jedrek133 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam serdecznie. Szukam amortyzatora który będzie odpowiedni dla mnie i w dobrej cenie mogę wydać max.450zł ale mam zaledwie 60kg i nie każdy amortyzator będzie uginał się przy mojej masie oraz wyposażony będzie w mocowania V-brake. Z tym właśnie zwracam się do was jakie macie propozycje w jakiego amorka warto zainwestować? Może powietrzy by był dobry? Szukam klasycznego amortyzatora skok najlepiej 100 mm , rura sterowana 1-1/8. Pozdrawiam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Nowy: http://allegro.pl/amortyzator-raidon-rl-air-100mm-powietrzny-i1766217665.html Używany: http://allegro.pl/rock-shox-tora-302-solo-air-120mm-p-n-okazja-i1751229773.html Powietrzny był by idealny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k2cl Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Amortyzator powietrzny to bardzo dobre rozwiązanie dla "zbyt lekkich" użytkowników. Sam ważę jakieś 62kg i przy widelcach z tradycyjną sprężyną jest przy takiej masie ciała problem... Sprężyny zakładane seryjnie zazwyczaj prawie się nie uginają - oczywiście, można je wymienić na inne (często producenci oferują je wśród części zamiennych), ale to sporo zachodu i koszty. Jeśli chodzi o linki które wstawił jaco96, jedna krótka uwaga - Tora ma 120mm skoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixtra Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Z tego co zrozumiałem czytając twojego posta to potrzebujesz amortyzator z mocowaniem pod v-brake. W/w propozycje są pod hamulec tarczowy. Polecałbym ci kupno nowego amortyzatora, chyba że masz z pewnych rąk(nigdy nie wiadomo ile ma przejechanych kilometrów).Dodatkowo masz gwarancję, a moja propozycja to raidon 2011 http://allegro.pl/amortyzator-suntour-raidon-lod-air-bialy-z-piwotam-i1747716132.html , ze srebrnymi goleniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tormentor Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Moja była miała Rock Shox Tora 318 Coil i zmieniliśmy sprężynę na oczko bardziej miękką niż fabrycznie. Efekt był bardzo przyjemny - pod nią (59-61 kg) wybierało liście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek133 Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 adixtra - właśnie zastanowiłem się nad tym Raidonem ale nie znam sie i nie wiem czy System tłumienia: kartridż olejowy oraz sprężyna pneumatyczna to dobre wyposażenie amortyzatora ? Bedzie dobrze pracował przy mojej masie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobik2010 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Jak sobie go dobrze ustawisz to będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixtra Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 adixtra - właśnie zastanowiłem się nad tym Raidonem ale nie znam sie i nie wiem czy System tłumienia: kartridż olejowy oraz sprężyna pneumatyczna to dobre wyposażenie amortyzatora ? Bedzie dobrze pracował przy mojej masie ? Powietrznego amora ustawisz sobie pod siebie(swoja wagę) poprzez odpowiednie ciśnienie w komorze. Do tego potrzebna ci będzie pompka do amortyzatorów np taka http://allegro.pl/beto-pompka-do-amortyzatora-mp-035-hit-dokladna-i1760017328.html Jeśli nie miałbyś na razie funduszów na pompkę to w Poznaniu powinni ci w serwisie napompować za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek133 Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Dobra już wszytko wiem o tym Amorku dziękuje wam bardzo ze pomogliście mi w wyborze ;-) Jestem teraz w 100% przekonany ze ten amortyzator jest dobry dla mnie i chce go pozyskać Pozdrawiam ! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.