turysta Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Jeżeli to jest ten ABS, to po co oni wogóle robią w rowerach? Po to aby przez kiere nie polecieć? Heheh. Dla mnie to jest zbędny bajer. Od zakupu mojego roweru tzn. lipcu 2005 tylko raz tym kręciłem, ale nic nie dawało to zostawiłem w spokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 9 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Jeżeli to jest ten ABS, to po co oni wogóle robią w rowerach? Po to aby przez kiere nie polecieć? Heheh. Po to aby natrzepać więcej kasy To taki chwyt marketigowy. Można to porównać do "równoległego prowadzenia" w niektórych hamulcach SHIMANO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 9 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 a jak polecisz przez kiere to powiesz dlaczego nie ma tego bajeru ale mi sie wydaje ze to jest zrobione z myślą o mniej wprawnych rowerzystach a gdyby to był taki prawdziwy ABS ja w autach, ale by sie nawet fajnie jezdziło w zime, tylko chyba troche szarpało chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Panowie Zejdźcie z tego tematu. jak chcecie sobie pogadać o ABS to zalóżcie nowy temat. Dość z ty Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 witam, czy są jeszcze jakieś konstruktywne wypowiedzi na temat LX 2005 bez równoległego prowadzenia? proszę o wypowiedź osoby, które uzywają tych hamulców bądź na nich jeździły. Proszę nie piszcie w stulu: słyszałem że... Kupuję za dwa dni i jakoś się jeszcze nie zdecydowałem. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oczko Napisano 5 Marca 2006 Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Witam Czy Avidy sd 5 występują tylkko w kolorze czarnym ? Na aukcjach i w sklepach, których oferty przegladałem wystepuję tylko kolor czarny, a mi akurat przydały by się srebrne. POZDRO Oczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 5 Marca 2006 Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Według strony Avida, "piątki" są tylko czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jesli srebrne to drozsze 7ki Mialem 5 z przodu i jestem bardzo zadowolony. Teraz lezy w pudelku i sie marnuje... Tak OT zrobie mala sonde bo kolega mi wmawial ze woli srama bo to sram Wybralibyscie Sram 5 czy avid sd5? Klamki tez sie licza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Tak OT zrobie mala sonde smile.gif bo kolega mi wmawial ze woli srama bo to sramWybralibyscie Sram 5 czy avid sd5? Klamki tez sie licza smile.gif Bez chwili zastanowienia - Avid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Również głos za Avidem. Używałem SRAM 5.0, też mam je teraz w szafie i zwykłe Acery za 25zł hamują dużo lepiej. Testowane z klamkami XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oczko Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Kupił bym sobie te Avidy sd5 ale nie ma srebrnych a czarne mi nie pasują :025: , niestety sd7 sa juz trochę za drogie. Zastanawiam się nad zakupem LX, jednak posiadam klamkomanetki Alivio '05 i nie wiem jak to będzie razem współpracować. POZDRO Oczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Wspolpracowac z pewnoscia bedzie Jesli stawiasz walory estetyczne ponad efektywnosc to mamy inne podejscie O ile pamietam to hample deory byly srebrne. To sa dobre hample i nie maja rownoleglego prowadzenia klockow, ktore czesto lapie luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oczko Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Wspolpracowac z pewnoscia bedzie Jesli stawiasz walory estetyczne ponad efektywnosc to mamy inne podejscie O ile pamietam to hample deory byly srebrne. To sa dobre hample i nie maja rownoleglego prowadzenia klockow, ktore czesto lapie luzy. Nie, nie, nie po prostu słyszałem , że te LX są b. dobrymi hamulcami zwłaszacza, że w nowych modelach nie ma już równoległego prowadzenia klocków. Nie mam po prostu tyle kasy, żeby kupić 7 dlatego szukam że się tak wyraże jakiejś "srebrnej alternatywy". POZDRO Oczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 I w takiej sytuacji LX będą chyba najlepszym wyborem. Są srebrne, niewiele drożdze od SD5 i do tego mają wymienne okładziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ok zwracam honory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 srebrna alternatywa to 7.0 mam od 3 lat te same szceki ktpres tam z rzedu klocki i sa na dole listy do wymiany.