulców i wagowo. Sorry już mi się pokręciło jest RACE w wersji z REBĄ na przecenie - na innych stronach widać za to wiele wersji z FOXem np na skiteam.
Sol Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Stawiając na szali Cube (jak sie znajdzie) Cube LTD Race bądź jak się nie znajdzie Cube LTD Team razem z Kross Lvl A9 To jak się opowiadacie Za tym, który najlepiej wypadnie przy objeżdżaniu. Obie ramy są dość popularne, więc nie powinno być z tym problemu. Osprzętowo najlepiej wyglądają Race i A9, ale w pierwszym zwróciłbym uwagę przede wszystkim na hamulce. Nie jarałbym się natomiast amorem, bo to budżetowa wersja Foxa, która wcale nie musi pracować lepiej niż Reba (w sumie to kwestia preferencji) i w dodatku nie ma zdalnej blokady. Każdy, kto zapomniał odblokować na kamienistym zjeździe wie co się bardziej przydaje
karbeti Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Tu masz porównanie tych dwóch cubusiów: http://www.cube.eu/service/bike-vergleich/
okipol Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Tu masz porównanie tych dwóch cubusiów: http://www.cube.eu/service/bike-vergleich/ ok dzięki, jeżeli chodzi o to z amorem to też zdążyłem doczytać. Chyba podryfuje pomiędzy CUBE LTD TEAM/ PRO a KROSS LVL A9 ale chyba Cube jakiegos wezme ... trzeba będzie zacząć przymiarki i polowania
karbeti Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Spora kwota na ten sprzęt. Przed zakupem postaraj się przymierzyć i przejechać zaplanowanym rowerem. Osprzęt bardzo ważny ale samopoczucie i wygoda także.
okipol Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 Spora kwota na ten sprzęt. Przed zakupem postaraj się przymierzyć i przejechać zaplanowanym rowerem. Osprzęt bardzo ważny ale samopoczucie i wygoda także. Może ktoś wie gdzie znajdę Kross-a w Poznaniu ?
karbeti Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Przecież masz Cyklotura w Poznaniu. http://www.cyklotur.com/
okipol Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 Znów poważne przemyślenia ... Team/Race/Pro kontra A8/A9 ... jest może jakiś użytkownik A8/A9 ? O A9 była recenzja i to bardzo optymistyczna A co z Team/Pro ? w porównianiu do A8.... męczy mnie to a teraz niestety męczę i was. Pozdrawiam
dywyn Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 Cube LTD Team w mojej ocenie ma marnej jakości hamulce. Ze względu na Hayes zdecydowałbym się na inny model niż Team.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.