jechan96 Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam. Szukam już na tym forum tematów o tych hamulcach, ale nic nie znalazłem. Chciałbym prosić o opinie na temat w/w hamulców oraz o instrukcje zmiany klocków, odpowietrzania itp. Dodam, że są to hamulce montowane w rowerze Kross Level A6 Disc 2011. Pozdrawiam PS Może mi ktoś powiedzieć dlaczego na stronie www.kross.pl jest na pisane, że to są shimano deore. To prawda ? http://kross.pl/rower/130-LEVEL_A6_DISC.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 D*py nie urywają, są mocniejsze hamulce, na początku będziesz zadowolony pewnie, ale po czasie poczujesz ochotę na coś mocniejszego Co do odpowietrzenia - masz temat o odpowietrzaniu LX'ów, te się tak samo odpowietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jechan96 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 A możesz podać link do tego tematu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 To już szczyt lenistwa. Masz przyklejony na górze tego działu i jeszcze chcesz link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jechan96 Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Widziałem już ten temat, ale nie byłem pewnien czy to o to chodzi Wielkie Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jechan96 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 A może mi ktoś powiedzieć jak to jest ze zmianą klocków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 A co ma być? Zmiana klocków przy odrobinie wprawy trwa dwie minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jechan96 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Teraz mam tarczówki mechaniczne i wystarczy odkręcić 2 śrubki i jeden zacisk wychodzi z klockiem i do drugiego można się dobrać. A w hydraulikach to się coś odkręca czy jak ? I co potem z regulacją? Na poniższym zdjęciu hamulce (możecie narysować strzałkę w paincie którą śrubę rozkręcać itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Wyjmujesz zawleczkę, wyciągasz klocki, wkładasz nowe, wkłądasz zawleczkę. Nie dali instrukcji czy jak? zawleczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jechan96 Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Dzięki I to trzeba rozpychać te tłoczki, żeby klocki weszły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobik2010 Napisano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 pokombinuj trochę pomyśl własnym mózgiem, przecież nic nie zepsujesz, no chyba że będziesz chciał wyjąć klocki pięciokilowym młotkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.