Skocz do zawartości

[Góry Sowie] wycieczka jednodniowa

daid

Rekomendowane odpowiedzi

Traska fajnie opracowana tylko mam takie pytanko:

co do punktu 12 i 13 to może byśmy w Sierpnicy skręcili na podziemne Miasto??? ( no chyba, że nic tam nie ma ciekawego ;) ) no i z stamtąd szlakiem Martyrologi wbili na Kolce???

A co do propozycji wjazdu na Sowę Wielką to jak patrzę na mapę to w Przełęczy Sokoła jest czerwony szlak rowerowy, który prowadzi na Wielką Sowę tylko nie wiem czy jest przejezdny :D

Jest, ale generalnie duzo fajniej w dol ;) najpierw jest bardzo stromy podjazd asfalto-plytami do schroniska Orzel, potem mily odcinek lesny do schr. Sowa i potem zaczynaja sie kamulce w wyzlobionej niecce :P ktore duzo lepiej prezentuja sie polykane przez amortyzator jadac w dol ;)

Jest, ale generalnie duzo fajniej w dol ;) najpierw jest bardzo stromy podjazd asfalto-plytami do schroniska Orzel, potem mily odcinek lesny do schr. Sowa i potem zaczynaja sie kamulce w wyzlobionej niecce :P ktore duzo lepiej prezentuja sie polykane przez amortyzator jadac w dol ;)

Wszystko fajnie tylko mi chodziło dokładnie o ten podjazd :)zaznaczony linią żółtą:

https://picasaweb.google.com/106035572582454512371/Rower#5647028299971483154

Wszystko fajnie tylko mi chodziło dokładnie o ten podjazd :)zaznaczony linią żółtą:

Tym szlakiem nigdy nie jechalem ani w gore ani w dol ;P niech sie localsi wypowiedza.. omija generalnie spektakularne plyty a to juz cos ;) choc czerwony z Koziego Siodla jest naprawde mily do podjezdzania :D

Jezeli pojedziemy tak jak Cox wyrysował, to podjezdzamy żółtą linią na Sowę ;)

Jestem za zwiedzaniem podziemnego miasta, ale kto rowerów popilnuje?

Ekipa "wrocławsko-dolnośl." rośnie w siłę :) Brawo!

Widzę, że kolega Majkel zaniemógł :( ( życzę zdrówka i szybkiego powrotu na szlak ) Pozwólcie, że się podłączę by bronić honoru wielkiej kichy.

Góry Suche to płn. rubieże moich regularnych wypadów; poddaję pod rozwagę alternatywy ( dwie nie cztery ;) ) dla odcinka trasy X - Y.

Ten zaznaczony na mapce, po stronie polskiej wydaje sie najmniej atrakcyjny ( szeroka, nudnawa szutrowa droga, płn. strona stąd ciemno, mało atrakcji typu widoczki etc. )

Lepiej jest na stronie połud. ( naniosłem zielonym ), a optymalnie moim zdaniem jechać grzbietem - szlakiem po granicy (czerwony).

287ol92.jpg

...(moze czerwonym obok schr. Sowa i Orzel zeby Evo dotarl klocki hamulcowe :devil: ) Użytkownik Szoppers edytował ten post dziś, 01:34

po pierwsze nie będzie mnie, bo jedziemy na weselicho

po wtóre - klocki mam dotarte po zjeździe ze Śnieżki pomiędzy turystami :devil: :devil:

ja chętnie popilnuję rowerów, bo przy obecnym zdrowiu, a raczej jego braku lepiej będzie, jak nie będę się narażał na zimno (oczywiście, jeżeli wystartuję z Wami, nie wiem czy płuc nie wypluję do soboty)

I możliwe, że zabiorę kolegę- tylko proszę Was z góry- jakby dołączył do nas, to tempo bardzo turystyczne :D

tempo jest turystyczne, zawsze czekamy na ostatnich;)

daid

pilon

Szoppers

Cox

zabiel17 + 1 osoba (opcjonalnie)

zaDymek + 3 osoby

deTem

tysia87

wporzogodzia

heniekkrol

i Majkel duchowo ;)

14 osób + jedna duszyczka;)

Na grubasie :)

Albo może tak jak maraton Golonki prowadzić miał w tym roku:

http://mtb.webworld.pl/galerie_data/mapy/Gluszyca2011a.jpg

nie miałam możliwości bycia na nim a z chęcią bym przejechała chociaż fragmenty tego maratonu :D

A jak z tym podziemnym Miastem??? był ktoś tam warte czy omijamy ten punkt????

To co zaproponowalem pokrywa ta trase do zdobycia Sowy w 100% ;) omija tylko pedalski podjazd plytami do Orla i dalej "taki fajny" do schr. Sowa, potem zjezdza wlasnie do tej szutrowki ktora myslalem podjezdzac i nastepnie prowadzi IMHO najfajniejszym podjazdem na Sowe.. a zjazd tym co oferuje trasa maratonu (oni podjezdzali) to sam miodek ;)

wiec moze jak staniemy pod plytami to sie wybierze ;) j

Na grubasie :)

To co zaproponowalem pokrywa ta trase do zdobycia Sowy w 100% ;) omija tylko pedalski podjazd plytami do Orla i dalej "taki fajny" do schr. Sowa, potem zjezdza wlasnie do tej szutrowki ktora myslalem podjezdzac i nastepnie prowadzi IMHO najfajniejszym podjazdem na Sowe.. a zjazd tym co oferuje trasa maratonu (oni podjezdzali) to sam miodek ;)

wiec moze jak staniemy pod plytami to sie wybierze ;) j

Acha jak tak no to super :)

Jakby co mapy są to się obada co i jak w trakcie wycieczki :) i tak będzie super byle pogoda dopisała :)

Spotykamy się na dworcu głównym, gdyż z niego jest okolo 300m do lasu, na szlak, z dworca miasto musielibyśmy sie przebijać przez kilka kilometrów miasta, zbiórka okolo 9.50 -10.00

ulica Gdyńska, tak? jest tam jakiś parking niepłatany? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...