Spider Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Przeglądając allegro w poszukiwaniu jakiś tanich i w miarę lekkich opon trafiłem na TE .Co o nich myślicie? Opinie o samej firmie nie są zbyt pochlebne ,ale waga i przystepna cena zachęcają do kupna :glare: P.S waga w kilku różnych źródłach od 540-550g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Nieznam tej opony ale znam firme Kenda. Mówisz że firma nie ma zbyt pochlebnych opinii. Na oponach Kendy do dzisiaj zrobiłem 2500km i złapałem 1kapcia jak mi sie wbil jakis kawalek drewna (jezeli dobrze pamietam - moze metal) o dlugosci 1cm w opone. Mysle że to dobry wynik z racji że dużo jeżdze po lesie. Mam Kendy Kinetics. Jedynym mankamentem moich opon jest waga. Nawet z ciekawosci bym kupił te Kendy co pokazałeś - mam zaufanie do opon tej marki i nawet nie są jakies turbo ciężkie. Bierznik tez wygląda dość przyzwoicie. Oczywiście teraz pisze patrzac przez pryzmat moich opon - z tymi co pokazałeś nie miałem styczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja również smigam na kenda,ch i nie ma praw do narzekań ,fakt sa czasem nawet zaskakujaco tanie ale to aż tak za bardzo nie powinno "przeszkadzać".Firma--Sredniej półki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Przejeździłem na takich 600km i nie złapałem kapcia (prawie całość w Beskidach) Moja waga to 90kg. Opona nieźle trzyma w zakrętach mało jeździłem po błocie, przy szybkich zjazdach rower trochę myszkuje. Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Firma--Sredniej półki odpowiem jak to zwykl mawiac moj kumpel : "chyba twoj stary !" karmy nie mam ale mam blue groove i nevegal oponki wielkie grube i paskudnie ciezkie daja rade po blocie ,po sniegu to juz nie na szuter sa ok, na asfalt szkoda ich bo sie szybko scieraja moj model to 2.5 dh tomac series 1350g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 27 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 1350g chłopaki z light-bike by się przeżegnali chyba;)...z resztą ja też bo moje obecne ważą po 798g i wydaje mi się że to "klocki" :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Wagi Kendy na stronie firmy to 480 i 580g Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_P Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Witam! Na poczatek chce wyjasnic, ze te wczesniejsze posty podpisane przez Pawla to nie bylem ja (zbieznosc imion. Przy okazji pozdrawiam imiennika!!). Co sie tyczy tematu, takowe oponki mam zalozone w moim rowerku. Nie wiem dokladnie ile kilometrow na nich przejechalem, ale duzo. Staralem sie ich nie oszczedzac. I moge powiedziec, ze oponki te nie sa gorsze od Tiogi Factory XC 1,95, na ktorych wczesniej jezdzilem. Gumy lapala nie czesciej niz Tioga (przez ten rok uzytkowania zlapalem z 5-6 gum), ale tylko z tylu i w kamienistym terenie. Generalnie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.