Bezu Napisano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam, mam pytanko jakie hamulce i jakie klamki wybrać do roweru szosowego starej generacji? Chciałbym również wymienić manetki do przerzutek shimano 6-rzędowych czy znajdę klamko/manetki do szosówki, kierownica baranek? Jeżeli nie to proszę o poradę odnośnie klamek i hamulców. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciechB Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam, mam pytanko jakie hamulce i jakie klamki wybrać do roweru szosowego starej generacji? Chciałbym również wymienić manetki do przerzutek shimano 6-rzędowych czy znajdę klamko/manetki do szosówki, kierownica baranek? Jeżeli nie to proszę o poradę odnośnie klamek i hamulców. Z góry dzięki. Witaj dobór szczęk ew. klocków zależy od obręczy jakie będziesz stosował. Napisz proszę więcej o nich, łatwiej będzie coś doradzić. Ja używam szczęk MODOLO Corsa do 20 letniej Atali. Manetki Shimano i inne na ramę dostaniesz bez problemu na allegro. Zależy tylko do jakich zębatek. Na klamkomanetki sam poluje w "rozsadnej" cenie ciężko znaleźć cokolwiek. Pod 6 z tyłu praktycznie nie istnieją... klamkomanetki szosowe regulowane pod 6 można szukać... ja znalazłem jedynie takie: http://www.modolo.com/morphos.html powodzenia w szukaniu a manetek pod 9 i 10 (shimano) nie dopasujesz... nie ta indeksacja niestety ew. szukaj klamkomanetek pod 8rzędowy napęd. Pozdrawiam W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.