bambus81 Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 fajnie, gratuluje zakupów! może i ja kupie 5 skoro wszyscy są zadowoleni. a czy były/są srebne 5? bo mi raczej zależy na jasnych szczękach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oczko Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 fajnie, gratuluje zakupów! może i ja kupie 5 skoro wszyscy są zadowoleni. a czy były/są srebne 5? bo mi raczej zależy na jasnych szczękach Jeżeli srebrne to Avid 7 lub LX, ale pare postów wyżej było o tym, że 5 nie występują w kolorze czarnym. POZDRO Oczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 to ja raczej zostane przy avid, trochę droższe, ale opnia duuuużo lepsza pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Ehh. Kupiłem LX. Mam nadzieję, ze będzie wszystko w porządku, bo jak czytam Wasze opinie to włos mi się jeży na głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Ehh. Kupiłem LX. Mam nadzieję, ze będzie wszystko w porządku, bo jak czytam Wasze opinie to włos mi się jeży na głowie. jak pojeździsz trochę to daj znać, bo ja wciąż sie nad nimi zastanawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 jak pojeździsz trochę to daj znać, bo ja wciąż sie nad nimi zastanawiam Nie ma problemu. Na razie tylko 80 km i nie narzekam. Jak zrobię 500 to będę mógł więcej powiedzieć, czyli gdzieś około świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 222 km zaliczone. Dokupiłem do hamulców klamki LX, dzięki temu można je doskonale wyregulować. Póki co nie narzekam. Luzów nie stwierdziłem. Hamują doskonale. miałem obawy po przeczytaniu tego topicu, ale na razie mnie nie zawodzą. Jak zrobię kolejne km to coś jeszcze dopiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Bo luzów nawet po 500 km w marketonach nie będzie. A jak mówią użytkownicy w LX zaczynają się od 2000 w górę. Wszystko zależy od ostrości hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 11 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 kamoreks tylko Ty zapewne mówisz o bardzo popularnych luzach w LX 2004 z równoległym prowadzeniem a z tym 2005 nic złego nie powinno się dziać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havranek Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Chyba zdecyduję się na avidy sd5 bo obecne jakieś standardowe tektro są do kitu. Mam tylko pytanie jak to będzie wspólpracować z klamkomanetkami shimnano st-ef29 (czy w ogóle będzie?) I czy te avidy mają sztywne ramiona? Bo tektro gnie się jak guma (i to miękka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Współpracować bedzie sam mam je w drugim rowerku i sprawują się w miare (mówie o hamowaniu), nie powinno byc najmniejszych problemów. I powinny być sztywniejsze od Tektro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havranek Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Tylko w miare? Myślałem że będzie super git i w ogóle 100 razy lepiej No bo w sumie 100zł to nie mało i nie wiem czy warto. I co masz na myśli mówiąc że "powinny" być sztywniejsze? Te moje tektro wyginają się dobre pół cm jak nie lepiej, to te avidy też tak mogą? W takim razie całkiem bez sensu to by było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Mam pytanko - czy w 2005 roku były produkowane LX-y z równoległym prowadzeniem klocków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 13 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Mam tylko pytanie jak to będzie wspólpracować z klamkomanetkami shimnano st-ef29 (czy w ogóle będzie?) Nie powinno być problemów choć jakość tych klamkomanetek pozostawia wiele do życzenia i też warto je wymienić. Mam pytanko - czy w 2005 roku były produkowane LX-y z równoległym prowadzeniem klocków? W 2005 był już nowy model (srebrne bez równoległego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havranek Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Nie powinno być problemów choć jakość tych klamkomanetek pozostawia wiele do życzenia i też warto je wymienić. Ale właściwie czym się objawia lepszość droższych klamek? Że są wykonane z mocniejszych materiałów, że są lżejsze? To akurat mnie za bardzo nie intersuje, nie na tym etapie w każdym bądź razie. I w końcu jak jest z tą sztywnością avidów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 13 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Ta lepszość objawia się tym, że są bardziej trwałe, nie łapią tak szybko luzów, nie są tak podatne na uszkodzenia i dużo lepiej działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 a co do avidow sd5, sa bardzo sztywne na tyle sztywne zeby w polaczeniu z dobra klamka wyginac (masakrycznie!) piwoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 na tyle sztywne zeby w polaczeniu z dobra klamka wyginac (masakrycznie!) piwoty lol to chyba pivoty jakies takie nijakie. nigyd sie z tym nie spotkalem - ale nie mowie ze nie masz racji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Oj panie Fistachu to po co sie brake boostery produkuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Oj panie Fistachu to po co sie brake boostery produkuje? No wiem ze sa zeby usztywnic pivoty no ale po co usztwyniac boosterami pivoty ? nie lepiej jakies lepsze zakupic zamiast boostera (ktory moim zdaniem wiejsko wyglada) ladowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havranek Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Dzięki za odpowiedzi, w takim razie chyba się zdecyduje Klamek na razie nie będę wymieniał bo musiałbym też manetki i sporo kasy by poszło. Poczekam z tym aż będę nowy rower składał A skoro tak gną mocno to jaki boosterek byście polecili żeby nie za drogi? Ponoć accenta niezłe są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 ja mam accenta i nie nażekam. Zobaczymy co bedzie jak wymienię hamulce:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wytłumaczcie mi cos. Poszedłem do sklepu rowerowego po booster. Patrze i jest chyba tektro a moze accent. W kazdym razie biore w łapę i widzę ze otwory do montażu na piwoty nie są okrągłe tylko szerokie eliptyczne. o tak jak tu http://www.allegro.pl/item96025457_nowe_bo...nie_tanio_.html nie sprawdziłem tylko w którym miejscu wypadały by pivoty w tych otworach. Po co są takie szerokie te otwory. Przeciez jeśli sruby nie beda po zewnetrznej to sily i tak rozepchaja pivoty na zewnatrz. Wiec po co taki ksztalt otworów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 niewiem dlaczego sa takie "duże", w moim piwoty wypadaja na środku otworów. magura ma np. z jednej strony mały okrągły otwór, a z drugiej podłużny żeby dopasować do konkrentego rozstawienia piwotów, mnie zasatanawia bardziej, dlaczego są takie długie śruby i podkładki dystansowe, wdyaje mi sie że im bliżej hamulca tym lepejej? Jka powinien byc prawidłowo zamontowany booster? [jeśli ktoś ma zdjecia to bym prosił] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Booster nie ma za zadanie przeciwdziałania rozginaniu pivotów (to właściwie niemożliwe) tylko widełek ramy lub widelca. Szerokie otwory montażowe nie mają większego znaczenia, bo śruba mocująca w czasie pracy boostera nie powinna ruszać się względem podkowy, musi być solidnie skręcona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.