Grzesiek4X Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Cześć, zacząłem ostatnio jeździć w systemie shimano SPD. Ostatnio, po miesiacu korzystania z spdów, zaczęła mnie boleć prawa noga trochę nad kostką, kość strzałkowa lub piszczelowa. Ból nasila się przy stawaniu na zewnętrznej stronie stopy oraz przy wypinaniu z pedałów. Czy ktoś też tak miał?
Mod Team Maniak Napisano 15 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2011 Jesteś pewien że to kość (może złamałeś nogę i nawet nie wiesz hehe) a nie zaczep ścięgna czy jakieś więzadło? Proponuje: a) udać się do specjalisty niech obejrzy nogę i doraźnie jakąś maść przeciwbólową/przeciwzapalną b ) sprawdzić ustawienie bloków bo być może nieprawidłowe ich ustawienie nadwyręża nogi i stąd po czasie pojawił się ból. powinien rzucić okiem na to ktoś doświadczony c) odpuść sprężyny na pedałach abyś się łatwiej wypinał.
kapsell Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Pokombinuj z innym ustawieniem blokow. Jak nie da roznicy to zrob przeswietlenie i do ortoedy.
Grzesiek4X Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Napisano 16 Sierpnia 2011 dzięki chłopaki! noge zobaczył znajomy doktor i stwierdził, że naciągnąłem więzadło. W takim razie muszę pokombinować z tymi blokami i sprężynami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.