Szoppers Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Traska fajnie opracowana tylko mam takie pytanko: co do punktu 12 i 13 to może byśmy w Sierpnicy skręcili na podziemne Miasto??? ( no chyba, że nic tam nie ma ciekawego ) no i z stamtąd szlakiem Martyrologi wbili na Kolce??? A co do propozycji wjazdu na Sowę Wielką to jak patrzę na mapę to w Przełęczy Sokoła jest czerwony szlak rowerowy, który prowadzi na Wielką Sowę tylko nie wiem czy jest przejezdny Jest, ale generalnie duzo fajniej w dol najpierw jest bardzo stromy podjazd asfalto-plytami do schroniska Orzel, potem mily odcinek lesny do schr. Sowa i potem zaczynaja sie kamulce w wyzlobionej niecce ktore duzo lepiej prezentuja sie polykane przez amortyzator jadac w dol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 te plyty asfaltowe to masakracja , prawie pionowe sie wydawaly na maratonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ekipa się rozrasta o 10 zbiórka przy dworcu PKP w wałbrzychu? Zrobmy 9:45 PKP sie nie spoznia jak wiemy, a jesli mamy jechac tym pociagiem odj 07:44 to bedziemy 09:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Jest, ale generalnie duzo fajniej w dol najpierw jest bardzo stromy podjazd asfalto-plytami do schroniska Orzel, potem mily odcinek lesny do schr. Sowa i potem zaczynaja sie kamulce w wyzlobionej niecce ktore duzo lepiej prezentuja sie polykane przez amortyzator jadac w dol Wszystko fajnie tylko mi chodziło dokładnie o ten podjazd :)zaznaczony linią żółtą: https://picasaweb.google.com/106035572582454512371/Rower#5647028299971483154 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Wszystko fajnie tylko mi chodziło dokładnie o ten podjazd :)zaznaczony linią żółtą: https://picasaweb.google.com/106035572582454512371/Rower#5647028299971483154 Tym szlakiem nigdy nie jechalem ani w gore ani w dol ;P niech sie localsi wypowiedza.. omija generalnie spektakularne plyty a to juz cos choc czerwony z Koziego Siodla jest naprawde mily do podjezdzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Albo może tak jak maraton Golonki prowadzić miał w tym roku: http://mtb.webworld.pl/galerie_data/mapy/Gluszyca2011a.jpg nie miałam możliwości bycia na nim a z chęcią bym przejechała chociaż fragmenty tego maratonu A jak z tym podziemnym Miastem??? był ktoś tam warte czy omijamy ten punkt???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Wszystko fajnie tylko mi chodziło dokładnie o ten podjazd :)zaznaczony linią żółtą: https://picasaweb.google.com/106035572582454512371/Rower#5647028299971483154 Jezeli pojedziemy tak jak Cox wyrysował, to podjezdzamy żółtą linią na Sowę Jestem za zwiedzaniem podziemnego miasta, ale kto rowerów popilnuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaDymek Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 daid pilon Szoppers Cox zabiel17 zaDymek + 3 osoby deTem tysia87 wporzogodzia i Majkel duchowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ekipa "wrocławsko-dolnośl." rośnie w siłę Brawo! Widzę, że kolega Majkel zaniemógł ( życzę zdrówka i szybkiego powrotu na szlak ) Pozwólcie, że się podłączę by bronić honoru wielkiej kichy. Góry Suche to płn. rubieże moich regularnych wypadów; poddaję pod rozwagę alternatywy ( dwie nie cztery ) dla odcinka trasy X - Y. Ten zaznaczony na mapce, po stronie polskiej wydaje sie najmniej atrakcyjny ( szeroka, nudnawa szutrowa droga, płn. strona stąd ciemno, mało atrakcji typu widoczki etc. ) Lepiej jest na stronie połud. ( naniosłem zielonym ), a optymalnie moim zdaniem jechać grzbietem - szlakiem po granicy (czerwony). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ...