Skocz do zawartości

Wzgórza Strzelińskie - niedziela, 21. sierpnia 2011

pilon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

to i ja się porządzę ;)

Podczas ostatniej wycieczki Bardowskiej padł pomysł, by zaatakować niebosiężne ;) Wzgórza Strzelińskie.

Mimo, że pomysł nie był mój, to śmiem zaproponować termin (jako, że Pan Szoppers i ja chętnie celowalibyśmy na niedzielę), pozostaje jeszcze spytać o zdanie pomysłodawcę - 1979majkel'a, Michał, czy niedziela jest good for You?

Po małym researchu udało mi się złapać pare szlaków i faktów o wzgoorkach:

Suche fakty

Ogólnie o szlakach

Trasa którą zapewne ktoś kiedyś przeżył bez zawału ;)

No i tak sobie myślałem, czy nie uderzyć by tam pociągiem... Wtedy można zakończyć jazdę piwkiem czekając na pociąg ;)

Np.: Wrocław Główny - Biały Kościół; 9:54 - 10:33, czas podróży 44 minuty, koszt śmieszny, 10,50 PLN bilet plus promocja rower za 1 PLN = 11,50 PLN?

To tylko propozycja, być może kusząca - 45 minut w pociągu da sie przeżyć, a oszczędzamy na czasie ze składaniem i rozkładaniem bajków itp :)

Link: POCIONK

Pomyślta ludzie ;)

Pozdrower!

(...)Mogę mieć utrudnienia w dostępie do neta ale będę starał się być na bieżąco.(...)

Jakby co, to mam Twój numer (będę dzwonił spod innego, jeśli jeszcze "stary" 503xxxxxx Ci się ostał) i w razie ciszy z Twojej strony pozwole sobie w sobote koło 18:00 przedzwonić ;)

Pozdro i mam nadzieje do zoba :)

Niewazne kto podrzucil pomysl, wazne aby jechac :)

Niedziela jak najbardziej pasuje. Ogolnie myslalem aby pociagiem dojechac do Strzelina i stamtad (czerwonym pieszym) przejechac az do Ziebic a stamtad asfaltem do Wroclawia aby sie ostatecznie dobic. Tym niemniej gdzie bede jezdzil jest mi obojetnie abym tylko wiedzial, ze dam rade i mogl jezdzic :) reszta sie nie liczy.

Coz - jesli chlopaki nie zlapia po drodze jakiegos kapcia (czego bynajmniej nie zycze) lub nie zechca sie raczyc widokami to zobaczymy ich na starcie i ewentualnie na mecie - jesli zechce im sie na nas zaczekac :)

Zawczasu uprzedze, ze tempo bedzie wybitnie turystyczne wiec podziwiamy widoki, kontemplujemy faune i flore :)

Coz - jesli chlopaki nie zlapia po drodze jakiegos kapcia (czego bynajmniej nie zycze) lub nie zechca sie raczyc widokami to zobaczymy ich na starcie i ewentualnie na mecie - jesli zechce im sie na nas zaczekac :) Zawczasu uprzedze, ze tempo bedzie wybitnie turystyczne wiec podziwiamy widoki, kontemplujemy faune i flore :)

zobaczymy się i na starcie i na mecie i w trakcie:) napiszę za siebie - jedziemy razem, to i wracamy razem :)

ps: podziwianie widoków też jest wskazane.

Juz po Nas... Chaozz i Evo nas dojada ;) Majkel przybadz!!! :D

nie dramatyzuj :icon_mrgreen:

zobaczymy się i na starcie i na mecie i w trakcie:) napiszę za siebie - jedziemy razem, to i wracamy razem :)

ps: podziwianie widoków też jest wskazane.

(...)

nie dramatyzuj :icon_mrgreen:

Tutaj się podpisuje obiema rękami :) Koledzy smoka w łydach mają, ale fair play znają, więc będzie git majonez :)

Jakby co Panowie, to wczoraj postudiowałem mapy, przewodniki, sam znalazłem w miarę ciekawą mapkę papierową w domu, obejmującą cały teren aż od Wrocławia do Barda, ze szlakami w Strzelińskich, popatrzyłem na ciekawostki z jakiegoś tam forum odkrywców skarbów i ruin - no i jest co zwiedzać, Gromnik trzeba zaliczyć musowo, są też w okolicy fane ruiny kapliczek i wiatraków, warto tam pobłądzić nie spiesząc się zbytnio :)

Ps. na stronie PKP zdążyły się zmienić linki, więc wstawiam zrzut z kursu pociągu - kwestia pozostaje tylko taka, co ze strajkiem? :(

Czyli sprawa transportu ciągle do obgadania...

66325.jpg

No, to trzymajmy kciuki za strajk - żeby poszedł zgodnie z rozkładem :D (ostatnio tylko to im idzie planowo :P )...

Bo jak rozumiem, jest zgoda milcząca i wszystkim się i sam pociąg i godzina odjazdu podoba?

Mi tam pociag pasuje ;) moze byc atrakcja po tylu latach :D a godzina jak najbardziej.. ani zboczona, ani za pozna ;)

Śmiesznie w sensie że sie pewnie pośmiejemy i w ogóle :) No :) Ale weź ten pęcherz na kiju, to może być ciekawe ;)

A tak w ogóle to bym chciał żeby było śmiesznie i wesoło, bo mam szatan plan, żeby wziąć taką małą kamerkę HD super duper extra hiper 1080 pixeli w każdą strone, ze stabilizacją i bajerami, produkcji tajwańskiej, którą się da wszędzie wsadzić i zatknąć :D I nakręcić coś fajnego :) I śmiesznego... No :P

a ja mam pytanie inne z goła. jak z popasem?kanapki czy gdzieś na trasce jakaś szama będzie? pizza? ogólnie coś do żarcia :icon_mrgreen: nie wiem czy będzie potrzeba uzupełnić energię ale coś wszamać by się przydało :icon_lol: a jak chcecie wracać asfaltem to jakie tempo bo na asfaltach nie ma ociągania :devil: natomiast jak powrót byłby ciapągiem to można coś łyknąć energetycznego ze słodu i chmiela :teehee:

Cóż, proponowałbym mieć przy sobie jakąś kanapkę, ale można sie popaść w Henrykowie, jest to +- środek obszaru i znalazłem tam cuś takiego:

Pizzeria Anna

;)

Ja bym stawiał na powrót pociągiem na rzecz złocistego z chmielem ;)

Prosze cyborgi potrzebuja czegos do jedzenia :D pieknie :D milo slyszec.. ja moge jechac na kanapkach.. ale rownie dobrze skoro bedziemy jechac pociagieg z powrotem to przekasic obiad i "Ja bym stawiał na powrót pociągiem na rzecz złocistego z chmielem ;)" ze 4 na glowe to dla mnie najlepsza opcja ! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...