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ja mam Sram 7 szczęki i kamki IMHO świetne obecne klocki Przód LX tył BBB Nie mam zamiaru wymieniać Klamki wg niektórych są do bani ale tak piszą ci którzy nigdy ich nie używali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 9 Marca 2006 Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Właśnie zakupiłem i zamontowalem LX. Zobaczymy jak będą hulać. na pewno będą lepsze od tych oryginalnych, które miałem Alloy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 elo, koniec końców zdecydowałem się na Avidz, ale nie SD 7 a AD7 + kupiem w kompelecie razem z klamkami za niecałem 210 pln. Myuslę że to dobra cena aczkolwiek nie wime mczy dobrze zrobiłem. Przez to mam teraz na zbyciu klamki hamulcowe LX - prawie nówki. Podejrzewam, że nie poczył bym większej różnicy miedzy kompletem LX2005 a Avid SD7. Ale trzeba przyznać ze ceny avidów 7 w ostatnich 2 tygodniach bardzo sp[adła. Klamki sa właściwie w tej samej cenie co FR 5 Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 10 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 koniec końców zdecydowałem się na Avidz, ale nie SD 7 a AD7 Yyyyy co takiego? Jest coś takigo jak Avid AD7 czy to tylko literówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rzepka Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Siemka Ej jak piszesz ze ci sie marnuja klamki LX to czy zastanawiales sie za sprzedaza bo bym chetnie zkupil od cebie za jakas przystepna cene czekam na odpowiedz na forum lub na gg (9302175) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 literówka, jeszcze się nie obudziłem Odi, czepaiasz się Ale patrząc na Twój podpis to ok, masz rację. Też minie to wkurza. Jacek Rzepka, gadulca mam niestety w roboicie poblokowanego. Wal na prv (jacekkoz@tlen.pl) - napisz ile możesz dać. Kalmki były kupione jakoś w październiku, pojeździłem na nich do listoapda. Zero rys, zadrapań czy czekolwiek. Jest na nie jeszcze gwarancja ze sklepu, którą tez możesz dostać. Generalnie torchę żałuję że kupiłęm klamki Avida - LX są ładniejsze. Poza tym wszycy trąbią zę Avid lekki i w ogóle. Klamka LX waży 5 gramów więcej niż Avid SD 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Moze i Avid jakis tam lzejszy ale to mnie nie przekonuje no i wyglad taki sobie. A do Shimano jestem przekonany i mam zamiar sobie rowerek zlozyc na osprzecie LX za jakis tam czas wymieniajac czesci, a takze zgodze ze LX jest ladny bo mi sie podoba :] na razie mam klamki alivio i nie nazekam :] zobilem na nich w sezoenie 6000tys km i tylko musialem troszke luzy zlkwidowac po nieprzyjemnym wypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oczko Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Moze i Avid jakis tam lzejszy ale to mnie nie przekonuje no i wyglad taki sobie. A do Shimano jestem przekonany i mam zamiar sobie rowerek zlozyc na osprzecie LX za jakis tam czas wymieniajac czesci, a takze zgodze ze LX jest ladny bo mi sie podoba :] na razie mam klamki alivio i nie nazekam :] zobilem na nich w sezoenie 6000tys km i tylko musialem troszke luzy zlkwidowac po nieprzyjemnym wypadku Popieram w 100%. Bardzo mi się podobają i uważam, że tak bardzo nie odbiegają siłą hamowania od AVID-ów. Na pewno je kupię w przyszłym tygodniu wymieniając moje Tektro 29AL. POZDRO Oczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lalal Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Moze i Avid jakis tam lzejszy ale to mnie nie przekonuje no i wyglad taki sobie. A do Shimano jestem przekonany i mam zamiar sobie rowerek zlozyc na osprzecie LX za jakis tam czas wymieniajac czesci, a takze zgodze ze LX jest ladny bo mi sie podoba :] na razie mam klamki alivio i nie nazekam :] zobilem na nich w sezoenie 6000tys km i tylko musialem troszke luzy zlkwidowac po nieprzyjemnym wypadku ja mam klamkometki alivio, przejchałem 3000 km i tak smaoczynnie pojawiły sie luzy w klamkach :/ może od z.....ych ciężko działających tarczówek mechanicznych:/ . No i pytanie moje do Ciebie to jak zlikwidowałeś te luzy w klamkach :] no to wsio czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.