KamilS Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam, mam pytanie jakie koło wybrać? chodzi mi o tylne koło pod v-brakei i kasetę 8rz. Jest sporo fajnych, ale te limity wagowe... ja ważę trochę ponad 100kg i moje ostatnie koło po najechaniu na korzeń jest w kiepskim stanie. Jeżdżę głównie po lasach, czasem wybiorę się w góry. Na koło mam zamiar wydać max 400zł
hux Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Mam koła złożone z obręczy stożkowych jakiejś tajwańskiej firmy (36 szprych), szprychy no name, piasty też tanie. W tym roku przyłożyłem z tyłu w samochód, widelec się wygiął, koło wytrzymało. "ja ważę trochę ponad 100kg" Ja ważę więcej niż trochę ponad 100 kg.
Yoshimitsu9 Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 @hux, po co piszesz takiego posta ? Czy pomogłeś autorowi tym postem ? KamilS najlepiej będzie jeżeli kupisz - moja propozycja piasta Novatec np: http://allegro.pl/piasta-tylna-novatec-nt-d812sb-d-308-czarna-bs-i1762355317.html , co do obręczy - może Alex rims dość dobre obręcze np: http://ampbike.pl/kategoria/4,Obrecze_freeride/9344,Obrecz_mtb_ALEXRIMS_SX44_26_x32otw__H_tarczowy_kapslowana_czarna.aspx Co do szprych to Dt Champion - Szukaj więcej niż 2mm Pod Twoją wagę.
KamilS Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Napisano 19 Sierpnia 2011 Yoshimitsu9 dzięki za odpowiedź a co sądzisz o tym kole? http://allegro.pl/kolo-novatec-d711sb-alexrims-supra-bh-przod-i1764970041.html Wydaje się być dość dobre ale to tylko moja opinia. To jest akurat pod tarczę (przód tarcza, tył v-brake) bo tylne zrobię z takich komponentów jak doradziłeś.
hux Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 @hux, po co piszesz takiego posta ? Czy pomogłeś autorowi tym postem ? A Ty pomagasz.. opróżnić portfel. Nie jest potrzebna obręcz Alexrims czy szprychy DT Champion by koło było mocne, wystarczy tania obręcz stożkowa na 36 zwykłych szprych.
KamilS Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Napisano 19 Sierpnia 2011 hux o to chodzi że ja właśnie mam jakąś "no name" i nie wytrzymała może po prostu moja jest taka felerna...
hux Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 To wydaje mi się całkiem mocne albo taka para kół Ja mam koła z wysokimi stożkami takie jak te (naklejki inne) tylko że nie na wolnobieg nakręcany a na kasetę (wolnobieg jest słaby oś się wygina)
Yoshimitsu9 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Słuchaj , po to są firmy renomowane, które są rzetelne żeby z nic korzystać. Sam mam AlexRims'a i sobie chwale.Piasty Novatec'a też są bardzo wytrzymałe. Kupuj no-name to jest gra w "ciuciubabkę", poprostu nie wiesz co kupujesz. Ja polecam taki set jaki podałem. Autor i tak sam zdecyduje co kupi.Ja tylko mogę mu przybliżyć możliwie najlepszą opcję.Podał swój max wydatek. Ja podałem najlepsze rozwiązanie - najbardziej korzystne. Ps. KamiS , będziesz potrzebował pomocy , preferuje PW, ponieważ nie siedzę cały czas na postach, a wiadomości pojawią mi się choćby na e mialu. Pozdrawiam
KamilS Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 Koła kupione:) Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.