Skocz do zawartości

[Rower] Zmiana ramy - problem z wyborem

Gelenda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Używam roweru Gtix master :/ Od wielu ludzi słyszałem juz ze rama jest tragiczna :P Jak dla mnie nie jest aż tak źle, jednak interesuje się dh i powoli modyfikuje swoj rowerek właśnie pod tym kontem. W sumie z orginalnego roweru została tylko i wyłącznie rama. wyposażenie roweru to :

Amor RST Omega <-- co do tego amorka też słyszałem że lepiej jak najszybciej sie go pozbyć, I tutaj pierwsze moje pytanie co byście zaproponowali. mam jakies 183cm ważę 70kg. słyszałem że tora jest w porządku <mam jakies 500/600z>

Korba Truvativa ruktion Co do korby to chcialem sie zapytać o napinacz. Kompletnie nie mam rozpoznania. czy mogli byście mi coś poradzić ?

Hamulce przód avid bb7 180 tył bb5 160

z tyłu na razie jest jeszcze przerzutka Shimano alivio ale przy przekladaniu ramy raczej się pozbęde tego balastu :)

Głównie chciałem się zapytać jaką rame polecili byście mi do przerzucenia tych części, Jak już pisałem interesuje sie DH, Na rame chciałbym nie wydać duzo więcej niz 1000zł +/-

z Góry dzięki za odpowiedzi.

Napisano

GTix jako cały rower to była twoja pomyłka życia jak już sam zdążyłeś się przekonać.

Tora to nie amor do dh i w takim budżecie ciężko będzie cokolwiek stricte racingowego znaleźć. Skoro masz 100zł to proponuję jakiś frameset typu Dragstar, Bitch, DM DS + dobry amor Domain 318, starsze MZ 66

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...