don Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Podczas jazdy jak i kręceniu kołem w postoju szprychy strzykają. wypiąłem koło i zakręciłem nim trzymając za oś i było lepiej. To chyba zależy od nacisku na koło. Takie strzykanie jest normalne, czy należy dokręcić szprychy ? Koło nie ma bicia, jest tak jak wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 trzeba lekko naciągnąć szprychy weź klucz do nypli i poprzekręcaj je wszystkie o ćwierć obrotu i zobacz czy pomogło jak nie to jeszcze troche ważne - jeśli masz nie scentrowane koło to wszystkie nyple przekręcaj o jednakowy obrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams822 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Ja miałem strzykanie od jednej połamanej szprychy(zastanawiałem się kilka dni od czego to jest i w końcu wypatrzyłem 1 połamaną), u ciebie może są szprychy słabo lub za mocno naciągnięte. A długo już ci te szprychy tak strzelają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot4ba Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Może to w piaście strzela ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmis Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Sprawdź ręką czy wszystkie szprychy są dość sztywne , prawdopodobnie któraś jest luźna lub pęknięta i strzela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 To na pewno szprychy, sprawdzałem, ruszałem nimi ręką i wydają taki sam dźwięk. Mam tak jakieś dwa dni. Mogło się tak stać po dość intensywnym treningu - 60 km w terenie po wszystkich możliwych nawierzchniach, czy to czysty przypadek? Aha i mam tak tylko w przednim kole. Tak więc ponaciągam je i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams822 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Sprawdź dokładnie czy nie pęknięta któraś, ja właśnie to obstawiam.Pęknięcie powinno być przy piaście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.