luki246 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam, Planuje zakup roweru prosiłbym o podanie konkretnych modeli, a także stron internetowych na których można je nabyć lub sklep w Gdańsku, Sopot, Elbląg
Emcio Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Unibike Evolution - http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-evolution-2011.html Można go kupić w Gdyni na ulicy Morskiej 360 Rower najlepszy w zakresie cena/klasa. W tej cenie lepszego roweru (moim zdaniem) nie ma.
PROtrack Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Jesli jestes z 3city to proponuje podjechać do tego sklepu co kolega wyzej proponowal - przy ulicy Morskiej 360a i samemu wybrać. Mozna wyjsc z rowerem na placyk i przejechac sie, mozna tez sporo dowiedziec sie o sprzecie - ja trafilem na opcykanego dziadka , ktory wszystko mi wyjasnil. A wybór .... wiekszego wyboru jak w tym sklepie - osobiscie nie widzialem.
Spokogostek Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Ja osobiście polecał bym dwie opcje: 1. Unibike który polecał Emcio, Ma on bardzo dobry osprzęt (jak nie najlepszy) jak na tą cene. Niestety rama w tym rowerze to (bynajmniej najmniej dla mnie) znak zapytania. 2. Możesz także kupic: http://ekross.pl/kross-kross-level-a2-v-brake-2011-o_l_2854.html Ten rower ma gorszy osprzęt ale jeżeli nie jezdzisz "zawodowo" to z pewnością ci wystarczy, Sam mam krossa level a2 (już 3 sezon) i jestem bardzo zadowolony. Pozatym rama w tym rowerze jest poprostu świetna, jest lekka (waży tylko 1800g) i bardzo mocna, katuje tą rame czasem na hopkach, ostrych zjazdach itd. i nadal jest w 1 kawałku No i po kupnie krossa zostają ci trzy stówki A co do wizyty w sklepie to ja bym polenizował gdyż wielu sprzedawców najzwyczajniej się nie zna lub poprostu chce wepchnąć ci słaby rower w wysokiej cenie (nieraz byłem świadkiem takich sytuacji). Jeżeli już to idz do sklepu by sprawdzić rower który już wybrałeś, lub kupic wcześniej wybrany rower
luki246 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Właśnie to mam na myśli wyszukać najciekawszej opcji, a później do sklepu ewentualnie się przymierzyć i kupić jeśli będzie w podobnej cenie jak w sklepach internetowych. I pytanie o ten http://rower-sport.pl/index.php?products=product&prod_id=1027# może warto dołożyć 100?
Spokogostek Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 rower wymieniony przez ciebie jest dość dobry oraz jest nieźle pomieszany(sram + shimano). Powiem tak przerzutki srama w poruwnaniu do shimano znacznie mocniej napinają łańcuch lecz ich kultura pracy jest znacznie niższa niż shimano. Biegi przeskakują głośno trzeszcząc, pozatym sram niedokońca indeksuje z shimano(shimano ma system 1:2 a sram 1:1). Teraz poprostu musisz się zastanowic co wolisz rower nadający się na trudne warunki (osprzęt srama) ale z gorszą kulturą pracy, czy rower z osprzętem shimano czyli lepsza kultura pracy (biegi zmieniają się znacznie ciszej) kosztem wytrzymałości . Teraz o amorku: amorki rst są moim zdaniem dość awaryjne, wielu ludzi się skarży na nie, ale to zależy na jaką sztuke trafisz. Napisałem co miałem decyzja co wezmiesz należy do ciebie
nemo2009 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 rower wymieniony przez ciebie jest dość dobry oraz jest nieźle pomieszany(sram + shimano). Powiem tak przerzutki srama w poruwnaniu do shimano znacznie mocniej napinają łańcuch lecz ich kultura pracy jest znacznie niższa niż shimano. Biegi przeskakują głośno trzeszcząc, pozatym sram niedokońca indeksuje z shimano(shimano ma system 1:2 a sram 1:1). Teraz poprostu musisz się zastanowic co wolisz rower nadający się na trudne warunki (osprzęt srama) ale z gorszą kulturą pracy, czy rower z osprzętem shimano czyli lepsza kultura pracy (biegi zmieniają się znacznie ciszej) kosztem wytrzymałości . Teraz o amorku: amorki rst są moim zdaniem dość awaryjne, wielu ludzi się skarży na nie, ale to zależy na jaką sztuke trafisz. Napisałem co miałem decyzja co wezmiesz należy do ciebie Po pierwsze walisz byki,po drugie mieszasz dwie rzeczy.Przerzutka przednia Shimano,jak najbardziej współpracuje z manetkami Srama,odwrotnie,nie.Shimano i Sram,z tyłu ożenić się nie da.
luki246 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 Czyli amortyzator lepszy w unibike?
Emcio Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 @up. Za tą cenę Unibike Evolution ma lepsze podzespoły. W tym Author'ze jest Deore M591 a w Evolution jest M592 Shadow (lepsze rozwiązanie dla MTB). W Author'ze jest amortyzator RST Gila który w tym segmencie jest (moim zdaniem) najgorszym rozwiązaniem (spora awaryjność) w Evolution jest SR SUNTOUR XCR. Jedyną rzeczą za którą przemawia Author są hamulce hydrauliczne.
ksawcio97 Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Merida Matts 40-V tylko nie wiem gdzie mogłeś by ją zobaczyć w tych miastach.
Spokogostek Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 A może http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-kask-gratis-sprawdz-i1761478597.html Najtańszy i najlepszy, tylko rama 17,5.
Emcio Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 @up To jest właśnie marketing Kross'a Dadzą Deore XT ale zjadą coś innego prawie do zera. Czemu nie ma nic napisane o przednim aparacie ?? Mogę się założyć, że Shimano SIS albo Tourney.
brt0555 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Juz nie przesadzaj bo akurat a2 level na deore xt to dobry rower, porownaj sobie Kellysy,Meridy itp. za taka kwote z nim. Co do roweru, to jest na velo teraz wyprzedaz i mzoesz miec Authora Kinetic, ktory ktory osprzetem nie odstaje od tych najczesciej kupowanych: Unibike Evolution, czy Krossa a2/a4 level. Oto on: http://velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=431
Spokogostek Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Emcio teraz przesadziłes. Po pierwsze przednia przerzutka to jest altus lub alivio. Po drógie nawet jeśli by tam był ten Tourney to czy się i tak nie opłaca kupic tego roweru ? Amor Xcr, Hamulce Hydrauliczne. Po trzecie znajdz lepszy rower niż ten kross level a2 w podobnej cenie...
Jechan Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Polecam Unibike Evolution, tak jak wiele innych osób. Najlepszy stosunek cena/jakość. Pozdrawiam
Emcio Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 @Spokogostek Nie przesadziłem. Poprostu wyraziłem swoje zdanie o marce Kross. PS. Oczywiście nie zniechęcam nikogo, żeby nie kupował rowerów firmy Kross, ale moim zdaniem można mieć coś lepszego.
luki246 Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 jakie proponujecie błotniki do kupionego już przeze mnie Unibike'a?
Emcio Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Kupiłeś Unibike Evolution ? Gratuluje zakupu O błotniki mogłeś zapytać się przy kupnie w sklepie Życzę bezawaryjności i setek kilometrów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.