zaDymek Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 A gdzie droga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Zle patrzysz na zdjecie ZaDymek - rower stoi oparty na kierownicy a droga to jest to co widzisz po prawej stronie - pomaga jesli obrocisz zdjecie o 90 stopni Strasznie zaluje, ze mnie tam z wami nie bedzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deTem Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 To chyba nie to .Aczkolwiek drzewa podobne. O tutaj http://www.strefamtb.pl/?a=trasy&trasa=14 jest szlak wokół Głuszycy i mocno mi się wydaje że to jest ten fragment najbliżej Wałbrzycha, u podnóża szczytów Jałowiec Mały i Jałowiec. P.S. A zreszta o dokładne położenie tej trasy proszę męczyć Szoppersa, który przejechał w/w odcinek w okolicach 9 listopada 2008 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 singiel o którym mówicie to "(...)techniczne zjazdy w okolicy cesarskich skałek, „single track” na Rybnickim Grzbiecie" ?;> jeżeli tak, to miejsce jest między 53 a 54 punktem na trasie która wyrysowałem wcześniej: To nie to Kocury szuka usilnie zeby wkleic jakas fote samo umiejscowienie juz prawie mam obcykane Tak to jest jak sie jechalo za localsami_gangsterami i sie nie patrzy na mape i szlaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Jakies poltorej miesiaca temu jechalem trase Tour de Gluszyca czyli zielony szlak MTB. Zaczalem w Walbrzychu (Walbrzych Miasto), stamtad droga 381 do Gluszycy i poniewaz klasycznie nie moglem znalezc szlaku to zaraz za stacja benzynowa odbilem na 380 i znalazlem zielonego. Odbija on ostro w prawo na naprawde stromy podjazd, pozniej jest kilka serpentynek w gore i przechodzimy do clou programu czyli pieknego, cudownego, zjawiskowego i fenomenalnego singla ktory konczy sie przyjemnym zjazdem az do 380 prowadzacej z Gluszycy do Rybnicy Lesnej (na mapce oznaczona jako Skalna Brama) http://www.strefamtb.pl/mce/plugins/filemanager/files/profile/002_zielona_duza.jpg Dalej szlak prowadzi do zamku Rogowiec, przeleczy Trzech Dolin itd itd ale tam nie zamierzacie jechac wiec starczy innych singletrackow na szlaku zielonym nie zaobserwowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 popatrzcie na lewy górny róg mapy http://www.strefamtb.pl/mce/plugins/filemanager/files/profile/mapa_calosc.jpg jest tam żółty szlak który przechodzi przez "P. Kozia" (przełęcz) tym szlakiem na północ (nie widać na mapie) jest kawałeczek , moze 1- 1,5 km do dworca głownego pkp myśle że tam można rozpocząc wyprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaDymek Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Zle patrzysz na zdjecie ZaDymek - rower stoi oparty na kierownicy a droga to jest to co widzisz po prawej stronie - pomaga jesli obrocisz zdjecie o 90 stopni Strasznie zaluje, ze mnie tam z wami nie bedzie... Nie świruj, MUSISZ BYĆ ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Heh, nie dam rady wciagnac tyle koksu aby przestalo bolec i postawilo mnie na nogi Poza tym jakos dziwnie by to wygladalo podczas wycieczki gdy kazdy odpoczywa, cos pije/je a jeden posypuje kreski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 All right boys and girls ;P kto widzial i poznal Majkela ten zapewne rozpozna Nasza Szara Myszke w tym clipie ps. tak dla rozweselenia Gawiedzi ;P Misiael nie obruszaj sie ze Ci buchnalem video z dysku ;P (Ziomus toz to Twooj brat! