bartosz1996 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Witam. Szukałem w internecie, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Posiadam Authora Dextera z amorkiem rst gila tnl. Jest dla mnnie o wiele za twardy(ważę 60 kg). Najlepszym rozwiązaniem wydaje mi się być wymiana sprężyny na miększą. Czytałem też wiele o zalewaniu amora, ale nie chcę tego robić bo dexter i tak waży bardzo dużo. Moje pierwsze pytanie brzmi: -Jaka jest w tym amorze zamontowana sprężyna(o ile dobrze się orientuję to oznacza się je kolorami)? -Jeżeli tak to jaki kolor powinienem wybrać? -Może macie jakieś linki do stron z takimi sprężynami? Ja osobiście szukałem jakichkolwiek sprężyn do tego "gada" ale bez skutecznie, znalazłem jedynie parę sprężyn do rocków, np to: http://allegro.pl/nowa-sprezyna-dart-3-zolta-twardosc-srednia-i1758372607.html Może podejdą do niego jakieś zamienniki? Liczę na waszą pomoc
enduroriderPL Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Szukałem w internecie, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania Najstarsze kłamstwo w sieci :> Tego typu tematów jest w opór. LENIU :> Wyjmij sprężynę i idź z nią do sklepu z częściami do motocykli etc - POWINNA pasować od simsona czy innej motorynki a do tego jest znacznie bardziej miękka. Jeżeli nie pasuje to zmierz średnicę zew/wew oraz długość i grubość zwoju a potem szukaj takiej samej tylko z cieńszego drutu. Ot i cała filozofia wymiany sprężyny. W kwestii zalewania to zamierzałem Cię zbesztać śmiechem za ten przyrost wagi ponieważ wlewasz do amor po 20 m oleju na stronę i to jest ilość, której nie poczujesz w jeździe. Poza tym olej poprawia płynność pracy ale nie ma wpływu na twardość widelca.
Mod Team mrmorty Napisano 15 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2011 nie robię reklamy ale zajrzyj na stronę firmy spręż-mot innym rozwiązaniem jest sprężyna od wiatrówki a takich jest od groma na allegro. Zmierz grubość zwoju, średnicę wewnętrzną i zewnętrzną i zamawiaj. Polecam też szukajkę.
bartosz1996 Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Napisano 16 Sierpnia 2011 enduroriderPL nawet nie wiesz ile czasu straciłem na szukaniu mrmorty wielkie dzięki, zaraz idę rozkręcać amorka i mierzyć sprężynę
bartosz1996 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 kurcze, teraz jest pytanie o ile cieńszą wziąć wziąć sprężynę? Moja jest żółta i ma 4mm i nie wiem, czy wziąć wziąć 3mm czy 3,5mm :/ I jeszcze mam pytanie, czy taką gumkę co jest na sprężynie jak tu: http://allegro.pl/nowa-sprezyna-dart-3-zolta-twardosc-srednia-i1758372607.html da się przełożyć do zwykłej sprężyny?
enduroriderPL Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Wycenili Ci tę sprężynę w spręż-mocie? Napisz ile chcą za nią - jeżeli cena jest dobra to kup dwie 3 oraz 3,5 mm . Ja bym do nich napisał z takim zapytaniem: Dzień dobry. Mam sprężynę o średnicy zwoju 4mm i chciałbym żeby nowa była bardziej miękka o 35% - czy mogliby mi Państwo podpowiedzieć jaka średnica drutu będzie odpowiednia. Pamiętaj, że każda sprężyna nieco się ubija z czasem czyli robi się troszkę bardziej miękka. Do widelca załóż nową sprężynę i resztę tego co było wcześniej. Nie ma potrzeby dokładać innych części.
