CR7 Prezes Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Mam przeznaczone na piaste maks 100 zł. i musze kupić jakąś piaste pod disc tradycyjna 6 dziur co doradzicie?? moze jakąś aukcje ktoś podrzuci albo ma tanio na sprzedarz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Dobrze by było gdybyś napisał o jaką piastę chodzi... są tylne i przednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Może : Klik, Klik, Klik, Klik Edit: Zonk ! :eek: Faktycznie nie pisze czy na przod czy tyl.. mi sie ubzdurało na przod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Na przód na przóód i w doam jeszce że startuje w XC żeby nie pojawiły mi sie tu jakieś piasty po pięć kilo:D ale nie ejstem tak zagorzały w wadze wiec moga być morlane średniej wagi piasty przednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja bym bral cos z NoX, Ns albo woodman... na pewno cos na maszynówkach:) mozesz tez poszukac Sram 9.0/9.0sl disc ale to jest ciezko kupic.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 25 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Jeżeli sie nie myle NS i Nox to raczej sa do skoków piasty. Ale jeżeli nie śa przy tym sakramęcko cięzkie to czemu nie? Co myslicie o piastach Deore albo może cos ze srama?? Czy jest LX na 6 śrub czy to juz są te nowe technologie Shimano?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Deore sobie odpusc.... jakosc itd... O sramie juz pisalem sam mam 9.0sl tylko e pod vki i jest rewelacyjna.... Jesli chodzi o wage ns,nox itd.. to nie jest jakas olbrzymia... Ew. na allegro po jakies 130-150zl jest sporo magur,hayesow na maszynowkach które są tez bardzo dobre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ew. na allegro po jakies 130-150zl jest sporo magur,hayesow na maszynowkach które są tez bardzo dobre... Dokładnie, tych bym szukał - te piasty robi DT Swiss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 25 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 A co sadzice na temat firm Novatec i Winzip ten drugi kojarzy mi sie tylko z programem na kompie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83145247 czy ta piasta byłaby dobra do XC?? Jest bardzo lekka ale boje się że za taką cene to ona sie rozwali zaraz a właśniwie to ta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83145276 bo tamta nie ma mocowań pod tarcze http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81583728 Albo ta tą chyba jednak jest najlpesza bo w miare tania i spełnia wymogi chyba że są jakieś przeciwwskazania co do tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Deore sobie odpusc.... jakosc itd... O sramie juz pisalem sam mam 9.0sl tylko e pod vki i jest rewelacyjna.... Jesli chodzi o wage ns,nox itd.. to nie jest jakas olbrzymia... Ew. na allegro po jakies 130-150zl jest sporo magur,hayesow na maszynowkach które są tez bardzo dobre... Ja bym tak nie krytykował Deore. Bardzo dużo osób w dualach ma te piasty i nie narzeka(włącznie z moim kumplem), bo jeżeli skoki wytrzymują to i XC zdzierżą, z wagą nie wiem, ale pewnia przeciętna, no i oczywiście ogromny plus jeśli chodzi o cenę, bo przednia piasta nie powinna przekroczyć 50zł, więc jak się zniszczy to nie ma żalu. Z tego co patrzyłem to SH XT też w 100zł się mieści, ale nie mam pojęcia jak się sprawuje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Ja mam Deorke na przodzie własnie pod tarcze zrobiła ze mną jakieś 1.5k - 2k km dokładnie nie wiem rozebrałem ja w tym czasie pare razy i zaraz składałem bo smar był czyściutki. Nie mam powodów do narzekań na tą piaste Deore sobie odpusc.... jakosc itd... Hm ? jakoś wg mnie bdb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 No coz kumpel ma W Konie Scrap czy jakos tak kola na Deore pod tarcze i dm24 kolo wyczuwalnie gorzej sie toczy niz moje na sram 9sl i dm24(przy tych samych oponach) u kumpla smar tez jest wmiare czysty tylko szkoda ze konusy po 700km nie byly w dobrym stanie... Dlatego uwazam ze jesli ma sie kase To najlepiej brac jakiegos Hayesa/magure z allegro ew. inne NOX/NS/SRAM 9/woodman/Author... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 26 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Postanowiłem kupić novatec, bo ma maszynówki i jest tylko 10 złotych droższa od Deore (na allegro). 75zł za lekką piąste z maszynówkami pod tarcze to uczciwa (a tak łwasciwie to nawet frajerska )cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.