Skocz do zawartości

[Amortyzator] Idealny dla mojej wagi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Szukam amortyzatora który będzie odpowiedni dla mnie i w dobrej cenie mogę wydać max.450zł ale mam zaledwie 60kg i nie każdy amortyzator będzie uginał się przy mojej masie oraz wyposażony będzie w mocowania V-brake. Z tym właśnie zwracam się do was jakie macie propozycje w jakiego amorka warto zainwestować? Może powietrzy by był dobry? Szukam klasycznego amortyzatora skok najlepiej 100 mm , rura sterowana 1-1/8. Pozdrawiam ;-)

Amortyzator powietrzny to bardzo dobre rozwiązanie dla "zbyt lekkich" użytkowników. Sam ważę jakieś 62kg i przy widelcach z tradycyjną sprężyną jest przy takiej masie ciała problem... Sprężyny zakładane seryjnie zazwyczaj prawie się nie uginają - oczywiście, można je wymienić na inne (często producenci oferują je wśród części zamiennych), ale to sporo zachodu i koszty.

Jeśli chodzi o linki które wstawił jaco96, jedna krótka uwaga - Tora ma 120mm skoku :)

Z tego co zrozumiałem czytając twojego posta to potrzebujesz amortyzator z mocowaniem pod v-brake. W/w propozycje są pod hamulec tarczowy. Polecałbym ci kupno nowego amortyzatora, chyba że masz z pewnych rąk(nigdy nie wiadomo ile ma przejechanych kilometrów).Dodatkowo masz gwarancję, a moja propozycja to raidon 2011 http://allegro.pl/amortyzator-suntour-raidon-lod-air-bialy-z-piwotam-i1747716132.html , ze srebrnymi goleniami.

adixtra - właśnie zastanowiłem się nad tym Raidonem ale nie znam sie i nie wiem czy System tłumienia: kartridż olejowy oraz sprężyna pneumatyczna to dobre wyposażenie amortyzatora ? Bedzie dobrze pracował przy mojej masie ?

Powietrznego amora ustawisz sobie pod siebie(swoja wagę) poprzez odpowiednie ciśnienie w komorze. Do tego potrzebna ci będzie pompka do amortyzatorów np taka http://allegro.pl/beto-pompka-do-amortyzatora-mp-035-hit-dokladna-i1760017328.html Jeśli nie miałbyś na razie funduszów na pompkę to w Poznaniu powinni ci w serwisie napompować za free.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...