cichy70 Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Zero jakichkolwiek problemów z bikestacją !!! koła zostały złożone zgodnie z zamówieniem, ( DT350, Alpine cx-ray) świetny rabat, do tego w cenie kół został zrobiony na moją prośbę zestaw TNT z założeniem opon włącznie i takie właśnie dostałem. Było po drodze parę zmian i modyfikacji, oraz płatności w ratach, tak, że sam się zacząłem gubić w tym wszystkim I NIC-ZERO PROBLEMÓW !!! Wysyłka w dzień ostatecznej wpłaty, ( na podstawie dowodu wpłaty ) Kontakt również dobry, Dla mnie idealna transakcja. A już z niejednym sklepie kupowałem. SUPER !!! edyta: dokupiłem również parę drobiazgów i też wszystko trafiło do mnie, ta jak miało trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam! Zamówiłem 2.10 a 3.10 była informacja o tym, że zamówienie jest w trakcie realizacji. W miedzy czasie dostałem info, że paczkę będę miał do środy (12.10). Dziś 11 a żadnego info o nadaniu paczki (wybrałem kuriera). Teraz nie wiem co i jak bo muszę sobie dzień pod kuriera ustawić. Zobaczymy jak będzie zrealizowane zamówienie bo troche tam zamówiłem, w tym takie drobnostki jak spinki. Oby nikt się nie pomylił. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 w końcu dostałem paczkę. Okazało się, że brakowało spinek. Szkoda,że nie poinformowali. Spinki mają dosłać. Szkoda też, że dostełem FL teflonowego a nie Kry Techa tak jak chciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Przed zakupem proponuje zadzwonić do sklepu i spytać się czy daną rzecz mają na stanie. Te wskaźnika dostępności na stronie to pic na wodę. Niby mają, ale tak naprawdę nic nie mają. Jeśli komuś zależy na czasie to nie polecam. Ja czekam już tydzień na przesyłkę i na razie nie widać zakończenia transakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 21 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Października 2011 To niefarta masz Ja złożyłem zamówienie wczoraj ok 12.30, opłaciłem szybkimi płatnościami, o 13.30 dostałem e-maila, że paczka wysłana. Dziś o 10 kurier dostarczył, zawartość paczki zgadza się w 100% z tym co zamawiałem. Do tego wcześniej prosiłem o porównanie kolorów piast Novateca z produktami KCNC, zrobili i wysłali mi ładne fotki Tak więc jak dla mnie bikestacja dostaje wielkiego plusa + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Pytać owszem trzeba ale pod względem aktualizacji stanu BS nie odbiega od innych polskich sklepów. Obsługa telefoniczna w moim przypadku była ok, więc nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Tak jak ktoś pisał, że nie można ich posądzać o złe zamiary. Jednak ich baza danych czy obsługa klienta trochę odbiega od np. cyklo. Sopory sklep z dużą ilością części i ciekawe ceny to i ruch spory jednak jakby organizacja struktur firmy troche szwankuje Ale mimo to, nie zraziłem się do tego sklepu. Zimą jak najbardziej będę coś kupować w Bikestacji. Latem postawię na "szybsze" sklepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuzin695 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Jak każdy sklep ma swoje wady i zalety. Mam nadzieję że się pomylą i prześlą mi nowe kołka z dt 240 zamiast novateców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Ja zamówiłem opony w poniedziałek z miejsca zapłaciłem. Wczoraj mi powiedzieli, że w piątek najpóźniej wyślą. Dzisiaj dzwonie, okazuje się, że ekipa sklepu wybiera się na jakieś zawody w sobotę, a koleś przy telefonie nic nie wie Ogólnie rzecz ujmując, mają wszystko gdzieś. Ten sam towar co zamówiłem jest również wystawiony na allegro. Ściemniają w żywe oczy, zamiast powiedzieć nie ma, będzie za miesiąc. Dawno zamówił bym już u konkurencji o 5zł drożej, ale 100 razy szybciej. Cyklotur to sklep zupełnie z innej bajki. Dostępność towaru na stronie jest jak