Skocz do zawartości

[opona]pytanie

FERRER

Rekomendowane odpowiedzi

bierznik cos mi podpowiada twarde i suche sciezki,przy blotku raczej porazka bedzie...

Podpisuję się pod tym... jakoś mnie ten bieżnik nie przekonał :-) Weź sobie jakiegoś Escape'a zafunduj lepiej :-) Opoinka sprawdzona przez wielu uzytkowników.

A ja zdecydowanie doradzam tą oponkę - i proponuję zwrócić uwagę na treść pytania. Bieżnik też nie jest od tego, żeby się podobać.

Ja się czasem na takiej turlam, przejechałem też jeden z maratonów. W wielu przypadkach opona ta jest rewelacyjna ! Przede wszystkim bardzo uniwersalna. Ma bardzo małe opory toczenia, jest cicha na asfalcie - sprawdza się m.in. w przypadku konieczności pokonania sporej części trasy po asfalcie. Nie zagrzebuje się w piachu jak Continentale. Nie jeździłem w dużym błocie, ale np. po bardzo mokrych łąkach - trzyma się bardzo dobrze. Jedyną wadą jest kontrolowany, lekki uślizg przy pokonywaniu zakrętów.

Uwaga 1. Te opony mają sporo różnych wersji - na allegro sprzedawane są te najcięższe, w tej samej cenie kupiłem w sklepie inną wersję lżejszą o ok. 200 g - ważyłęm !

Uwaga 2. Mam pożyczony katalog Schwalbe na 2006r. - te opony są zastąpione innym modelem. Kto chce kupić niech się spieszy !!! Ja polecam !

A ja zdecydowanie doradzam tą oponkę - i proponuję zwrócić uwagę na treść pytania. Bieżnik też nie jest od tego, żeby się podobać.

Nie zgadzam się :D , sorry taki ze mnie esteta i lubię dopasowaywać części u siebie w rowerze pod względem wyglądu. Oczywiście wytrzymałość i właściwości na pierwszym miejscu, ale jak już mam na czymś jeździć, to lepiej żeby mi się podobało.

Pozdrawiam ludzi myślących jak ja :wink: .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...