holdhi Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Czesc zastanawiam sie nad kupnem nowego siodełka i mam dylemat pomiedzy WTB Pure V Race a WTB Siodełko SPEED V Pro Gel ktore waszym zdaniem jest lepsze ??
adixtra Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Ja posiadam WTB Speed V Sport. Jest one wygodne i wytrzymałe. Zdarzało mi się robić na nim trasy ok 100km bez wkładki i cztery litery nie cierpiały zbytnio. Wadą może być waga ok 400 gram. Sam przymierzam się do zmiany na coś lżejszego, ale wygoda siodełka to odwleka.
adams822 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Ja posiadam WTB Speed Pro Gel, jest bardzo dobre oraz wygodne, jakichś wielkich zastrzeżeń nie mam, tylko to że przy dłuższych trasach d*** lekko boli, lecz to chyba prawie każdy ma. Polecam bez zastrzeżeń.
holdhi Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Napisano 14 Sierpnia 2011 Teraz obecnie mam w rowerze siodełko KBIX Ultraform Pro-Race ale masakra na nim jest czytalem o nim ze trzeba chwile polezdzic i sie przyzwyczaić do siodełka ale jeżdze juz tak rok i nic dalej za kazdym razem boli kupilem sobie spodenki z ta wkladka ale i to nic nie pomoglo po ok 20km tylek tak boli ze nie da sie wytrzymac, teraz chce sie wybrac w troche dluzsza trase i musze kupic odpowiednie siodełko. Mysle najbardziej nad kupnem WTB Pure V Race bo czytalem ze niby bardzo wygodne jest ;p.
szakunec Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Posiadam od tygodnia WTB Speed V Pro Gel i jestem bardzo zadowolony. Na krótsze wypada nie zakładam już wkładki - jest takie wygodne. Do minusów zaliczam kiepskie wykonanie. Zdążyły mi już poschodzić napisy (jakaś kalkomania) oraz można mieć wiele zastrzeżeń do wykończenia spodu. Poprzednie siodło SELLE ROYAL było dużo porządniejsze, ale mniej wygodne.
holdhi Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 A mogłby ktos sie wypowiedziec o siodle Wtb PURE V RACE ??
Sev Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Ja mogę. Kupiłem je kierując się wieloma pozytywnymi opiniami na jego temat. Po pierwszej 40-kilometrowej jeździe byłem zachwycony - miękko i wygodnie. Niestety później nie było już tak pięknie. Siodełko nie jest złe (o wiele lepsze niż moje poprzednie no-name), ale do pełni szczęścia ciągle czegoś mi brakuje. Miałem nadzieję, że tyłek mi się do niego w końcu przyzwyczai, ale po 500 km wciąż odczuwam drobny dyskomfort. Przejechanie 80 km bez pampersa nie jest katorgą, ale na pewno nie mogę powiedzieć że jest mi superkomfortowo. Morał z tego taki, że nawet jedno z najbardziej wygodnych i polecanych siodeł niekoniecznie musi pasować do Twoich czterech liter. Trzeba pogodzić się z faktem, że dobór idealnego siodła to kwestia eksperymentów.
Koen Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 W przypadku Pure V polecam dołożyć (niemało ale uważam że warto) do modelu Pro, ponieważ w tej wersji pokrycie zrobione jest z jednego kawałka materiału zamiast z trzech zszytych ze sobą. Poprzednio używałem Laser V i oprócz tego że było twardsze, to te szwy na poszyciu dawały się mocno we znaki (jeżdże w cienkich, nierowerowych spodenkach). Dodam jeszcze że za sprawą tego siodła pozbyłem się wreszcie bólu pleców.
Legion84 Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 A czy ktos jest posiadaczem siodelka Vigo lub Rocket V marki WTB? Jakies opinie?
jasiux Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja mam takowe Spoko siodło, b. wygodne, choć do yutaaka mu daleko
Legion84 Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Ale które dokładnie masz? Bo ja podałem dwa modele
holdhi Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Napisano 24 Sierpnia 2011 Moze polecicie mi jakies inne siodło tzn. z innej firmy ale w podobnej cenie bojezeli bym musial wywalic w siodlo 200zl to trzeba sie porzadnie zastanowic. Ale wolalbym cos tanszego bo nie mam tyle kasy zeby za siodlo tyle dac.
Legion84 Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja mam takowe Spoko siodło, b. wygodne, choć do yutaaka mu daleko podaj model tego siodła....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.