najbardziej prawdziwa. Jeśli czegoś nie ma to dzwonią, piszą w ciągu kilku godzin. W bikestacji jeszcze nigdy nie odpowiedzieli na mojego e-maila. Gdyby to była inna pora roku to bym się nie przejmował, ale chciałem szybko kupić opony by jeszcze pojeździć póki jest super pogoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radicalpl Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 A ja jestem zadowolony z tego że i Bikestację i Xtra bike mam na miejscu Xtra bike ma więcej Towaru w Bikestacji jest fajna wyluzowana obsługa i ludzie którzy naprawde jeżdżą i jak sie wypowiadaja o sprzęcie to nie ma poprawki celuja z opiniami w 10. Może im tam cos czasem nie wychodzi mnie obsłuzyli w temacie kół genialnie Bolesławiec ma 2 z 5 najelpeszych i najwiekeszych sklepów internetowych w Polsce i to jest GIT;-) Cenami te dwa sklepy miażdza konkurencję a jakości obsługi to zależy kto co lubi ja lubie obsługe którą moze nie wysławia sie jak Jan Miodek ale otrzymuje konkretna porcje wartosciowych informacji. Polecam i Bikestacje i XTRAbike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam! Dziś w końcu zakończyłem zakup w tym sklepie. Otrzymałem brakujące 4 spinki SRAM i smar, który zamówiłem. Napisałem do BS, że w ramach tego iż musiałem zapłacić 5,2zł za list oraz jakieś rekompensaty prosiłbym o naklei ochronne na ramę, przezroczyste. Niestety nic nie otrzymałem. Niby 5zł więcej zapłaciłem ale to nie chodzi o 5zł a o podejście. Następnym razem cena musi być mocno konkurencyjna bym na bikestacji coś zamówił. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Kupować można, ale zaufać na pewno nie. Po lekturze całego tematu wniosek jest taki, że osoby którym się śpieszy nie powinny liczyć na ten sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Kupować można, ale zaufać na pewno nie. Po lekturze całego tematu wniosek jest taki, że osoby którym się śpieszy nie powinny liczyć na ten sklep. Dokładnie tak można to spuentować. Ja właśnie otrzymałem swoje oponki. Towar pierwsza klasa, ale czekać musiałem ponad tydzień. Przy okazji trzy razy dzwoniłem by w ogóle wiedzieć co się dzieje z zamówieniem, bo sklep zdecydowanie należy do milczących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wiem, że duże sklepy mają dużo pracy, ale mało co mnie tak wkurza jak brak elementarnego kontaktu ze strony sprzedającego - nie mówię tutaj o tym konkretnym sklepie tylko w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PauL605 Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Szukałem kasku , zastanawiałem się pomiędzy Uvex fp1 a Giro Atmos. Na fp1 dostałem dobrą cenę , ale znalazłem jeszcze Atmos'a w Bikestacji 399pln dostępny na stronie sklepu jak i allegro(5sztuk) Pytanie przez allegro czy mają inny kolor , który rok produkcji itp... W odpowiedzi ,że nie mają żadnego Giro Atmos. No to kolejny mail. Przecież na allegro widnieje 5 sztuk. Odpowiedź : ostatnia sztuka sprzedała się przez sklep, aukcja zniknie w ciągu 12h. Mijają dwa dni dalej możemy kupić Giro Atmos'a w Bikestacji. Kolejne potwierdzenie tego że sprzedają coś czego nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Chyba o tym nie pisałem... Zamówiłem u nich koła - jeden z proponowanych setów kół składanych. Były na piastach DT Swiss 370, których jak się okazało w wersji pod 6 śrub nie mieli na stanie. Nie zgodziłem się na wersję pod CL. Musiałem czekać aż zamówią pod 6 śrub. Kolejnych deklarowanych terminów nie dotrzymywali, o czym dowiadywałem się, gdy już do nich zadzowniłem. Maile przemilczali. Ostatecznie po miesiącu doczekałem się kół. Tylne było na nowszej wersji DT Swiss 370 - SL. Niby lepiej, bo lżejsza trochę. Jednak z tego względu, że bębenek jest alu musiałem przyspieszyć przesiadkę na kasetę SLX... Między innymi ze względu na stalowy