Skocz do zawartości

[Kierownica] Jaka do xc?

CR7 Prezes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tioga Taskforce - 130 g

Truvativ XR - 182 g - 39 zl

To z prostych, gięte nie są lekkie.. ale można kupić np

Tioga Taskforce DH - 289 g - 109 zł

Truvativ Team Risebar - 269 g - 128 zł

Gość BikerFG
Napisano
' date='25.01.2006, 07:49' post='150107']

Tioga Taskforce - 130 g

Truvativ XR - 182 g - 39 zl

To z prostych, gięte nie są lekkie.. ale można kupić np

Tioga Taskforce DH - 289 g - 109 zł

Truvativ Team Risebar - 269 g - 128 zł

Ja bym zaproponowal z powyzszego to co zaczyna sie na "Tioga" :P

- solidne kiery.

Napisano

a ja bym tioge polecil ale nie dh tylko fr bo ma plytsze giecie jest baaardzo szeroka bo 680mm ale jest podzialka do ladnego przyciecia nawet-dosc lekka,nie robi chpera z rowerku no i kosztuje kolo 100zł :)sam mam ja ze 2 lata jak nic i jestem bardzo happy

Napisano

j.w.

Ja też krosuję sobie i mam kierę giętą Wheelera...

Gięte kiery są wporzo ale mają wadę: jak ktoś chce mieć oświetlenie i prędkościomierz no i może dzwonek to ma problem nie wszystko się mieści. Dlatego mając giętą kierę wypadało by mieć klamkomanetki

Napisano

Jak na razie mam NS x-up jest fajna ale mysle o czyms do xc raczej... Raczej nie Carbon ja carbnowi nie ufam. szczególnie w miejscu tak nastawionym na uszkodzenia. A XC to jednak XC wszyscy wiemy jak to wygląda, wywrotki, ATW przez kierownice (Around The World). :)

Napisano

Polecam kierownice (może to śmieszne ale...) Kalloy Scandium. Jest zarazem bardzo lekka i sztywna. Wiem że firma "kalloy" nie zawsze kojarzy się z dobrym sprzętem ale naprawdę ta kiera jest godna uwagi do xc.

Napisano

Dzieki maras za kontakt przez Gadu. Aż mnie podzil łapie jak widze ze różnica pomiędzy giętymi i prostymi to nawet 80-90 gram.

Spoko. Kolejny gościu na gg. Zawsze można pogadać. No piotrek dawaj jakiś ciekawy temat to rozwarzymy :-D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...