Ada93m Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Ostatnio obniżyłem sobie mostek najniżej jak się da i wszystkie podkładki dałem na górę, przez co sterczy mi taki dziwny paru centymetrowy kikucik . Po pewnym czasie mówię- dobrze mi się tak jeździ, można skracać- ale... Zauważyłem że w razie upadku samego roweru bądź ze mną, w momęcie gdy kierownica skręci o 90' uderza klamką hamulcową albo manetką o ramę . Czy takie coś dzieje się też u was, czy lepiej podnieść mostek na taką wysokość że kierownica będzie mogła swobodnie przekręcić się bardziej niż 90' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PN11 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Zależy do czego używasz roweru i czy w czasie jazdy wykonujesz skrety 90' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 PN11 rower używam do jazdy po wszystkim co napotkam. I jak byś dokładnie się wczytał w moją wypowiedź dowiedział byś się ze nie boję się o skręcanie 90' w czasie jazdy gdyż staram się tak nie robić a w razie upadku-a w tedy wszytko może się stać z rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Powiem tak, prędzej czy później wywrócisz się na rowerze a wtedy istnieje bardzo duże ryzyko uszkodzenia ramy. Ja powiem tak, obniż maksymalnie jak się da ale kierownica musi się swobodnie obracać. Pojeździj trochę, sprawdź czy nie pojawią się bóle kręgosłupa dopiero tnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deF Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Osobiście nie lubię takich "kikutków", ale przed obcięciem sugerowałbym sprawdzenie jak będzie po odwróceniu mostka w dół (chyba że masz dość rzadko spotykany 0°, wtedy wiadomo ) przy jego wysokiej pozycji na sterówce – może się okazać, że takie obniżenie będzie wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Killer206 to twoje "prędzej czy później " bardzo szybko się spełniło. Wczoraj zaliczyłem ładną glebę, a raczej asfalt na wyścigu. No i kierownica na szczęście nie uderzyła na tyle mocno w ramę żeby się coś stało. Co do odwrócenia mostka to jego jako pierwszego odwróciłem a potem w ruch poszły podkładki. W mojej ramie jest długa główka ramy przez co muszę zejść jak najniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.