piotr16 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Witam, mam nietypowe pytanie Zamierzam złożyć rower, jednak nie orientuje się ile zapłacić za poszczególne części. Proszę o pomoc. Interesuje mnie rower mtb. Proszę napisać np. (rama - 20% całej kwoty, kaseta- 15%. itd. Proszę o wyrozumiałość i nie odpowiadać w stylu po co składasz jak nie wiesz ile wydać lub że lepiej kupić gotowy. Pozdrawiam
wilcek Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisz lepiej ile możesz przeznaczyć, gdzie i jak jeździsz itp, wtedy będzie Ci można pomóc coś złożyć.
pomirot Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Ciężki klimat Można podejść do tematu na wiele sposobów. Rama może być np. lepsza pod późniejszy upgrade. Albo w całości względnie zrównoważony. Podam na swoim przykładzie. Wartości przybliżone: Rama: 20% Koła: 24% Napęd: 19% Amortyzator: 15% Siodło: 3% Kokpit:7% Hamulce: 9% Reszta to duperele Proporcje mogą się rozłożyć zupełnie inaczej.
piotr16 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 Mogę przeznaczyć do 1300zł, jeżdżę bardziej po asfalcie. Zastanawiałem się nad ramą accenta ranger lub el norte. Czy z tą kwotą da się coś zrobić pod te ramy?
paweloko Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Do tej kwoty nie opłaca się składanie roweru, trzeba mieć specjalne narzędzie i wychodzi drożej niż kupno roweru w całości.
piotr16 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 To od jakiej kwoty składanie roweru wchodzi w gre? A narzędzia mam bo brat składał rower ale troszkę droższy za 4500zł
Mod Team Odi Napisano 15 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2011 Temat bez sensu bo proporcje kwot na poszczególne części mogą być bardzo różne. Za 1300zł nie ma sensu składać roweru, po więcej informacji odsyłam do wyszukiwarki, ponieważ temat był poruszany wielokrotnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.