Skocz do zawartości

[amortyzator] co zamiast sr suntour xcm-v3 dlo do kross level a2 disc 2011?

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie szukam dobrego zamiennika dla tego amortyzatora gdyż czytałem na tym forum że nie jest no zbyt dobry.moja waga to 80kg 182cm wzrostu.typ jazdy to głównie asfalt i kostka,ogólnie miasto,czasem jakiś szuter i las.przebiegi ok 100km/miesiąc.zależy mi żeby był w miarę TANI i bezawaryjny.pozdrawiam i dziękuję za odp :)

Ps.Torunianie wieczorem wszyscy na Świetlną Rowerową Masę Krytyczna w ramach Skyway 2011! Start 21:00 z Rynku Nowomiejskiego. :)

na razie nic mi nie przeszkadza bo jeszcze go nie mam,ale za miesiąc będę więc zrobiłem rozeznanie i tu właśnie na forum niektórzy piszą że amortyzatory z rzędu suntour od xct do xcm to tylko "uginaki" a amortyzatorem można nazwać sprzęt od xcr-a w górę,więc chciałem spr co inni o tym myślą.600zł trochę za dużo...myślałem bardziej o czymś do 400

Na takie przebiegi i jazdę głównie po asfalcie XCM Ci wystarczy. Zresztą przejedziesz się i sprawdzisz, przy Twojej wadze powinien wykorzystywać cały zakres, ja ważę 66 kg i jest z tym problem. Mimo iż mówi się, że Suntoury są z reguły miękkie to przy normalnej jeździe jest problem z ugięciem o więcej niż 50-60%.

A jak będziesz zmieniać to tylko na powietrzny, Radion już powinien Ci wystarczyć, a jak masz kasę to Epicon, a najlepiej coś z wyższej półki Reba, Fox :)

co prawda to prawda,najwyżej odświeże temat ;) a np dało by się zrobić jakiś "tuning" tego amortyzatora poprzez skrócenie elastometru (?),też gdzieś o tym czytałem,i np zalanie olejem?poprawiło by to coś?i czy w ogóle miało by to sens i czy to możliwe z tym sprzętem

mozliwe jest wszystko, ale ja nie jestem zwolennikiem zasyfiania amora olejem (zaraz mnie zjada ze to poprawia prace i w ogole cuda niewidy).

elastomer uciac mozesz, ale ja nie widze wiekszego sensu, te amory sa miekkie i raczej nie trzeba w nich grzebac zebysie uginaly, nie wiem jaka wersje bedziesz mial (z blokada czy bez itd.) jesli z blokada, to nie bedzie tragedii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...