grzesiowu Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 witam Pytanie moje tyczy po pierwsze manetek xtr SL-M980 … które chciałbym połączyć z przerzutkami 3x10 XT (jeszcze nie wiem czy 2011 czy 2012) … i właśnie; czy mogą się pojawić jakieś problemy, przeciwności? A po drugie … to co myślicie o tych sprzętach na 2012 które tu i ówdzie pojawiły się w handlu (na stronach shimano ich jeszcze nie ma) czy to już jest pełnowartościowy sort wyprodukowany z myślą o rynku czy na razie jakieś demówki które rozsyłają do testów czy zapoznania dziennikarzom, hurtownikom etc - jednym słowem czy warto w to wchodzić tu i teraz? I na koniec jeszcze o manetkach … jest opcja kupić montowane nie do kierownicy tylko do klamek. Planuję kupić póki co Deore BR/BL-M596 … który jak się zorientowałem jest kompatybilny z systemem I-Spec … jest to dobry pomysł czy jednak wchodzić w manetki z własną obrączką? dzięki pozdrawiam
Mod Team safian Napisano 16 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 16 Sierpnia 2011 A jakie przeciwności mogą się pojawić? Przerzutki i manetki pracują w tym samym systemie, więc są w 100% kompatybilne. Ja bym nie bawił się w mocowanie do manetek, będziesz chciał pojeździć w zimie, będziesz chciał zmienić hample i może być problem. Sprzęt na 2012 wydaje się być (i jest) pełnowartościowym, końcowym produktem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.