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 wstepna lista chętnych na mega trip po sowich: daid pilon Szoppers Cox zabiel17 zaDymek deTem tysia87 wporzogodzia i Majkel duchowo ktoś jeszcze reflektuje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jak nie wypluję płuc do 4-tego i nie zetrę nosa chusteczkami to się pojawię(nie ma to jak się przeziębić w środku lata). Co do singla- podpytam jeszcze Tobo jak tam dokładnie trafić i jak będę miał pewność, że mi się uda nas nie zgubić, to poprowadzę- ale nie obiecuję Gdzie ta zbiórka- bo ja bym podjechał autem do Jedliny, bo nie chce mi się wlec przez cały Wałbrzych rowerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jak nie wypluję płuc do 4-tego i nie zetrę nosa chusteczkami to się pojawię(nie ma to jak się przeziębić w środku lata). Co do singla- podpytam jeszcze Tobo jak tam dokładnie trafić i jak będę miał pewność, że mi się uda nas nie zgubić, to poprowadzę- ale nie obiecuję Gdzie ta zbiórka- bo ja bym podjechał autem do Jedliny, bo nie chce mi się wlec przez cały Wałbrzych rowerem? Podpytaj staral sie Zuch mi to wczoraj wytlumaczyc i mniej wiecej "chyba" kasam gdzie to jest.. ale Tobie rozne dziwne slowa skupione na Waszej okolicy na pewno wiecej powiedza ps. nie boj sie nie zgubimy Cie, tempo weekendowo turystyczne nawet Ci, bez nosa dadza rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaDymek Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 daid pilon Szoppers Cox zabiel17 zaDymek + 2 osoby (chyba ) deTem tysia87 wporzogodzia i Majkel duchowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Duch czyli po lacinsku - spiryt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jeśli będzie opcja pociągowa to wpadne sobie pojeździć z wami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 tez sie dolacze z checia , ciufcia z Wrocka of korz. aaa tak wogole to ktos leci pociagiem,mam nadzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja też ciufcia, fajnie jest w pekapie to co? wrocław zbiórka 7:15 przed Dworcem tymczasowym od ul suchej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 moze byc taka trasa? 60 km, raczej w 99 % przejezdna 1 dworzec pkp wałbrzych główny 2. przełecz kozia 3. omijamy Borową 4. sławietny singletrack do głuszycy ( o ile go ktoś znajdzie wg mnie zieleony szlak rowerowy prowadzący na zachód wygląda na cos takiego, tu jeszcze ustalimy , albo jakiegos spątana pojedziemy ) 5. głuszyca 6 zielonym szlakiem rowerowym przez masyw włodarza 7, rzeczka (przełecz sokola) 8.wjazd na wielką sowe (ustalimy jak) 9.z wielkiej sowy zjazd czerwonym szlakiem na kozie siodło 10.czarnym na przełecz sokolą 11. polnymi drogami (są na mapie) do Sierpnicy 12.wjeżdzamy na zielony szlak rowerowy w sierpnicy 13 Kolce 14Cały czas zielonym szlakiem do schroniska andrzejówka 15.asfaltowy zjazd do rybnicy 16, cały czas zielonym szlakiem (pieszym) do dworca głównego pkp mam papierową mapę tych terenów, wiec wezme ze soba, na pewno się nie zgubimy tu przygotowałem profil i dokladna trase http://www.bikemap.net/route/1226175 uffff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 moze byc taka trasa? 60 km, raczej w 99 % przejezdna 1 dworzec pkp wałbrzych główny 2. przełecz kozia 3. omijamy Borową 4. sławietny singletrack do głuszycy ( o ile go ktoś znajdzie wg mnie zieleony szlak rowerowy prowadzący na zachód wygląda na cos takiego, tu jeszcze ustalimy , albo jakiegos spątana pojedziemy ) 5. głuszyca 6 zielonym szlakiem rowerowym przez masyw włodarza 7, rzeczka (przełecz sokola) 8.wjazd na wielką sowe (ustalimy jak) 9.z wielkiej sowy zjazd czerwonym szlakiem na kozie siodło 10.czarnym na przełecz sokolą 11. polnymi drogami (są na mapie) do Sierpnicy 12.wjeżdzamy na zielony szlak rowerowy w sierpnicy 13 Kolce 14Cały czas zielonym szlakiem do schroniska andrzejówka 15.asfaltowy zjazd do rybnicy 16, cały czas zielonym szlakiem (pieszym) do dworca głównego pkp Ano pomiedzy Rybnica Lesna a Przelecza Marcowa powinnismy trafic na singla Odnosnie podjazdu na Sowe do mialbym propozycje (i tak zdecydujemy na miejscu) zeby z Przeleczy Sokolej smignac czarnym rowerowym wlasnie na Kozie Siodlo (rowny ale nudny podjazd szutrem) i stamtad pocisnac czerwonym do goory (latwy technicznie podjazd ktory nie bedzie wymuszal podprowadzania) i zjechac jakkolwiek (moze czerwonym obok schr. Sowa i Orzel zeby Evo dotarl klocki hamulcowe ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja też ciufcia, fajnie jest w pekapie to co? wrocław zbiórka 7:15 przed Dworcem tymczasowym od ul suchej? oko, no to spox, moze byc 7.15 przed tym dworcem tymczasowym. kurcze tydzien temu ,jakos tak maraton w Bielawie wspinal sie na Wielka Sowe, ale bylo grubo i chetnie to powtorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deTem Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Generalnie trasa jak najbardziej OK . Singletrack znajdziemy na pewno - już prawie mam z wizualizowane gdzie jest ten wjazd. A jak sie wkurze to pojade na rekonesans Co do punktu 14 "Cały czas zielonym szlakiem do schroniska andrzejówka" to może by się pokosić o zahaczenie o Ruprechticki Spicak (http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruprechticki_Szpiczak), będziemy tuż obok, a tam czeka wieża widokowa z ładną panoramą. PS. Jak Tomek się wykuruje dostatecznie to tez pojedzie, i może ktoś jeszcze się zabierze, to trzeba liczyć +1 co najmniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 na ten "szpicak" okolo 500m od szlaku trzeba bedzie odbic, wiec spoko wasza propozycja wzjadu na sowe jak najbardziej, i jakis trudniejszy, stromszy zjazd, for fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miras74 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 to i ja się wstępnie piszę na wyjazd. Jadę autem, mogę wziąć jedną osobę z rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ekipa się rozrasta o 10 zbiórka przy dworcu PKP w wałbrzychu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 moze byc taka trasa? 60 km, raczej w 99 % przejezdna 1 dworzec pkp wałbrzych główny 2. przełecz kozia 3. omijamy Borową 4. sławietny singletrack do głuszycy ( o ile go ktoś znajdzie wg mnie zieleony szlak rowerowy prowadzący na zachód wygląda na cos takiego, tu jeszcze ustalimy , albo jakiegos spątana pojedziemy ) 5. głuszyca 6 zielonym szlakiem rowerowym przez masyw włodarza 7, rzeczka (przełecz sokola) 8.wjazd na wielką sowe (ustalimy jak) 9.z wielkiej sowy zjazd czerwonym szlakiem na kozie siodło 10.czarnym na przełecz sokolą 11. polnymi drogami (są na mapie) do Sierpnicy 12.wjeżdzamy na zielony szlak rowerowy w sierpnicy 13 Kolce 14Cały czas zielonym szlakiem do schroniska andrzejówka 15.asfaltowy zjazd do rybnicy 16, cały czas zielonym szlakiem (pieszym) do dworca głównego pkp Traska fajnie opracowana tylko mam takie pytanko: co do punktu 12 i 13 to może byśmy w Sierpnicy skręcili na podziemne Miasto??? ( no chyba, że nic tam nie ma ciekawego ) no i z stamtąd szlakiem Martyrologi wbili na Kolce??? A co do propozycji wjazdu na Sowę Wielką to jak patrzę na mapę to w Przełęczy Sokoła jest czerwony szlak rowerowy, który prowadzi na Wielką Sowę tylko nie wiem czy jest przejezdny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.