Schwinn Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Witajcie. Mam problem urwało mi się mocowanie, za cholerę nie mogę tego odkręcić, nie wiem jak zrobić, czekam na pomoc. Dołączam zdjęcia i zaznaczam kołem. http://imageshack.us/photo/my-images/585/14082011112.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/811/14082011113.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Jak masz możliwość to wkręć urwaną część haka w imadło i odkręć kluczem imbusowym przerzutkę. Jak nie masz dostępu do imadła to musisz w jakiś sposób unieruchomić ułamany hak np kluczem francuskim, żabką, przewiercić ułamaną część haka i przykręcić do czegoś (choć to może być trudne bo haki są pewno hartowane), przykręcić jakąś obejmą lub metalową opaską do czegoś hak itp... Wszystko zależy od inwencji twórczej i uporu . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Ja bym dal po prostu jakaś przedłużkę na ten hak i bym odkręcił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwinn Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 no właśnie hak jest urwany i nie mogę wkręcić.. Próbowałem z imadłem ze wszystkim .. Może tu jest jakaś inna opcja? jeszcze spróbuję raz z imadłem, już nawet przedłużałem sobie imbus kluczem od kół samochodowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Spróbuj może wkręcić w imadło w płaszczyźnie poziomej ten hak i odkręcaj w tej samej płaszczyźnie. Ewentualnie obficie popsikaj wd-40 lub zalej Coca-colą (nie pepsi) miejsce gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwinn Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Wd-40 poszło już dawno w ruch, ale o Coli nie pomyślałem, dzięki. Dam znać we wtorek jak poszło, niestety weekend bez roweru muszę wytrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Rurka 1/2 lub 3/4" powinna pasować, tak przy okazji kto tak mocno przerzutke dokreca ?? No do tego dlucz 5mm z dość dobra przekładnią / długa rączką i nie ma mowyzeby nie pusiło. IMHO imadło to najlepsze wyjscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwinn Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Złamałem 3 klucze, ale 4 odkręcił, nie wiem kto był na tyle genialny i tak to skręcił( cola pomogła) dzięki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.