Skocz do zawartości

[Rower]Który rower Ns Holy 1 vs Dartmoor Two4Player

Pucha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem na kupnie bike i zastanawiam się na NS Holy 1 z 2011r i Dartmoor Two4Player z 2011r. Będe jeździł na dirtach no i czasami w streeacie:)

Pomożcie Mi wybrac dobry rower :) czekam na wasze odpowiedzi którego wy byście wzieli :)

Daje linka dla szybkiego sprawdzenia :)

http://allegro.pl/nowy-rower-ns-bikes-holy-1-24-2011-kurier-0z-i1753980075.html

http://www.rowerowy.com/rowery/dirt_street/dartmoor_two4player_bike

Napisano

NS HOLy jest bardziej do street'u, sztywny widelec i koła 24", a DARTMOOR raczej do dirtu (chociaż koła 24" to street). Ja osobiście brałbym NS, niższa cena i mam większe przekonanie do NS'a niż DARTMOORA (poza tym HOLY jest ładniejszy :icon_cool: ).

Napisano

Dzięki za odp :) czytałem o holym i jak założe amora to naszczęscie geometria mi się nie zmieni :) więc chyba Ns bd brał:)

Dzięki za odp :) czytałem o holym i jak założe amora to naszczęscie geometria mi się nie zmieni :) więc chyba Ns bd brał:)

Napisano

Oba rowery w tej kasie niczego sobie choć mają kilka różnic Dart ma np. lepsze piasty i do dirtu lepszą ramę. Holy jako stalówka znowu więcej wybaczy na początku.

I rozmiar kół wcale nie świadczy o przeznaczeniu.

Napisano

a nad amorem się nie zastanawiałem :) ale może duro lub xcr Niemam pojęcia :) a Ty jakiego bys polecał ???

A tak z ciekawości: jaki amor będziesz brał???
Napisano

szczerze mówiąć to kumpel ma BOMBERA i wcale na niego nie narzeka :) kilka razy 110 mu dobiło ale takto że jest idealny do dirtu wiec chyba dobry :D

Napisano

No właśnie jak kto woli :D ja na razie na sztywnym bd jeździł bo zamówiłem Holy 1 :D odłoże hajsy to kupie :D

A do sztywnego jestem przyzwyczajony bo na BMX śmigałem :D

Napisano

Wszelkie MX sobie odpuść, golenie górne 30mm nie gwarantują sztywności, a wylajtowane haki i buster lubią się łamać w czymś cięższym niż xc/am więc odpuść. Tymbardziej, ze za 500zł to masz całkiem sensowne propozycje już na sztywną oś.

Napisano

Tymbardziej, ze za 500zł to masz całkiem sensowne propozycje już na sztywną oś.

faktycznie, 500 złotych to o wiele za dużo. A ty jaki byś proponował? Rock shox?
Napisano

Za 500zł masz już Argyle 302 albo nawet 318 jak się znajdzie, DJ 1 06/07, Space Jumpa albo nówkę Duro Qlocka także propozycje o niebo (lub dwa) lepsze niż MX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...