Rkez Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam! Od 20 sierpnia do 5 września mam czas wolny, a ponieważ plany urlopowe posypały mi się w ostatniej chwili, przynajmiej część tego okresu chciałbym spędzić na rowerku. Wstępne plany to: wyjazd do Czech - cel: Cesky Krumlov [w zeszłym roku jechałem sam ale z powodu upałów i wieelkiego plecaka nie dotarłem do celu, było za to kilka ciekawych epizodów np spanie pod czołgiem]. Myślę że tym razem wybrałbym przejazd pociągiem w okolice Brna, tym samym ominie się teoretycznie mniej ciekawy, a męczący teren (główne drogi, dużo podjazdów). Jazda przede wszystkim bocznymi drogami, szutrami, zwiedzanie miast i miasteczek na pd. Czech (z Ceskymi Krumlovem i Budziejowicami na czele), jeśli pogoda pozwoli to jakiś chillout nad wodą, a jeśli będą chęci to można jeszcze ruszyć na płn - do Pragi. Jadę na 'sztywnym' mtb, przewidywany dzienny dystans: ok.80 km (jeśli komuś będzie mało to i pow. 200 km też jest do zrobienia -choć raczej tu nie będzie takiej potrzeby). Noclegi - do ustalenia - albo 'na dziko' tak jak ostatnim razem albo po drodze w pensjonach. To jest jedna z opcji, inna to rajd po Mazurach lub gdzieś po wybrzeżu bo słabo znam płn rejony Pl. Jeśli ktoś dysponuje wolnym czasem w okresie 20.08 - 5.09 (nie muszą być dwa tygodnie!) i ciekawymi pomysłami to proszę pisać. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom75 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Witaj Byłbym zainteresowany. Podaje nr tel.501 446061. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbix Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 ja bym pojechał pociągiem do Lublina , zwiedził piękne miasto. Z tamtąd na Mazury; można cos zobaczyć (Giżycko , Mikołajki, Mrągowo) i jest tam pieknie i panuje mały ruch na drogach Następnie można przejechać nad morze gdzieś koło Elbląga.. Ja taką trasę planuje na nastepny rok bo w tym już brak czasu i $$$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.