bębenek wybrałem DT Swiss, a nie Novatec'i 711/712... Story na tym się nie kończy. Tylne koło było słabo zaplecione i rozlazło się szybko. Pomógł dopiero lokalny serwis, który koło rozplótł i złożył ponownie, porządnie przy okazji naciągając. A dziś zajrzałem na ich stronę i przymierzyłem do koszyka hamulce, które będę kupował dla swojej kobiety. Z nieznanych mi przyczyn nie został mi naliczony rabat, który teoretycznie przysługuje mi po zakupie tamtych kół. Mail poszedł do nich, Ciekawe czy raczą odpowiedzieć. Wy też mieliście problemy z rabatem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmath Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam, zakładam ten temat aby zoobrazóać noszalanckie podejście do klienta w sklepie Bikestacja. Od dwóch lat byłem ich klientem i zawsze byłem zadowolony z cen produktów, jak i szybkości realizacji zamówień- niestety ten stan rzeczy trwał do zeszłego tygodnia. Dnia 13lutego złożyłem w godzinach przedpołudniowych zamówienie. Jako, iż zależało mi na czasie upewniałem się wcześniej, że wszystkie produkty jakie zamawiam figurują jako dostępne, zaś zamiast wpłaty na konto zażyczyłem sobie przesyłkę pobraniową. Zamówienie przyjęto, jednak ku mojemu wielkiemu zdziwieniu do środy nie otrzymałem potwierdzenia wysyłki, przez co zadzwoniłem do sklepu w celu wyjaśnienia sprawy. Jak się okazało jednego z zamówionych produktów nie było na stanie (w trakcie przeprowadzania rozmowy- produkt nadal figurował jako dostępny! ) i zostałem poinformowany, że ten właśnie jest w drodze z hurtowni. Czekałem dalej, jednak w czwartek nadal nie otrzymałem potwierdzania wysyłki, a więc wykonałem kolejny telefon- tym razem zapewniono mnie, że zamówienie jest już skompletowane, a paczka dotrze do mnie w piątek rano. Historia lubi się jednak powtarzać i w piątek byłem zmuszony do wykonie kolejnego telefonu, sytuacja zrobiła się o tyle kuriozalna, że podczas tej rozmowy zostałem zbyty przez zajętego pracownika i zapewniony, że ten oddzwoni do mnie „za chwile”- po godzinie oczekiwania na telefon byłem powtórnie zmuszony sam go wykonać. Tym razem oznajmiono mi, że zamówienie dotrze do mnie bez jednego przedmiotu (który wcześniej podobno został sprowadzony z legendranej hurtowni), a przesyłka zostanie dostarczona w poniedziałek. Po opisanej rozmowie status zamówniea został zmieniony na „wysłane”, jednak nie dotarło do mnie żadne potwierdzanie z DHL-a dzięki któremu mógłbym kontrolować lokalizacje zamówionego sprzętu. W tej chwili mamy poniedziałek, a ja nadal czekam z wielką niecierpliwością na zamówienie. Dla kontrastu przytoczę, że równolegle kupowałem części w XTRbiku, zamówienie złożyłem w poniedziałek, zaś we wtorek otrzymałem paczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Coś dużo tych telefonów wykonałeś :X. Też jestem "stałym" klientem w/w sklepu i powiem szczerze, że raz miałem podobny przypadek jak Ty. Zamawiałem parę przedmiotów wraz z obcinaczkami do linek i pancerzy PRO tylko ja dostałem telefon z informacją, że nie mają ich na stanie i dopiero będą sprowadzone po nowym roku. Co do listu przewozowego DHL może zapomnieli podać Twój e-mail (miałem tak parę razy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie odebrałbym tej paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie odebrałbym tej paczki. Oj czasem jest tak, że nam zależy na zamówionych częściach bardziej niż sklepom na ich sprzedaży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszm7 Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ja miałem prawie identyczną przygodę z tym samym sklepem, na przełomie roku zamówiłem kilka produktów, wszystkie widniały jako dostępne, dostałem potwierdzenie zamówienia, przelałem pieniądze i zacząłem oczekiwanie. Jak się okazało w trakcie rozmowy