Skocz do zawartości

[Hamulec] - Piszczące klocki ?

dawid9999

Rekomendowane odpowiedzi

Po prostu cały rower rozłożyłem na części i wszystko czyściłem i smarowałem od nowa i gdzieś wyczytałem by klocki od v-brake/tarczówki odtłuścić benzyną ekstrakcyjną jak i obręcz i tarcze. Nie mam aktualnie rozpuszczalnika a jakbym przeczyścił te klocki papierem ściernym i benzyną znowu to coś pomoże ? albo papierem wodnym ? przy tarczówce nic nie piszczy a też czyściłem benzynką.

• 1 miesiąc temu...

Ja załatwiłem sobie pastę miedzianą i przesmarowałem tylną cześć stykająca się z tłoczkiem. Następnie przeczyściłem tarcze płynem do naczyń i pisków nie ma. Nie wiem jak długo ten patent podziała, ale na razie jest super. Nie budzę połowy miasta przy hamowaniu. :laugh:

Trza czytać ze zrozumieniem(-:

Rzecz dotyczy hamulca V-brake

• Mod Team

Sam sobie winien nie wyraznie napisał temat dostał - niewyraźne odpowiedzi :P Pisanie w nawiasie hamulce w samym dziale hamulce jest ... troche nie powazne bo wiadomo ze piszemy tu o hamulcach i to różnych a nie podanie jaki to hamulec tylko wywołuje zamiesznaie, kto czytał szybko mogł faktu obreczy nie zauważyć, reszta zaczeła pisać o tarczach bo to najczęstsze tematy i juz sie problem zrobił :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...