dawid9999 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam Ostatnio wyczyściłem klocki jak i obręcz benzyną ekstrakcyjną i pojawił się problem mianowicie denerwujące piszczenie, jak się tego pozbyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Przeczyść klocki drobno-ziarnistym papierem ściernym oraz tak samo jeszcze raz wszystko tylko nie benzyną a rozpuszczalnikiem uniwersalnym. Tak z ciekawości co się działo, że zabrałeś się za czyszczenie klocków?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9999 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Po prostu cały rower rozłożyłem na części i wszystko czyściłem i smarowałem od nowa i gdzieś wyczytałem by klocki od v-brake/tarczówki odtłuścić benzyną ekstrakcyjną jak i obręcz i tarcze. Nie mam aktualnie rozpuszczalnika a jakbym przeczyścił te klocki papierem ściernym i benzyną znowu to coś pomoże ? albo papierem wodnym ? przy tarczówce nic nie piszczy a też czyściłem benzynką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 u mnie piszczą od wypadku - notorycznie muszę ustawiać właściwe skosy klocków, bo ścierają się tylko w połowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9999 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 U mnie są dobrze ustawione i równomiernie się ścierają, ale chodzi tu o piszczenie, prosze o szybką odpowiedź bo za niedługo wyruszam w trase. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan1245 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 potrzyj klocki o beton i bierznie przetrzyj czymś czyszczącym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunderbird25 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja załatwiłem sobie pastę miedzianą i przesmarowałem tylną cześć stykająca się z tłoczkiem. Następnie przeczyściłem tarcze płynem do naczyń i pisków nie ma. Nie wiem jak długo ten patent podziała, ale na razie jest super. Nie budzę połowy miasta przy hamowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja załatwiłem sobie pastę miedzianą i przesmarowałem tylną cześć stykająca się z tłoczkiem. Następnie przeczyściłem tarcze płynem do naczyń i pisków nie ma. Nie wiem jak długo ten patent podziała, ale na razie jest super. Nie budzę połowy miasta przy hamowaniu. Trza czytać ze zrozumieniem(-: Rzecz dotyczy hamulca V-brake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Sam sobie winien nie wyraznie napisał temat dostał - niewyraźne odpowiedzi Pisanie w nawiasie hamulce w samym dziale hamulce jest ... troche nie powazne bo wiadomo ze piszemy tu o hamulcach i to różnych a nie podanie jaki to hamulec tylko wywołuje zamiesznaie, kto czytał szybko mogł faktu obreczy nie zauważyć, reszta zaczeła pisać o tarczach bo to najczęstsze tematy i juz sie problem zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.