telefonicznej którą zainicjowałem w 4 czy 5 dniu po wysłaniu zamówienia, nie mieli jednego z towarów (pedały pd-m540) na stanie i czekali na dostawę z tej samej chyba "legendarnej hurtowni", uzyskałem informację, że paczka zostanie wysłane w przeciągu 3 dni, po tym czasie wykonałem kolejny telefon, dostałem info, że mogą wysłać mi niekompletne zamówienie, a brakujące pedały doślą w terminie późniejszym, nie zgodziłem się, po kolejnym tygodniu oczekiwania wysłałem maila w którym powołałem się na ich regulamin który tą transakcją złamali w kilku punktach, próbowałem się też tego dnia z nimi skontaktować telefonicznie, niestety nikt nie odebrał telefonu. Paczka dotarła do mnie dnia następnego. Miało być szybko i sprawnie, tymczasem zakupy zajęły mi ponad 2 tygodnie. Pomimo to nadal będę korzystał z ich usług ponieważ są po prostu tani, mam tylko nauczkę, żeby potwierdzać stany telefonicznie przed dokonaniem zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmath Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Niestety tak jak zauważył arroyo, jest to przypadek w którym zależy mi na częściach i niema co unosić się przesadnie dumą(?). W całej opisanej prze mnie sytuacji, nie chodzi nawet o to, że sklep handluje wirtualnymi przedmiotami- ale o sposób podejścia do klienta. Człowiek przypuszczał, iż normą jest poinformowanie kupującego o brakach w towarze po dokonaniu zamówienia- jednak jak widać nie. To, że nikt się ze mną nie kontaktował również jakoś mogę zrozumieć. Ale w sytuacji, w której to ja jestem zmuszony do podjęcia tego typu inicjatywy- mogę oczekiwać, że osoba odpowiedzialna za zamówienia poda mi realny(!) termin dostarczenia zamówienia, a nie będzie urządzała jakąś farsę w postaci odwoływania do mglistej kategorii "jutro". Jeśli cofnąć by czas i bieg wydarzeń. Gdy po moim pierwszym telefonie, usłyszałbym że towar dotrze przykładowo 22 stycznia nie miałbym pretensji, nie wydzwaniałbym po znudzonych pracownikach sklepu (którzy zapewne również nie chcieli mnie słuchać), jak i nie pisał tego typu postów, które w perspektywie dłuższego czaso-okresu zaśmiecają jedynie miejsce na serwerze. Kończąc ten wątek, dnia dzisiejszego zostałem poinformowany, że paczka dotrze JUTRO- czyli we wtorek (oby, bo robi się to już nudne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 też macie wrażenie, że kupując na allegro od tych samych sklepów starają się bardziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 jasne bo jeden negatywny w ostatnim miesiącu może zniechęcić kilka kilkanaście osób to się starają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kupowałem od nich w sierpniu, upewniałem się przez telefon czy części są na stanie (powiedzieli, ze 2-3 dni), w komentarzu do zamówienia wpisałem że bardzo zależy mi na czasie - chciałem podmienić części w rowerze przed wyjazdem rowerowym. Zaskoczeniem było kiedy paczka doszła następnego dnia! - Zamówienie i przelew robiłem rano. Zadowolony teraz też zrobiłem u nich zamówienie, ale skorzystałem z alertu cenowego i było tak: - na jedną część alert uwzględniony, cały 1 grosz taniej niż u konkurencji, ale niech będzie, przynajmniej na przesyłkach zaoszczędzę - przy drugiej stwierdzenie, że "na części shimano nie udzielają gwarancji" - dziwne bo w regulaminie nic nie ma - przy trzeciej stwierdzenie, że "część jest niedostępna" (ale na stronie jest). Wysłałem maila z pytaniem kiedy będzie bo na całym zamówieniu mi zależy, ale na czasie niekoniecznie. I nagle część się znalazła - jeden egzemplarz. Więc zamówiłem tą ostatnią sztukę, ale na stronie dostępna jest nadal. Ciekawe jak teraz będzie z czasem, mam nadzieję, że nie zrobią mi takiego numeru jak tu opisany i dalej będę mógł mieć o nich dobrą opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.