Mod Team Pixon Napisano 15 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Obawiam się, że za bardzo zwiększyła im się sprzedaż i powoli zaczynają się gubić, może jakieś reklamację, może mają za mały personel, może... jest wiele możliwości . Kiedyś jak ten sklep startował, to był on bardzo dobrą alternatywą do zakupów przez internet. Chociaż również z nimi miałem jedną nie przyjemną sytuację. Całe szczęście zachowali się bardzo w porządku i wszystko rozeszło się po kościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrabbit Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 A Wy otwieracie te paczki przy kurierze? Bo chyba jest taka możliwość i jakby coś się nie zgadzało, to można odrazu zwrócić, z tego co mi się obiło o uszy. Też dziś złożyłem spore zamówienie w bikestacji i teraz jak czytam jakie jaja wychodzą to się zastanawiam, czy by nie rozszarpać tej przesyłki przy kurierze, bo się jeszcze okaże, że zamiast części rowerowych przyślą worek ziemniaków... Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Spokojnie, chłopaki z bs są spoko. Coś się nie zgadza, nie w terminie to jeszcze prezent dorzucą. Kontakt tel. bezproblemowy. Przyczyna jest taka jaką podał Pixon. Mają najtańsze ceny praktycznie w PL to i jest dużo zamówień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Co jest niby spoko, nie dość że pomylili towar to jeszcze fajek nie dodali (może to był ten "prezent"), wolę kupić trochę drożej niż tanio u nich, zresztą kilka razy pytałem o towar to nigdy nic nie mieli. Co jest niby spoko, nie dość że pomylili towar to jeszcze fajek nie dodali (może to był ten "prezent"), wolę kupić trochę drożej niż tanio u nich, zresztą kilka razy pytałem o towar to nigdy nic nie mieli. PS Worka ziemniaków nie przyślą, jednak czasem można się wkurzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaldomowicz Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 ja kupilem ostatnio sporo czesci na dosc duza kwote. wszystko ok!!!! sprzet byl na drugi dzien i jeszcze dali rabat;] jak dla mnie No.1 w PL. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Zawsze miałem o nich dobre zdanie a ostatnio... Kupiłem oponki, żele i trzy dętki z zaworem AV. Przysłali wszystkie z zaworem SV co mi średnio pasuje bo nawet nie mam jak tego napompować Maila wysłałem że nastąpiła z ich strony pomyłka i od 2 dni cisza. Nie pozostaje mi nic innego jak dokupić jakąś tanią pompkę. Przecież nie będę użerał się z nimi, odsyłał, czekał na nowe .... Do zimy mi zejdzie taka zabawa, tym bardziej że kontakt z nimi ostatnio kiepskawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 W sumie to tez tam zostawiłem trochę kasy.. Ale przykładowo: zamówiłem przerzutkę m972, a w ekspresowej paczuszce przyszła m971 -> kontakt mejlowy, kazali odesłać poleconym i przysłali właściwą. Inna sytuacja: zamawiam cyngle, wiadomo potwierdzenie, przelew. Dostaje mejla z UPS, że otrzymał dane rozliczeniowe. Czekam prawie tydzień i nic, więc pisze. Po kontakcie mejlowym okazuje się że "paczkę otrzymam w poniedziałek" (był czwartek wieczór), więc pewnie zapomnieli wysłać. Wszystkie sytuacje na luźno, więc bez obaw z mojej strony. I tak na dniach znów planuje kolejne zakupy Ogólnie mogę polecić, jak komuś zależy na cenie, a nie na pudełkach, gwarancjach dystrybutorów i takich tam. A! Jeszcze jedno. Kupowałem u nich swojego czasu koła (składane). Po czasie zauważyłem, że mają niewłaściwy układ szprych. Oczywiście sam zaplot (trzy krzyże) były OK, ale te co miały być do wewnątrz były na zewnątrz i takie tam. Jakby tego było mało, w serwisie koleś podczas centrowania stwierdził, że szprychy są różnej długości! Jak to określił: "taka składanka różnych". W sumie to chyba taka najpoważniejsza ich wpadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Sprawę tych kółek określił bym jako dziadostwo i partactwo w jednym ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturg80 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Niestety muszę ostrzec przed dziwnymi praktykami tego sklepu... Początkowo nie było żądnych problemów aż do ubiegłego poniedziałku. Zamówiłem kilka pierdół, paczka dotarła (wszystko wrzucone w worek z upc) i jakie było moje zdziwienie gdy ją otwarłem... Już nie chodzi mi o to że zamawiałem dętkę z wentylem auto, ale mostek zupełnie inny niż zamawiałem, to samo bidon i koszyk.. Aż sprawdziłem czy przypadkowo nie otrzymałem pomyłkowo jakiejś innej paczki. Rozumiem że pewnych produktów mogą nie mieć