Skocz do zawartości

[zaciski] mocne do piast

niezniszczalny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chcę zmienić zaciski piast i zastanawiam się nad a2z

pytanie tylko czy alu czy tytan

co mocniejsze - nie patrzcie na wagę tylko na wytrzymałość

tytan jest z tego co wiem mocniejszy ale w tym przypadku lżejszy - jak to się przekłada na wytrzymałość

ps - poza tym kompletuje kokpit i był bym wdzięczny gdyby ktoś podrzucił foty jak to wygląda z gripshiftami - chciałbym wiedzieć jak to wygląda by dobrać pasujące gripy i rogi

z góry wielkie dzięki :icon_mrgreen:

• Mod Team
Napisano

Tytan jest cięższy od aluminium. Zaciski a2z w wersji tytanowej mają oś wykonaną z tego materiału. W tańszej wersji jest ona stalowa. Natomiast dźwigienki w obu są aluminiowe.

Napisano

Odi, bardzo celnie:)

ja jeżdzę na skręcanych bolt-ach i po każdnym maratonie sprawdzam czy się nie odkręcają, i jak na razie jest ok, problem jest że ludziki czasem zbyt mocno albo zakręcają albo zaciskają zaciski i puszcza na nakrętce,

• Mod Team
Napisano

Zgadza się, sam kiedyś tak załatwiłem jeden zacisk na imbus. Przy dokręcaniu z wyczuciem były niepewne, jak dokręciłem mocno to nie wytrzymała nakrętka.

Napisano

ps - poza tym kompletuje kokpit i był bym wdzięczny gdyby ktoś podrzucił foty jak to wygląda z gripshiftami - chciałbym wiedzieć jak to wygląda by dobrać pasujące gripy i rogi

z góry wielkie dzięki :icon_mrgreen:

Kokpit z X0+Syntace+Smica: gallery_105241_1491_1511318.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...