mariuszniedz Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Na początku witam wszystkich forumowiczów od 2 sezonów jestem użytkownikiem Authora model dexter wyposażonego w widelec RST GILA TnL 100mm 28.6*260*0 czarny mat i teraz jak na wstępie bardzo mi zależy na zmiękczeniu tego widelca gdyż wg mojej opinij jest z nim gorzej niż źle i było tak od początku - nowości, początku ale rower był na gwarancji i nie chciałem przy nim nic grzebać. Amortyzator ma bardzo słaby skok nawet na moje 87kg wagi prawie cały czas jest sztywny i nie ma co mówić o jakiejkolwiek amortyzacji. jakiś czas temu znalazłem przez przypadek filmik na youtube o przeróbce tego widelca ale jak ostatnio szukałem to już nic nie znalazłem potrzebuje wiedzy i porady oraz instrukcji od kogoś kto wie jak można by było ten amorek zmiękczyć. dodaję, że liczę na odpowiedzi osób doświadczonych. wymiana nie wchodzi w grę więc proszę o darowanie sobie odpowiedzi typu lepiej kup inny itp. z góry dziękuje za wszelką pomoc i odpowiedzi.
wikrap1 Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Stary, były już takie tematy Generalnie chodzi o to, by zrobić otwartą kąpiel olejową, czyli zamiast smaru stałego uszczelniasz śruby na dole np taśmą teflonową i zalewasz amora olejem np. 10W. Jak jest tam elastomer, to go skracasz lub wyciągasz. Szczegółów poszukaj sobie na forum, bo BYŁO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.