studnia94 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam mam pytanie jakie polecacie buty do rozpoczecia przygody z systemem SPD Mysle cały czas nad m077 mt41 albo mt42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams822 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Obecnie mam mt41 i korzystam z nich już 3 lata, są bardzo wygodne, rzep bardzo dobrze trzyma.Jedyna rzecz jaka mi się zniszczyła w nich to sznurówka, po jakichś 6-7k km w jednym miejscu się przetarła lekko, nie na tyle by pęknąć, ale na wszelki wypadek kupiłem nowe. Takie dokładnie: http://allegro.pl/buty-shimano-sh-mt41-spd-cena-detal-269-zl-roz-43-i1752137542.html Tylko rozmiar większy. Jak dla mnie na początek kariery z spd to są idealne.Polecam je w 100%, na pewno się nie zawiedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziunio20 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 ja od początku marca używam sh m076 z pedałami pdm 540 i są to moje pierwsze buty spd na razie zrobiłem w nich około 5000km i nic się z nimi nie dzieje, patrząc na model 077 to jest prawie taki sam jak 076 tak więc myślę że będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
studnia94 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 a jak z rzepami nic sie nie dzieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziunio20 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 z rzepami nic się nie dzieje, jedynie raz odkręciła mi się śrubka z bloków, a że to było na asfalcie i wczesnym rankiem to udało mi się ją znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Jak ma to być ambitniejsza jazda to SH-M077 a jak rekreacja to SH-MT41/2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja od ok. 3 lat używam tych: http://allegro.pl/buty-diadora-rove-comfort-super-cena-i1761097896.html I jestem z nich bardzo zadowolony. Rzep trzyma cały czas mocno. Sznurówki się nie postrzępiły, a same buty się nie rozbiły na boki, jak moje poprzednie. A dosyć mocno je katuję. Jeżdżę cały rok: upały, błoto, deszcz, śnieg, wiosenna plucha itd... Kilka razy przelało mi je na wylot, parę razy wdepnąłem po kostki w kałużę i po wysuszeniu "działają" dalej. Rzep jest całkowicie odpinany, więc co jakiś czas ląduje w pralce ze sznurówkami., a byty są prane pod bieżącą wodą. Póki co po 3 latach jedynie troszkę wyblakły od błota. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.