Skocz do zawartości

[Koło tył] Pomoc w doborze

KamilS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam pytanie jakie koło wybrać? chodzi mi o tylne koło pod v-brakei i kasetę 8rz. Jest sporo fajnych, ale te limity wagowe... ja ważę trochę ponad 100kg i moje ostatnie koło po najechaniu na korzeń jest w kiepskim stanie. Jeżdżę głównie po lasach, czasem wybiorę się w góry. Na koło mam zamiar wydać max 400zł

Napisano

Mam koła złożone z obręczy stożkowych jakiejś tajwańskiej firmy (36 szprych), szprychy no name, piasty też tanie. W tym roku przyłożyłem z tyłu w samochód, widelec się wygiął, koło wytrzymało.

"ja ważę trochę ponad 100kg"

Ja ważę więcej niż trochę ponad 100 kg.

Napisano

@hux, po co piszesz takiego posta ? Czy pomogłeś autorowi tym postem ?

KamilS najlepiej będzie jeżeli kupisz - moja propozycja piasta Novatec np: http://allegro.pl/piasta-tylna-novatec-nt-d812sb-d-308-czarna-bs-i1762355317.html , co do obręczy - może Alex rims dość dobre obręcze np: http://ampbike.pl/kategoria/4,Obrecze_freeride/9344,Obrecz_mtb_ALEXRIMS_SX44_26_x32otw__H_tarczowy_kapslowana_czarna.aspx Co do szprych to Dt Champion - Szukaj więcej niż 2mm Pod Twoją wagę.

Napisano

@hux, po co piszesz takiego posta ? Czy pomogłeś autorowi tym postem ?

A Ty pomagasz.. opróżnić portfel.

Nie jest potrzebna obręcz Alexrims czy szprychy DT Champion by koło było mocne, wystarczy tania obręcz stożkowa na 36 zwykłych szprych.

Napisano

Słuchaj , po to są firmy renomowane, które są rzetelne żeby z nic korzystać. Sam mam AlexRims'a i sobie chwale.Piasty Novatec'a też są bardzo wytrzymałe. Kupuj no-name to jest gra w "ciuciubabkę", poprostu nie wiesz co kupujesz.

Ja polecam taki set jaki podałem. Autor i tak sam zdecyduje co kupi.Ja tylko mogę mu przybliżyć możliwie najlepszą opcję.Podał swój max wydatek. Ja podałem najlepsze rozwiązanie - najbardziej korzystne.

Ps. KamiS , będziesz potrzebował pomocy , preferuje PW, ponieważ nie siedzę cały czas na postach, a wiadomości pojawią mi się choćby na e mialu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...