doin Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam Posiadam Amortyzator Zoom 327 escape chciałabym go rozebrać i przeczyścić ponieważ zablokował się i nie ugina się gdy są jakieś dziury Tylko mam problem ściągłem te zaślepki na goleniach ale tam nie ma pod nimi żadnych śrubek a od spodu są małe dwie dziurki też bez śrubek. Czy ktoś wie jak rozebrać ten amortyzator ? Taki mam amortyzator jak ten czarny na zdj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Potrzebujesz jakiegoś 30cm długiego imbusa, ktorego wepchniesz pod korka A łatwiej będzie wymienić to coś na albo sztywny widelac albo amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PN11 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Odkręcasz te śrubki długim imbulsem tak jak wspomniał kolega wyżej, potem zdejmujesz lagi górne i tam będą spręzyny, na dole nie masz śrubek tylko dziury, dziwne, pokaż fote potem możesz zalać go olejem to będzie miększy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 ale skąd ja wezmę taki imbus?? tak to wygląda z dołu zdj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PN11 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Ciekawe do czego to służy, skąd weźmiesz to nie wiem, możesz ugiąć go na max i zobaczysz śrube i wtedy zobacz jakiej długości potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Jeśli masz dostęp do spawarki można taki imbus zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 tylko nie mogę go ugiąć za twardy jes a jaki rozmiar imbusa ? bo widze, że są jakieś ale jaki rozmiar mam kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 jaki rozmiar mają te śruby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Licz że to będzie imbus 5 albo 6. Albo inny, zależy co chinole mieli pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.