na magazynie (oczywiście takiej informacji na stronie nie ma) ale to chyba ja powinienem decydować co chcę (czy w ogóle chcę) w zamian otrzymać.. Najdziwniejsze jest to że na paragonie widnieją produkty które zamówiłem a których de facto nie otrzymałem. Wychodzi na to że zapłaciłem 16zł za przesyłkę klocków hamulcowych i trzech łyżek do opon bo tylko to było tym co zamawiałem Teraz czekam na odpowiedz sklepu (3 maile wysłane) ale chyba się nie doczekam więc będę dzwonił.. Kolejna zagadka - na pytanie dotyczące produktu przed złożeniem zamówienia odpowiedzieli w ciągu 30 min, na reklamacje niestety tak szybko nie reagują.. Przykre ale niestety to były moje ostatnie zakupy w tym sklepie.. Na szczęście konkurencja jest coraz większa i w innych sklepach można znaleźć ten sam towar w podobnej cenie(w xtrabike nawet taniej - właśnie sprawdziłem ). Kiedy ludzie zrozumieją że oprócz ceny (która jest coraz mniej konkurencyjna) liczy się obsługa klienta? Pozdrawiam Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikefan Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 to chyba jakies pojedyncze wpadki. razem z kolegami zaoatrujemy sie w BS juz przeszlo 4 lata i nigdy nie zdarzyla sie zadna pomylka. wydalismy u nich pare nascie tys. zl (rowery, czesci, a ostatnio tez stroje) wszystko to po atrakcyjnych cenach, zawsze blyskawiczna przesylka, swietny kontakt i nie raz poradzili w doborze czesci. sklep naprawde godny polecenia!!!! chlopaki naprawde sie staraja i dbaja o kazdego kolarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Taa, ledwo się zarejestrowałeś a już tak zachwalasz , przypadki wcale nie są takie pojedyncze, a przykład z kołami (czy wciskaniem innych komponentów) świadczy o świadomym oszukiwaniu klientów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Dokładnie, ciężko dać wiarę opisom osób które dopiero co się zarejestrowały na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Moje doświadczenia z tym sklepem bardzo negatywne... Swego czasu zrobiłem zakupy i więcej nie zamierzam Towar zamówiłem>kasę puściłem i cisza... Na maile nie raczyli odpisać. dopiero po jakimś czasie jak zadzwoniłem i spytałem co z moim zamówieniem to rozkojarzony jegomość stwierdził, że wysłali i powinno u mnie być. A jak nie to wyślą drugą paczkę "tylko niech Pan nie odbiera tej pierwszej" Chyba nie muszę pisać, że żadnej pierwszej nie było Dostałem jedno awizo w terminie standardowym dla wysłania rzekomo drugiej paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Ja na email z pytaniem co robimy z niewłaściwymi dętkami nie dostałem odpowiedzi. Nie będę nawet się o to już dopytywał. Musze kupić teraz dwa drobiazgi, do wydania 660 zł i kupię w innym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturg80 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Hmm... Ja w sumie zalogowałem się na forum żeby napisać niezbyt pochlebną opinię o tym sklepie.. Generalnie początki działalności były ok, kupiłem wiele części do swojego roweru, ze wszystkich do dnia dzisiejszego jestem zadowolony. Niestety im dłużej na rynku tym gorzej.. Po wczorajszym poście o braku odzewu w ciągu pół godziny dostałem wiadomość ze sklepu o zwrocie przedmiotów, których nie zamawiałem.. Przypadek? Generalnie życzę im wszystkiego najlepszego, chociaż nie wiem jaka musiałaby być różnica w cenie aby skłoniła mnie do kolejnych zakupów w Bikestacja... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcun Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Już nie raz pisałem, że Bikestacja w przypadku moich zamówień zawsze stawała na wysokości zadania. Ostatnio zwracałem kask, szybka odpowiedź z Ich strony, wysłałem paczkę, kasa na koncie. Dla mnie super, tym bardziej, że błędne zamówienie wynikało z mojej winy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Kupiłem u nich dosłownie 2 rzeczy. Jakieś rogi kiedyś i było ok, w zeszłym roku zamówiłem przerzutkę tylną. Zaznaczyłem że chcę PACZKĘ priorytetową, a nie polecony. Zapłaciłem jak za paczkę a i tak przyszedł polecony. Jak wiadomo chciałem uniknąć uszkodzeń w transporcie. Na szczęście nic się nie stało. Może to nie miejsce na tą wypowiedź, ale polecam formicki-bike.pl Dużo kasy tam zostawiłem, i zawsze było tip-top. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 [OT] Zgadza się, jak kupujesz u Formickiego za x k zł czy pierdoły za 50 zł zawsze otrzymujesz bardzo dobry kontakt i błyskawiczną wysyłkę [/OT] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Formicki-bike to jeden z najporządniejszych sklepów. Zawsze dobry kontakt, zawsze miła obsługa, zawsze towar zgodny z zamawianym. Nigdy się na nich nie zawiodłem. A bikestacja sprzedała mi kiedyś Juicy 7 zapowietrzonego. A po odpowietrzeniu okazało się, że ma zatarty tłoczek w klamce.... Sama radość! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrabbit Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Moje zamówienie zostało zrealizowane prawie w pełni . W paczce znalazłem to co chciałem poza pompką, która była innej firmy niż zamówiłem i w dodatku o 40zł tańsza, a zapłaciłem jak za droższą. Napisałem do BS o co chodzi i w odpowiedzi poinformowano mnie, że nie mieli takiej pompki na stanie, a ze sprowadzeniem były jakieś problemy/opóźnienia więc wsadzili inną, żebym nie czekał na przesyłkę (dobrze zrobili bo się nie mogłem doczekać), a jak się nie spodoba to mogą przysłać kuriera na ich koszt lub zwrócić różnicę ceny. Zdecydowałem się na zwrot różnicy i czekam, pare dni nic, wysłałem maila, by im o sobie przypomnieć i po dwóch dniach od wysłania go, zwrócili pieniądze, więc wszystko się dobrze skończyło i nie ukrywam zadowolenia, bo dostałem też od nich rabacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Gdzieś już tu wcześniej pisałem, że Bikestacja to niskie ceny okupione bardzo "kombinacyjnym" podejściem do klienta. Pamiętam, że kiedyś przy okazji realizacji zamówienia za ~1500 zł otrzymałem np vki LX z avidowskimi fajkami i, choć może się to komuś wydać szukaniem dziury w całym, do dziś ten sklep kojarzę z właśnie takimi zagrywkami - na granicy akceptowalności, na zasadzie: "wyślemy i zobaczymy co się stanie" (dostałem też bonusowy papierek po batonie ). Odradzam ludziom oczekującym "lizania po stopach", że się tak wyrażę, zresztą w kontaktach z kilkoma innymi wiodącymi sklepami internetowymi (CR, Cyklotour) również zdarzały mi się podobne "przygody", dotyczące różnych kwestii, ale zawsze mogące potencjalnie źle się na mnie odbić. Do dziś tam kupuję, ale ZAWSZE staram się ograniczyć potencjalne ryzyko pomyłki do minimum. Mam też pozytywne doświadczenie z BS - kiedy zamawiałem szprychy i zaznaczyłem, że bardzo zależy mi na wysyłce jeszcze tego samego dnia co przelew, szprychy miałem u siebie po osiemnastu godzinach od rejestracji zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrju771 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ja kupiłem tylko raz na BS, więcej tego błędu nie popełnię. Promocja na obręcze, kupiłem Mavica XM317 za 79zł. Przyszła po 2 tygodniach, w kartonie po korbach, bez żadnego zabezpieczenia, wciśnięta na chama skosem. Zaplotłem koło, coś ono krzywe. Poszedłem do serwisu, żeby mi wycentrowali, to wyszedł jeszcze większy koszt, bo obręcz była jajowata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM85 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ja zamówiłem trzy opony, wszystko ładnie zapakowane, bardzo szybko przyszło. Na pewno jeszcze coś tam będę kupował i spokojnie można wpłacić kasę na konto z góry. Ja jestem zadowolony, z tego sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sworks5 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ja robię zakupy w BS od zawsze znam tych ludzi osobiście i nie ma czego się bać nie ma obaw Tanie i Szybkie zakupy Polecam ten sklep w 100 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty992 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Mam różne zdanie na temat sklepu Bikestacja. Zamówiłem widelec, przysłali bez problemów. Z drugim zamówieniem były kłopoty. Zamawiałem części na ponad 2,5 k zł i wiedziałem, że przy takiej ilości komponentów coś na pewno pójdzie źle. Po otworzeniu paczki okazało się, że przysłali nie tą korbę co trzeba i mostek (nie w tym kolorze ). Po krótkiej rozmowie z panem Łukaszem szybko dogadałem się w sprawie wymiany części na właściwe. Oczywiście koszty wysyłki zostały zwrócone. Zapomniałem dodać, że przy drugim zamówieniu (zamawiałem mailowo) zapodziano mój mail z listą zamawianych części. Po paru telefonach w końcu wysłali paczkę. Mimo to jestem zadowolony z tego sklepu. Przyszłym klientom Bikestacji polecam kontakt telefoniczny zamiast mailowego (szybciej i dokładniej) oraz zakupy przez ich stronę lub allegro (zamawiając mailowo można się na nich zawieść). Bałagan w tym sklepie można przypisać złej organizacji lub dużej liczbie klientów, przy których chłopaki nie wyrabiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.