(moze czerwonym obok schr. Sowa i Orzel zeby Evo dotarl klocki hamulcowe ) Użytkownik Szoppers edytował ten post dziś, 01:34 po pierwsze nie będzie mnie, bo jedziemy na weselicho po wtóre - klocki mam dotarte po zjeździe ze Śnieżki pomiędzy turystami :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ja chętnie popilnuję rowerów, bo przy obecnym zdrowiu, a raczej jego braku lepiej będzie, jak nie będę się narażał na zimno (oczywiście, jeżeli wystartuję z Wami, nie wiem czy płuc nie wypluję do soboty) I możliwe, że zabiorę kolegę- tylko proszę Was z góry- jakby dołączył do nas, to tempo bardzo turystyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 tempo jest turystyczne, zawsze czekamy na ostatnich;) daid pilon Szoppers Cox zabiel17 + 1 osoba (opcjonalnie) zaDymek + 3 osoby deTem tysia87 wporzogodzia heniekkrol i Majkel duchowo 14 osób + jedna duszyczka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 no to spoko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Duża ekipa może będzie jeszcze ode mnie znajomy, ale z nim to nigdy nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 tempo jest turystyczne, zawsze czekamy na ostatnich;) daid pilon Szoppers Cox zabiel17 + 1 osoba (opcjonalnie) zaDymek + 3 osoby deTem tysia87 wporzogodzia heniekkrol i Majkel duchowo 14 osób + jedna duszyczka;) Na grubasie Albo może tak jak maraton Golonki prowadzić miał w tym roku: http://mtb.webworld.pl/galerie_data/mapy/Gluszyca2011a.jpg nie miałam możliwości bycia na nim a z chęcią bym przejechała chociaż fragmenty tego maratonu A jak z tym podziemnym Miastem??? był ktoś tam warte czy omijamy ten punkt???? To co zaproponowalem pokrywa ta trase do zdobycia Sowy w 100% omija tylko pedalski podjazd plytami do Orla i dalej "taki fajny" do schr. Sowa, potem zjezdza wlasnie do tej szutrowki ktora myslalem podjezdzac i nastepnie prowadzi IMHO najfajniejszym podjazdem na Sowe.. a zjazd tym co oferuje trasa maratonu (oni podjezdzali) to sam miodek wiec moze jak staniemy pod plytami to sie wybierze j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 daid pilon Szoppers Cox zabiel17 + 1 osoba (opcjonalnie) zaDymek + 3 osoby deTem tysia87 wporzogodzia heniekkrol i Majkel duchowo + Łukasz Książek (najwiecej gada ) + Mój znajomy zapewne z kolegą (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Na grubasie To co zaproponowalem pokrywa ta trase do zdobycia Sowy w 100% omija tylko pedalski podjazd plytami do Orla i dalej "taki fajny" do schr. Sowa, potem zjezdza wlasnie do tej szutrowki ktora myslalem podjezdzac i nastepnie prowadzi IMHO najfajniejszym podjazdem na Sowe.. a zjazd tym co oferuje trasa maratonu (oni podjezdzali) to sam miodek wiec moze jak staniemy pod plytami to sie wybierze j Acha jak tak no to super Jakby co mapy są to się obada co i jak w trakcie wycieczki i tak będzie super byle pogoda dopisała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 pogoda ma byc mocno letnia, wiec zapowiada sie na grubo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Bobasy Wroclawskie my hamujemy na Walbrzych Miasto czy Glowny? bo miedzy jednym i drugim jest 15 min roznicy jesli miasto to mozemy sie spotkac z reszta nawet 9.30 ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 ja z kolegą dołączę do ekipy pociągowej w Świebodzicach- nie za bardzo lubię przejeżdżać przez Wałbrzych rowerem- musimy mieć siły na rowerowanie w okolicach Sowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Spotykamy się na dworcu głównym, gdyż z niego jest okolo 300m do lasu, na szlak, z dworca miasto musielibyśmy sie przebijać przez kilka kilometrów miasta, zbiórka okolo 9.50 -10.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Bobasy Wroclawskie my hamujemy na Walbrzych Miasto czy Glowny? bo miedzy jednym i drugim jest 15 min roznicy jesli miasto to mozemy sie spotkac z reszta nawet 9.30 ;P Tomek o której macie pociąg we Wro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 1 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Spotykamy się na dworcu głównym, gdyż z niego jest okolo 300m do lasu, na szlak, z dworca miasto musielibyśmy sie przebijać przez kilka kilometrów miasta, zbiórka okolo 9.50 -10.00 ulica Gdyńska, tak? jest tam jakiś parking niepłatany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jest, albo postawisz zaraz obok dworca albo na dole (niewielki zjazd) obok dwoch sklepow spozywczych. Nie powinno byc z tym problemu. Ale czy to ulica Gdynska to juz nie wiem. W kazdym razie Ibisowskie wozidlo bedziesz mial gdzie postawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 tam jest pętla mpk, więc z parkowaniem trzeba uważać, parking chyba jest, jutro się dowiem i napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.