razorjack Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 hej ! ostatnio mnie naszło, że mógłbym sobie wstawić kilka czerwonych śrubek, co by ładniej rower wyglądał i tak szukam miejsc, może pomożecie? -mocowanie manetek i klamek - tu chyba można alu? -różne śrubki przy przerzutkach, np. trzymające linki, osie kółeczek, śrubki ograniczające ruch pantografu. -śrubki trzymające mocowanie na bidon/linki śrubki przy zawieszeniu https://picasaweb.google.com/113365807390732386488/Genius# mam 4 śrubki które ściskają oś, opisane jest żeby używać max 5Nm, to w sumie niewiele, może w takim razie dać tam alu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Do zawieszenia nie ryzykowałbym śrub alu, tak samo jak nie wsadziłbym tych śrub do mostka, czy rogów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Do rogów można ze spokojem wsadzać, nie ma żadnych problemów. Do mostka, zgoda. Ja bym nie ryzykował, tu tylko tytan. Do zawieszenia chyba też tytan był by lepsiejszy. Można też do jarzma sztycy i zacisku dać ti. Tutaj nie wiem czy alu da radę, ale kiedyś widziałem takie śruby w jakimś projekcie, mam na myśli lewe ramie korby H2. Hample spokojniej było by mieć ti ale nie którzy jeżdżą też na alu (chris) Same tarcze tez zdecydowanie tytan I tak jak już napisałeś można dać alu do manetek, klamek,koszyków i przerzutek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 specjalnie nie wymieniam okolic mostka, tarcz itp. bo tytan za drogi i mały 'zysk' wizualny ok, na razie zawieszenie zostawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Mam nadzieję, że coś pomoże http://www.forumrowerowe.org/topic/97588-sruby-czyli-gdzie-co-mozesz-wkrecic-i-co-ci-to-da/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi