micahk Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Czesc! Zamierzam kupic rower MTB HARDTAIL, ktory mialby mi sluzyc przez pare lat, wiec chcialbym, by byl wytrzymaly. Mysle, ze to ma zwiazek z ciezarem, dlatego nie zalezy mi na "superlekkosci" Rower mialby byc przeznaczony do jazdy m.in. po lesie, bezdrozach, ale rowniez po asfalcie. Najlepiej, by hamulce byly tarczowe. Obecnie mam stary rower z rama GIANT. Przejechal juz bardzo duzo. W serwisie zawsze marudza, ze nie da sie go do konca naprawic, a teraz mam mozliosc zakupu nowego sprzetu za podana kwote, wiec prosze o pomoc w wyborze czegos dobrego. Na poczatku probowalem znalezc cos sam, ale rynek jest wielki i nie orientuje sie co jest warte tej ceny. Przez jakis czas jezdzilem na pozyczonym od kolegi rowerze AUTHOR DEXTER - bylem bardzo zadowolony, bo w porownaniu z moim rowerem, to byla zmiana jak z malucha na mercedesa. Co sadzicie o tym rowerze? Oczywiscie, jezeli macie inne propozycje, bylbym wdzieczny. Mam 172cm wzrostu, 63kg wagi. Tamte rowery byly raczej duze, ale bardzo wygodnie mi sie na nich jezdzilo. Niestety sam nie wiem, czy rozmiar 19" ( bo chyba taka byla rama AUTHOR DEXTER) jest na mnie optymalny, gdyz nie mam innego punktu odniesienia. Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc fachowcow z tej dziedziny!
beskid Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Rama 19' będzie idealna. Propozycji jest naprawdę sporo począwszy od Unibka, Krossa po inne marki. Ja zaproponuję coś takiego o ile będzie jeszcze dostępny AUTHOR VERSUS 2009.
Yoshimitsu9 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Unibike filte - masz tutaj jak najbardziej hamulce tarczowe - hyrdauliczne. Do tego Będziesz bardzo zadowolony W tym przedziale cenowym myślę że to bardzo dobry rower. Jest wiele tematów o tym przedziale cenowym i zawsze się pojawia Unibike - wystarczy poszukać a niżeli pisać nowy temat. Pozdrawiam
radamenes Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Popieram Flite ale 19" z Unibike'a będzie raczej za długie, idealne będzie chyba 17" bo jest podobnej długości co wymieniony Dexter ale i tak musiał byś go przymierzyć. Dexter a Flite to różne rowery, jazda na Uni będzie bardziej siłowa ale będzie on stabilniejszy na prostych ze względu na długość bazy kół.
micahk Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Dzięki Wam za pomoc! Zdecydowałem się na rower Flite, znalazłem dobrą ofertę cenową na wersję z tego roku: http://www.activbike.pl/product_info.php/cPath/28/products_id/149 . Zamawiam przez internet, miałem dylemat pomiędzy 17", a 19", jednak udało mi się w innym sklepie, w mojej miejscowości przymierzyć tę większą wersję i czułem się na niej zbyt mocno "wyciągnięty do przodu". Porównałem wygodę z innym rowerem 17" firmy Unibike - ten z kolei wydawał mi się troszkę za mały, ale myślę, że mniejsza rama będzie dla mnie lepsza i że przyzwyczaję się do niej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.