bartosz1996 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 odpowiedź tego sklepu: "Witam wykonamy sprężynę w cenie 38,00 zł netto/szt. co do parametrów technicznych trzeba przetestować" Za taką kasę to ja im dziękuję, zamiast kupić 2 sprężyny wolę sprzedać amorka koledze dodać 2stówki i mieć powietrznego suntoura Popatrzę na allegro za sprężynami do motorowerów, widziałem do simsona za 9zl. Do wiatrówek są drogie. np. cos takiego: http://moto.allegro.pl/simson-s51-enduro-sprezyna-teleskopu-przod-i1760758775.html Średnica drutu mniejsza o 1mm trochę za długa no ale od czego są piłki do metalu. I jeszcze to, tylko niepodane są prawie żadne wymiary, ale ma 3.4 mm średnicy. http://moto.allegro.pl/sprezyna-amortyzatora-teleskopow-przod-simson-s51-i1763954518.html
Mod Team mrmorty Napisano 18 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 18 Sierpnia 2011 no co ty, mi zaśpiewali tyle razem z wysyłką kurierem. Ja do gili na której jeździ moja żona wstawiłem sprężynę o grubości zwoju 3,2 mm. Pode mną amor od razu dobija ale u niej jest ok.
enduroriderPL Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 @bartosz1996, 50 PLN za sprężynę to nie jest drogo w stosunku do tego co jest na rynku. Przycięcie oraz oszlifowanie sprężyny na równo nie jest takie proste jak może się wydawać więc zanim kupisz cokolwiek to poszukaj takiej wersji, która będzie maksymalnie zgodna z tym co jest teraz w widelcu. Przejdź się po lokalnych sklepach auto-moto to być może coś utrafisz na miejscu i będziesz mógł to pomierzyć.
bartosz1996 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 mrmorty a ile ty ważysz i twoja żona? Jak by była za miękka to by można podregulować to naprężeniem wstępnym sprężyny na lewej goleni.
Mod Team mrmorty Napisano 2 Września 2011 Mod Team Napisano 2 Września 2011 ta regulacja w gili to mit; jeśli chodzi o wagę żony to nie pytam z delikatności, ale w okolicach 50 kg
bruce95 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Bartosz zalewanie naprawdę poprawia pracę amora, a także go trochę zmiękcza. Ja swoją gilę TnL zalałem i efekt jest naprawdę bardzo zadowalający, a powiedz mi ile wg Ciebie może ważyć powiedzmy 100ml oleju? nigdzie tej wagi nie odczujesz a poprawę pracy poczujesz na pewno i ten sposób jest dużo tańszy, wystarczy olej silnikowy.
enduroriderPL Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 RAZ NA ZAWSZE: DOLANIE OLEJU NIE ZMIĘKCZA WIDELCA! Olej poprawia pracę i czułość, ale nie ma żadnego wpływu na twardość medium ściskanego!!!
bruce95 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Muszę się z Tobą nie zgodzić Endurorider. Dzięki temu że lagi są ciągle śliskie jestem w stanie wcisnąć głębiej amora, niż udawało mi się to wcześniej. teraz jeśli się postaram to dobijam go do końca a wcześniej choćbym po nim skakał 60% procent max. A tak pozatym jak nie smarujesz niczym amortyzatora, nie masz oleju, masz zasyfione golenie to amortyzator twardnieje czy dalej chodzi tak samo wg. Ciebie?
enduroriderPL Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 @bruce95, poproś kogoś żeby przeczytał to co wcześniej napisałem i wytłumaczył Ci treść mojego posta
bruce95 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Chyba poradziłem sobie bez pomocy z zewnątrz Endurorider, ale dzięki za troskę. Według mnie czulszy amor to innymi słowy bardziej miękki amor. Gdy utwardzasz amor regulacją twardości a mor staje się mniej czuły, gdy zmiękczasz bardziej czuły. te dwa pojęcia w tym przypadku oznaczają to samo nie sądzisz. Jeśli się ze mną nie zgadzasz zapytaj jakiegoś kolegę trochę znającego się na rowerach. mój kolega się ze mną zgodził.
enduroriderPL Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Nie poradziłeś sobie. Nie rozróżniasz naprężenia wstępnego od czułości ugięcia a wszystko mieszasz w jednym kotle gdzie gotuje się zasyfiony widelec przywracany do życia za pomocą dolewania oleju. Razem ze swoim trochę znającym się na rowerach kolegą może otworzyć typowy polski profesjonalny serwis rowerowy.
bruce95 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Dobra szkoda mi czasu na kłótnie z Tobą, Ty wiesz swoje ja wiem swoje...
Mod Team Franio Napisano 2 Września 2011 Mod Team Napisano 2 Września 2011 No to ja zamykam temat, nim posypią się ostrzeżenia. A Panowie mogą porozmawiać sobie na PW.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.