Skocz do zawartości

[1800zł] rower mtb do 1800zł

luki246

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Planuje zakup roweru prosiłbym o podanie konkretnych modeli, a także stron internetowych na których można je nabyć lub sklep w Gdańsku, Sopot, Elbląg

Napisano

Jesli jestes z 3city to proponuje podjechać do tego sklepu co kolega wyzej proponowal - przy ulicy Morskiej 360a i samemu wybrać. Mozna wyjsc z rowerem na placyk i przejechac sie, mozna tez sporo dowiedziec sie o sprzecie - ja trafilem na opcykanego dziadka :), ktory wszystko mi wyjasnil. A wybór .... wiekszego wyboru jak w tym sklepie - osobiscie nie widzialem.

Napisano

Ja osobiście polecał bym dwie opcje:

1. Unibike który polecał Emcio, Ma on bardzo dobry osprzęt (jak nie najlepszy) jak na tą cene. Niestety rama w tym rowerze to (bynajmniej najmniej dla mnie) znak zapytania.

2. Możesz także kupic:

http://ekross.pl/kross-kross-level-a2-v-brake-2011-o_l_2854.html

Ten rower ma gorszy osprzęt ale jeżeli nie jezdzisz "zawodowo" to z pewnością ci wystarczy, Sam mam krossa level a2 (już 3 sezon) i jestem bardzo zadowolony. Pozatym rama w tym rowerze jest poprostu świetna, jest lekka (waży tylko 1800g) i bardzo mocna, katuje tą rame czasem na hopkach, ostrych zjazdach itd. i nadal jest w 1 kawałku :) No i po kupnie krossa zostają ci trzy stówki :P

A co do wizyty w sklepie to ja bym polenizował gdyż wielu sprzedawców najzwyczajniej się nie zna lub poprostu chce wepchnąć ci słaby rower w wysokiej cenie (nieraz byłem świadkiem takich sytuacji). Jeżeli już to idz do sklepu by sprawdzić rower który już wybrałeś, lub kupic wcześniej wybrany rower :)

Napisano

rower wymieniony przez ciebie jest dość dobry oraz jest nieźle pomieszany(sram + shimano).

Powiem tak przerzutki srama w poruwnaniu do shimano znacznie mocniej napinają łańcuch lecz ich kultura pracy jest znacznie niższa niż shimano. Biegi przeskakują głośno trzeszcząc, pozatym sram niedokońca indeksuje z shimano(shimano ma system 1:2 a sram 1:1). Teraz poprostu musisz się zastanowic co wolisz rower nadający się na trudne warunki (osprzęt srama) ale z gorszą kulturą pracy, czy rower z osprzętem shimano czyli lepsza kultura pracy (biegi zmieniają się znacznie ciszej) kosztem wytrzymałości :).

Teraz o amorku: amorki rst są moim zdaniem dość awaryjne, wielu ludzi się skarży na nie, ale to zależy na jaką sztuke trafisz.

Napisałem co miałem decyzja co wezmiesz należy do ciebie :)

Napisano

rower wymieniony przez ciebie jest dość dobry oraz jest nieźle pomieszany(sram + shimano).

Powiem tak przerzutki srama w poruwnaniu do shimano znacznie mocniej napinają łańcuch lecz ich kultura pracy jest znacznie niższa niż shimano. Biegi przeskakują głośno trzeszcząc, pozatym sram niedokońca indeksuje z shimano(shimano ma system 1:2 a sram 1:1). Teraz poprostu musisz się zastanowic co wolisz rower nadający się na trudne warunki (osprzęt srama) ale z gorszą kulturą pracy, czy rower z osprzętem shimano czyli lepsza kultura pracy (biegi zmieniają się znacznie ciszej) kosztem wytrzymałości :).

Teraz o amorku: amorki rst są moim zdaniem dość awaryjne, wielu ludzi się skarży na nie, ale to zależy na jaką sztuke trafisz.

Napisałem co miałem decyzja co wezmiesz należy do ciebie :)

Po pierwsze walisz byki,po drugie mieszasz dwie rzeczy.Przerzutka przednia Shimano,jak najbardziej współpracuje z manetkami Srama,odwrotnie,nie.Shimano i Sram,z tyłu ożenić się nie da.

Napisano

@up.

Za tą cenę Unibike Evolution ma lepsze podzespoły.

W tym Author'ze jest Deore M591 a w Evolution jest M592 Shadow (lepsze rozwiązanie dla MTB).

W Author'ze jest amortyzator RST Gila który w tym segmencie jest (moim zdaniem) najgorszym rozwiązaniem (spora awaryjność) w Evolution jest SR SUNTOUR XCR.

Jedyną rzeczą za którą przemawia Author są hamulce hydrauliczne.

Napisano

@up

To jest właśnie marketing Kross'a

Dadzą Deore XT ale zjadą coś innego prawie do zera. Czemu nie ma nic napisane o przednim aparacie ??

Mogę się założyć, że Shimano SIS albo Tourney.

Napisano

Juz nie przesadzaj bo akurat a2 level na deore xt to dobry rower, porownaj sobie Kellysy,Meridy itp. za taka kwote z nim.

Co do roweru, to jest na velo teraz wyprzedaz i mzoesz miec Authora Kinetic, ktory ktory osprzetem nie odstaje od tych najczesciej kupowanych: Unibike Evolution, czy Krossa a2/a4 level. Oto on: http://velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=431

Napisano

Emcio teraz przesadziłes.

Po pierwsze przednia przerzutka to jest altus lub alivio.

Po drógie nawet jeśli by tam był ten Tourney to czy się i tak nie opłaca kupic tego roweru ? Amor Xcr, Hamulce Hydrauliczne.

Po trzecie znajdz lepszy rower niż ten kross level a2 w podobnej cenie...

Napisano

@Spokogostek

Nie przesadziłem.

Poprostu wyraziłem swoje zdanie o marce Kross.

PS. Oczywiście nie zniechęcam nikogo, żeby nie kupował rowerów firmy Kross, ale moim zdaniem można mieć coś lepszego.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kupiłeś Unibike Evolution ?

Gratuluje zakupu :D

O błotniki mogłeś zapytać się przy kupnie w sklepie :)

Życzę bezawaryjności i setek kilometrów :):D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...