Skocz do zawartości

[amortyzator] rst first

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chciałem się dowiedzieć co myślicie o tym amorku http://allegro.pl/nowy-amortyzator-rst-first-air-olej-powietrze-i1747871767.html a możne coś innego ale od razu mowie ze nie drożej i tak chce jeszcze poszukać jakichś możne okazji na nim nie używki ale możne coś po sezonie albo takiego

first jak pamietam jest wiotki pozatym nadal dla mnie skrót rst tłumacze roz###### sobie twarz

http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-axon-rld-100-mm-2011-i1754835492.html

ja wolałbym axona miałem z nim stycznosc i jak za ta cene nie ma co sie przyczepić a troche juz tego różnego gatunku potestowało :icon_wink:

W 90 latach na 4" MOZO Pro czyli RST startowali w Mistrzostwach Polski w DH, jakos sie dalo. Sam uzytkowalem RST i czuloscia wtedy bily na glowe np kultowe Marzocchi XC400, tlumieniem juz nie....niestety.Kiedys sponosrowany byl jakis zjazdowiec czeski przez RST, potem jakis trialowiec....Jezdza ludzie po firmie jak po psie, uzywaja niezgodnie z przeznaczeniem i zdziwieni ze peka...Sigme nieraz widzialem w pucharze DH a o zlamanym Stormie nie slyszalem.

RST to nie jest mistrzostwo świata, ale jeżeli nie będziesz go katował to za relatywnie niską cenę masz nowy, najczęściej z gwarancją, widelec który jest prosty i działa.Ostatnio SR Suntour tez ma sporo do powiedzenia w tym temacie.

Nie mniej jednak za tę kwotę możesz mieć ROCK SHOX TORA 318 AIR i to jest znacznie lepsza opcja. Nie wiem ile chcą za manetkę, ale to warto dopłacić o ile cena nie jest wyssana z palca. Pompkę też można tanio wyrwać a widelec ma MotionControl czyli coś co naprawdę tłumi.

Nie mniej jednak za tę kwotę możesz mieć ROCK SHOX TORA 318 AIR i to jest znacznie lepsza opcja. Nie wiem ile chcą za manetkę, ale to warto dopłacić o ile cena nie jest wyssana z palca. Pompkę też można tanio wyrwać a widelec ma MotionControl czyli coś co naprawdę tłumi.

I waga w stosunku do Firsta +300g.

dobra Panowie ostatnie 2-3 posty i temat zamknięty wiec Wy uważacie (tzn chyba większość) że z pośród spośród super 3 w cenie 800 max czyli Firsta Axona i Tory 318 to właśnie tora jest najlepsza i najlepiej się sprawdzi w amatorskich maratonach i wypadach w las :) dzięki wszystkim za pomoc w wyborze, teraz zostaje tylko szukac jakiejś wyprzedaży na allegro :)

tylko martwi mnie jedna rzecz, ze ta tora jest bardzo bardzo ciężka a chciałbym tez zrzucić tez trochę z masy roweru

U mej dziołchy w rowerze jest F1RST Platinum i z rurą 22cm waży 1690g. Pracuje nadspodziewanie ładnie i co ważne od samego początku - nie potrzebuje większej przeszkody żeby się uaktywnić. No i co jest istotne, to również pod osobą ważącą niespełna 50kg działa płynnie, choć już nie całym skokiem - ostatnie 2-3 cm są silnie progresywne i potrzebują większego strzału do ugięcia (ponoć można to zmienić wywalając kawałeczki elastomerów które standardowo zapobiegają dobiciu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...