Gość Smyk Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Tak jak w temacie... Gdy pedałuję, to obraca się tylko tylna przerzutka, a koło nie... Od 4 dni myślę jak to zrobić, ale zbytnio mi nie wychodzi. Na "specjalistę" nie mam szmalu, więc nie pójdę. Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Mod Team safian Napisano 12 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 12 Sierpnia 2011 Co to znaczy 'obraca przerzutkę'? Wózek się napina, czy co? Najlepiej to daj fotkę przerzutki, napisz więcej, zdejmowałeś łańcuch? Może źle założyłeś?
ahmedsaid Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Myślę że chodzi o kasetę, a dokładniej bębenek/wolnobieg. Zapadki bębenka się zakleiły, albo coś się z nimi stało i nie blokują koła. Jak się na tym nie znasz to bezpieczniej i chyba taniej wyjdzie oddać do serwisu, bo narzędzia też trochę kosztują.
mroczny Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Teraz zgaduję - obraca Ci się , nie przerzutka tylko zębatki się kręcą a nie przenoszą napędu na koło ? Jeżeli tak to najprawdopodobniej masz wolnobieg do wymiany , jeżeli masz kasetę to bębenek padł .
Pytanie
Gość Smyk
Tak jak w temacie... Gdy pedałuję, to obraca się tylko tylna przerzutka, a koło nie...
Od 4 dni myślę jak to zrobić, ale zbytnio mi nie wychodzi. Na "specjalistę" nie mam szmalu, więc nie pójdę.
Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.