Skocz do zawartości

[rower] Pierwsza szosówka

ZEZOR77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Przymierzam się do zakupu pierwszej szosy , moje pytanko na co powinienem przy zakupie zwrócić uwagę ?

Czy grupa Tiagra wystarczy mi na dzień dobry a może wziąć zaraz 105-tke. To na tyle , dzięki z góry.

Napisano

Tiagra w zupełności wystarczy, nawet nowa Sora da radę ale jeśli masz możliwość to jak najbardziej 105. Musisz mieć na uwadze, że szosą nie będziesz jeździł po błocie zapychającym napęd. Przy kupnie szosówki musisz przede wszystkim dobrze dobrać rozmiar ramy- zbyt duża może przyczynić się do bólu pleców. Materiał ramy- w zależności jakim budżetem dysponujesz ale dobre alu nie jest złe(miękkie). Bardzo ważny jest widelec, najlepiej karbon. No i opony, w to zawsze warto inwestować, podobnie jak koła. Jakim budżetem dysponujesz?

Napisano

W sumie dobra cena ale na twoim miejscu zainteresował bym się używkami- w tej cenie na allegro można wyhaczyć praktycznie nowy/testowy sprzęt o 2 klasy wyższy. Najlepiej poczekać na wypowiedzi bardziej doświadczonych szosomaniaków :whistling:

Napisano

Najchętniej bym tak zrobił , ale tu nie kwapi się nikt do pomocy prócz ciebie . Na sprzedawców raczej nie liczę bo ci to tylko towar chcą wcisnąć. Zatem pozostało mi raczej tylko zagrać jako amator na dwa uda , albo się uda albo się nie uda hehe pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...