Skocz do zawartości

[rower] 4000-4500 zł hardtail do w miarę szybkiej jazdy

okipol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Nadeszła ta pora, aby w końcu wziąć się za siebie i kupić rower. Jestem na forum świeżutki, widzę, że wielu ma dylemat, oraz wielu ma swoje upodobania co do firm.

Przez długi okres czasu jeździłem takim rowerkiem :RS 3.0 Nutcracker na osprzęcie Shimano STX. Przyjemnie się śmigało - nie powiem wiele radości z niego czerpałem, troszkę jednak się ... zepsuł. Kolega ma Giant Yukon (hardtail - nie ten wygięty) Yukon . Ciekawi mnie tematyka kultowości ram Gianta, wiadomo że jednak wszystkie wstrząsy i energia przechodzi przez ramę przez co jej dobór jest kluczowy. Zastanawiałem się nad paroma rowerumi :

Merida Matts TFS 900D

Cute LTD Team Anodized(oraz inne CUBE :P)

w sumie tyle z mojego rozglądania się.

Interesują mnie oczywiście opinie - ramy ( w moim rowerze rama pewnie nie za ciekawa - a muszę przyznać, że radość z jazdy była - czy las,czy asfalt), Yukonem jeździłem i przyjmnie się szło na nim nawet rozpędzić. Pomóżcie mi dobrać coś aby czerpać radość z prędkości, i terenu :P (zastosowanie trochę teren ,ale jak już to dosyć agresywnie, - trochę asfalt). Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi

Napisano

A nie myślałeś nad złożeniem sobie roweru ? Za tą kasę można mieć już naprawdę super osprzęt :) Nawet niezły full by za to wyszedł. (ale ja bym chciał mieć tyle na rower:icon_wink: )

Napisano

Ja osobiście polecam Kross Level A6 dobra cena i dobry osprzęt. Ogólnie uważam że na tym rowerze naprawdę będzie się dobrze jeździło. Sam mam rower z tej firmy o 4 levele mniej z 2008r. I bądź co bądź rower jest naprawdę porządny. A co do A6 to uważam, że gdy się będzie się o niego dbało to rower naprawdę długo pojeździ. Ale to jest moja opinia. Pozdrawiam :thumbsup:

Napisano

Za taką kasę możesz kupić naprawdę dobry sprzęt praktycznie z każdej marki. Ten Cube LTD podany przez ciebie też jest super. Ramy tej firmy mają bardzo pozytywne opinie.

Napisano

Co do roweru ten Cube ltd team będzie najlepszy z tych tutaj wymienionych, ale co jakiś czas trafiają się okazje na allegro, ostatnio był Cube ltd Race 2011 za 3,8k czyli o 900zł taniej.Posiada fox'a zamiast reby, a to już jest plus.

A przed tym jeszcze był Kellys Madman który poszedł za 2,5k a normalnie 5k.

W obecnej chwili to ten Cube ltd team jest najlepiej wyposażony.Możesz się wstrzymać jeżeli ci nie śpieszno i coś na allegro ustrzelić.

Napisano

A nie myślałeś nad złożeniem sobie roweru ? Za tą kasę można mieć już naprawdę super osprzęt :) Nawet niezły full by za to wyszedł. (ale ja bym chciał mieć tyle na rower:icon_wink: )

Eee jescze mi "składak" wyjdzie i co :D.

Ja osobiście polecam Kross Level A6 dobra cena i dobry osprzęt. Ogólnie uważam że na tym rowerze naprawdę będzie się dobrze jeździło. Sam mam rower z tej firmy o 4 levele mniej z 2008r. I bądź co bądź rower jest naprawdę porządny. A co do A6 to uważam, że gdy się będzie się o niego dbało to rower naprawdę długo pojeździ. Ale to jest moja opinia. Pozdrawiam :thumbsup:

Myślałem o Levelkach ... niegdyś :P, jakoś samoistnie się odwiodłem - sam nie wiem dlaczego :P.

