Skocz do zawartości

[Łańcuch-Napinacz]Problem

7Devis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z napinacze (firmy nie pamiętam) w którym są dwie rolki góra i dół, a problem jest taki że co jakiś czas od góry się ślizgnie i spada między blat a ramę. Problemem jest ta rolka? Co zrobić? Docisnąć ją mocniej czy nie

Timon92 Dzięki, jutro przykręcę rolkę i zobaczę czy poprawi to. Blat ma w 1 miejscu minimalne odkrzywienie, ledwo zauważalne, ale nie jest to na 100% wina tego. Dolna rolka jest dociśnięta do jakby ochrony blatu coś takiego, górna już nie, przerwa między nią a łańcuchem to może 0,5cm.

Ja tam się na tym nie znam, bo inne dyscypliny mnie interesują, ale skoro masz pół centymetra odstępu, to łańcuch się mieści. Zostaw 2mm odstępu, to pewnie będzie dobrze. Tak, by nie dotykało łańcucha, ale by odstęp był minimalny, wtedy boki rolki będą uniemożliwiały wypadnięcie łańcucha.

napinacz jest po to zęby napinał łańcuch , rolka na maksa i tyle . ta osłonka to rockling , jeżeli masz na pinacz gdzie na górze jest rolka to rockling jest nie potrzebny , a górną rolke przystaw minimalnie do łańcucha , zęby go leciutko dotykał , a móżęsz dać zdjęcia systemu korbowego?

górną rolke daj żeby troche dotykała łańcucha żeby nie spadał . ta osłonka o której mówisz to pewnie rocklin , nie jest on potrzebny . jak zdejmiesz rockling to będziesz mógł dać bliżej dolne kółko

daj zdjęcia mechanizmu korbowego

P.S. jezdżisz na single speed czy na kasecie z pzerzutką?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...