Skocz do zawartości

[hamulce/klamiki] Jakie klamki i jakie hamulce szczękowe do szosówki

Bezu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanko jakie hamulce i jakie klamki wybrać do roweru szosowego starej generacji? Chciałbym również wymienić manetki do przerzutek shimano 6-rzędowych czy znajdę klamko/manetki do szosówki, kierownica baranek? Jeżeli nie to proszę o poradę odnośnie klamek i hamulców. Z góry dzięki.

Witam, mam pytanko jakie hamulce i jakie klamki wybrać do roweru szosowego starej generacji? Chciałbym również wymienić manetki do przerzutek shimano 6-rzędowych czy znajdę klamko/manetki do szosówki, kierownica baranek? Jeżeli nie to proszę o poradę odnośnie klamek i hamulców. Z góry dzięki.

Witaj :)

dobór szczęk ew. klocków zależy od obręczy jakie będziesz stosował. Napisz proszę więcej o nich, łatwiej będzie coś doradzić. Ja używam szczęk MODOLO Corsa do 20 letniej Atali.

Manetki Shimano i inne na ramę dostaniesz bez problemu na allegro. Zależy tylko do jakich zębatek.

Na klamkomanetki sam poluje ;) w "rozsadnej" cenie ciężko znaleźć cokolwiek. Pod 6 z tyłu praktycznie nie istnieją... klamkomanetki szosowe regulowane pod 6 można szukać... ja znalazłem jedynie takie: http://www.modolo.com/morphos.html powodzenia w szukaniu ;)

a manetek pod 9 i 10 (shimano) nie dopasujesz... nie ta indeksacja niestety :( ew. szukaj klamkomanetek pod 8rzędowy napęd.

Pozdrawiam

W.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...