Skocz do zawartości

[amortyzator] Dobry amortyzator w rozsądnej cenie

Venft

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem posiadaczem roweru Schwinn Mesa LT od dłuższego czasu jednak nie był on wiele używany. Ostatnio zacząłem wiećej jeździć, również na maratonach i zauważyłem, że w porównaniu z innymi rowerami, ten ma słaby amortyzator. Jest to RST niestety nie wiem jaki model. Moglibyście polecić coś dobrego za cenę około 500zł (chyba, że coś naprawdę super jest w trochę wyższej cenie). Ważne by dało się do niego zamontować hamulec typu V-brake, ponieważ takowy posiadam

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Napisano

Jeżeli zdecydowałbym się na Epicona do jazdy na maratony/w lesie/ w górach to jaki skok będzie lepszy 100mm czy 120mm?

Napisano

Trudno powiedzieć. 120mm zmienił by geometrię roweru przez co mogło by nie jeździć się już tak dobrze. Chyba lepie było by wziąc 100mm do których został on przystosowany.

Napisano

Ja mam amora z Uturn i te zmiany mogę łatwo zaobserwować. Między 80 a 100 nie ma dużej różnicy w geometrii, ale już jak wykręcisz na 120, to rower jest wyraźnie ograniczony na zakrętach. Między 80 a 100 w geometrii nie ma wielkiej różnicy, a w wygodzie jest, więc polecam Ci 100mm jako złoty środek.

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie, by nie tworzyć następnego wątku. Mam ograniczony budżet i nie wiem czy lepiej byłoby pozbierać jezcze trochę i kupić nowy rower czy do mojej ramy (schwinn mesa LT) dokupywać i wymieniać kolejne części. Co byłoby lepsze?

Napisano

Niestety nie potrafię znaleźć żadnej specyfikacji roweru ;/ Tak po krótce (to co wiem)

Amortyzator: RST Gila SL

Przerzutki przód: jakiś Sram

Przerzutki tył: Sram X-7

Hamulce: Tektro V-brake

Manetki: Sram

Klamki: Tektro

Korba: Truvativ IsoFlow

Kaseta: Sram

Rower z 2007 roku więc nie ma się co dziwić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...