Skocz do zawartości

[Koszyk] czy da rade doczepić jeszcze jeden

Greegoory

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym do swojego roweru domontować drugi koszyk na bidon. Czy da rade to zrobić? jak sie za to zabrać? Czy lepiej oddać do serwisu?

Napisano

Raczej się nie da, bo na ramie masz tylko jedno mocowanie pod koszyk.Wiercić się nie opłaca, bo rama ucierpi.Możesz jakąś sakwę sobie załatwić i tam wrzucić bidon.

Napisano

Są koszyki z mocowaniem na kierownicę, sztycę podsiodłową czy na ramą za pomocą gumek. W ostateczności można próbować przytwierdzić zwykły koszyk zipami do ramy, ale będzie to raczej mało stabilne.

Napisano

Sa stalowe opaski zaciskowe dajace efekt podobny jak zipy, ale trzymajace zdecydowanie solidniej.

Ale to i tak "manufaktura". Szukalbym uchwytu na sztyce.

Napisano

W sumie przemyslałem to. Na mniejsze trasy wystarczy bidon jeden. W przyszłosci planuje kupić torbe na kierownice, wiec znajde taką z kieszenia na drugi bidon. A na długie trasy będe woził zapas w sakwie, bo w tej co zamówiłem mam dwie kieszenie na bidony ( a przynajmniej mi się tak wydaje http://allegro.pl/sakwa-kellys-trial-45l-2-kolory-kelly-s-wys-0-zl-i1750298401.html ? Zmieszczą się bidony?? )

Napisano

0,5l powinny spokojnie wchodzić. 0,7l pewnie w zależności od modelu. Ale zawsze w najgorszym układzie kieszeń może zostać niedopięta. Przynajmniej kiedy nie pada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...