Może taki Trek ? A z krossów masz A8, lub 11kg Scott

Fajnie wygląda, tylko ... sam nie wiem :P czy aby osprzęt trafiony - może ktoś się wypowie + rama ? Scott fajny - tylko używka.

Za taką kasę możesz kupić naprawdę dobry sprzęt praktycznie z każdej marki. Ten Cube LTD podany przez ciebie też jest super. Ramy tej firmy mają bardzo pozytywne opinie.

Własnie podoba mi się, również ze względów wizualnych jak i chyba osprzęt wygląda nie najgorzej. Interesują mnie jednak fakty na temat tych ram - może użytkownicy się wypowiedzą ?

Co do roweru ten Cube ltd team będzie najlepszy z tych tutaj wymienionych, ale co jakiś czas trafiają się okazje na allegro, ostatnio był Cube ltd Race 2011 za 3,8k czyli o 900zł taniej.Posiada fox'a zamiast reby, a to już jest plus.

A przed tym jeszcze był Kellys Madman który poszedł za 2,5k a normalnie 5k.

W obecnej chwili to ten Cube ltd team jest najlepiej wyposażony.Możesz się wstrzymać jeżeli ci nie śpieszno i coś na allegro ustrzelić.

Oj z chęcią powypatruje i spróbuję ustrzelić - mam nadzieję, że do września coś ustrzelę :D. Cube z liskiem brzmi apetycznie :D.

Co powiecie na Ten ? Tylko interesuje mnie bardzo odniesienie do ramy, ktoś wcześniej chwalił kross-a. Pozdrawiam

Napisano

Cube LTD Race. Naprawdę porządna maszyna. No i wygląda super. :thumbsup: Ja osobiście też jeżdżę Cubem tylko Acid. Jestem z niego zadowolony a ten LTD Race bez porównania lepszy osprzętem - polecam.

Napisano

Cube LTD Race. Naprawdę porządna maszyna. No i wygląda super. :thumbsup: Ja osobiście też jeżdżę Cubem tylko Acid. Jestem z niego zadowolony a ten LTD Race bez porównania lepszy osprzętem - polecam.

LTD PRO z REBĄ

Dużo gorszy czy warto :D ?

Napisano

Stawiając na szali Cube (jak sie znajdzie)

bądź jak się nie znajdzie

razem z

Kross Lvl A9

To jak się opowiadacie

:P

Za tym, który najlepiej wypadnie przy objeżdżaniu. Obie ramy są dość popularne, więc nie powinno być z tym problemu.

Osprzętowo najlepiej wyglądają Race i A9, ale w pierwszym zwróciłbym uwagę przede wszystkim na hamulce. Nie jarałbym się natomiast amorem, bo to budżetowa wersja Foxa, która wcale nie musi pracować lepiej niż Reba (w sumie to kwestia preferencji) i w dodatku nie ma zdalnej blokady. Każdy, kto zapomniał odblokować na kamienistym zjeździe wie co się bardziej przydaje ;)

Napisano

Spora kwota na ten sprzęt. Przed zakupem postaraj się przymierzyć i przejechać zaplanowanym rowerem. Osprzęt bardzo ważny ale samopoczucie i wygoda także.

Napisano

Spora kwota na ten sprzęt. Przed zakupem postaraj się przymierzyć i przejechać zaplanowanym rowerem. Osprzęt bardzo ważny ale samopoczucie i wygoda także.

Może ktoś wie gdzie znajdę Kross-a w Poznaniu :P?

Napisano

Znów poważne przemyślenia ... Team/Race/Pro kontra A8/A9 ... jest może jakiś użytkownik A8/A9 ? O A9 była recenzja i to bardzo optymistyczna :P A co z Team/Pro ? w porównianiu do A8.... męczy mnie to a teraz niestety męczę i was. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...