Skocz do zawartości

[koło] Stukanie w tylnym kole.

baciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wita

Posiadam rower Kross level a2 przejechałem na nim jak na razie 300km, dziś jadąc po nierówno poukładanej kostce z prawdopodobnie tylnego koła dochodzić dziwny metaliczny stukot. Dźwięk nasilał się wraz z wzrostem prędkości, a na kamienistej drodze brzmiał jak bym miał się zaraz rozlecieć. Próbowałem odtworzyć ten dźwięk stojąc w miejscu lecz udało mi uzyskać tylko podobny, poprzez uderzanie z góry w koło. Jak mógłbym temu zaradzić w domowym zaciszu? Czy lepiej od razu udać się do serwisu?

Napisano

Niestety rower był kupowany przez internet i jeśli jest to coś łatwego w naprawie, wolał bym sam to zrobić niż tracić rower na resztę wakacji;/ .

Napisano

Czyli potrzebny był by klucz do kaset bacik- których nie posiadam;/ A ile takie oględziny mogą kosztować w zwykłym serwisie? I czy przewidujecie co mogło się popsuć, może od razu wysyłać do Kross'a?

Napisano

Sprawdź zacisk/szpilkę tylnego koła.

Najlepiej zdejmij z widełek całe tylne koło, przyjrzyj się dokładniej kołu. Następnie wszystko ponownie złóż, dociskając szybkozamykacz z właściwą- dużą siłą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...