zenio Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam, Mam straszny problem z znalezieniem epicona z piwotami, znalazłem tylko jedną ofertę http://allegro.pl/sr-suntour-epicon-l-o-d-100mm-z-pivotami-mod-2008-i1763890672.html czy bardzo różni się on od epiconów z 2010 lub 2011 roku? Może wiecie gdzie kupić nowego epicona z piwotami lub kiedy znów będą dostępne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 http://www.eurobike.pl/index.php/srsuntour/amortyzatory-przednie/epicon w sklepach które kupują u nich części powinieneś bez problemu go zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixtra Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 nie polecałbym ci kupna tego amora i w takiej cenie. Jest to starsza, cięższa konstrukcja.Poza tym amortyzator pracuje trochę gorzej. Musisz poczekać, powinno się coś trafić na allegro. Możesz również pytać się sprzedawców na allegro lub sklepach internetowych kiedy będą mieli dostawę. Sam gdy polowałem na nowego epicona z piwotami musiałem się uzbroić w cierpliwość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiob Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 W eurobike też nie mają z piwotami. Zadzwoń do nich i zapytaj kiedy będą dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RooSha Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Proponuję na eBay poszukać jest ogromna liczba tych amortyzatorów. Po wliczeniu kosztów przesyłki wychodzi znacznie taniej niż w Polsce. Przykładowo : http://cgi.ebay.com/SR-Suntour-EPICON-MTB-Suspension-Manual-LOCKOUT-Fork-/330599214693?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item4cf93fae65#ht_2968wt_910 cena z przesyłką to około 220 $ czyli jakieś 640zł więc jakieś 50 zł zostaje w kieszeni. Z tym, że trzeba czekać jakieś 2 tygodnie. http://cgi.ebay.com/SR-SUNTOUR-EPICON-RLD-fork-Black-/120647173852?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item1c1721c6dc#ht_1177wt_729 wysyłka za free 7-14 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenio Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Wole jak na razie poczekać i kupić w Polsce. A jak wygląda taka transakcja przez eBay? Nigdy tam nie zamawiałem, za pobraniem pewnie nie da rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RooSha Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Pewnie jest taka możliwość, ale to chyba byłoby nie opłacalne. Co do zakupu i wpłaty na konto to raczej nie ma się czego obawiać. Szukać sprzedawców- sklepy, z dużą ilością komentarzy. W przypadku takich użytkowników komentarze negatywne z reguły mówią o niezadowoleniu z zakupu niż o oszustwie. Ale wiadome, cała transakcja jest w języku angielskim, więc można czegoś nie doczytać/ zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenio Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 No i tego się obawiam, lecz wiele ofert jest bardzo kuszących wychodzi sporo taniej niż u nas. Nie na rękę mi stracić ponad 600zł, ale jak na razie się wstrzymam i poczekam może u nas się pojawią epicony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PN11 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 · Ukryte przez safian, 12 Sierpnia 2011 - Brak powodu Ukryte przez safian, 12 Sierpnia 2011 - Brak powodu Jak można prosze o usunięcie bo zapomniałem że ma być wersja z piwonami. Odnośnik do komentarza
zenio Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Z tym zakupem przez ebay nie płaci się cła itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 12 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Jeżeli kupujesz w UE to nie płacisz, jeżeli poza terenem UE to istnieje możliwość zapłacenia cła, chociaż sprzedawcy często zaniżają wartość i wysyłają jako gift, więc cło może być, ale niekoniecznie. Zresztą ... o tym już było, poszukaj Jeżeli chodzi o zakupy na ebayu - zapłać przez PayPal'a - masz pełną ochronę zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenio Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Hmm już sam nie wiem co zrobić. A czy może watro dołożyć i zakupić http://allegro.pl/rock-shox-recon-silver-tk-coil-100-piw-alpebike-i1745555510.html ? Tylko czy ten amorek jest powietrzny? Bardzo mi na tym zależy aby był powietrzny, a może macie lepsze propozycję w podobnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 12 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Sprężynowy. Ewentualnie, jeżeli chcesz potestować to możesz na ebayu za ~750 (z przesyłką) kupić Spinnera Aerisa 320A-100 RLC Jeżeli chcesz coś wytrzymałego i ciężkiego to Tora 318 SA. Coś lżejszego to RST F1rst Air. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenixs10 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Weź Epicona. Do widelców RST coś nie mam zbytniego przekonania, już wieksze do Suntoura. Albo poczekaj jeszcze toche(jak ja) i kup Axona za ta sama cene co teraz Epicon. Chociaż właśnie Epicon bardziej mnie przekonuje, poniewaz posiada zmiane skoku która w Axonach juz nie występuje i bedzie tańszy A jeżeli chodzi o tłumienie to jest identyczne i acha jeszcze Axon jest lżejszy(lecz niewiele). Co do Tory sprężynowej kompletnie odradzam juz wziałbym RST. Natomiast Solo Air wydaje mi sie ze tlumienie jest na takim samym poziomie co Axon i Epicon. Chwile jezdzilem na tym widelcu u kolegi i jakoś mnie nie zadowalał jego praca. Nie mam pojęcia dlaczego wszyscy podniecają się tak tym Motion Control w Torze. Dobre widelce Rock Shoxa zaczynaja sie od Reby(na pewno wezme go za rok) Zreszta rowniez bardzo zyczliwy znawca poinformował mnie ze Suntour wykupił fabryki Marzocchi co potiwerdzeniem powinny być pasujące uszczelki kurzowe z Marcocha do dajmy na to Epicona i dlatego tez polecił mi wziac Epicona. Czyli tak w sumie co byś nie wziął Axona, Epicona czy Tore(SA) będziesz zadowolony. Jednak już przeczytalem miliony watkow, tematów oraz pierdół i stwierdzam ze najlepszym wyborem bedzie EPICON! Przemawia przede wszystkim cena. Albo uzbieraj i kup najlepiej Magure Durin Race albo Foxa Talasa i niczym sie nie bedziesz przejmował. Probłem z głowy. No to trzymajcie się i jakby co poprawiajcie bo jestem czlowiekiem i moge sie pomylic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenio Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Myślę jeszcze nad raidonem ale coraz bardziej się przekonuje do axona. Jak myślicie jest sens teraz kupna czy czekać aż ceny spadną? I czy bardzo różni się raidon od axona, epicona? Nie chodzi mi o wagę ale o pracę i wytrzymałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenixs10 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Do Raidona, Epicona i Axona jest ta sama instrukcja wiec mysle ze praca jako taka sie nie bede roznic aczkolwiek raidon moze byc troche gorszy. Natomiast Epicona i Axon na pewno pracuja tak samo. Te trzy Amory roznia sie bardzo waga ale i tez wytrzymaloscia. W wadze wygrywa Axon ale w wytrzymalo0sci Epicon. Bierz Epicona jesli nie masz 100zl do Axona. A Axona jesli potrzebujesz mniejsza wage. Dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankus Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Do Raidona, Epicona i Axona jest ta sama instrukcja wiec mysle ze praca jako taka sie nie bede roznic aczkolwiek raidon moze byc troche gorszy. Natomiast Epicona i Axon na pewno pracuja tak samo. Te trzy Amory roznia sie bardzo waga ale i tez wytrzymaloscia. W wadze wygrywa Axon ale w wytrzymalo0sci Epicon. Bierz Epicona jesli nie masz 100zl do Axona. A Axona jesli potrzebujesz mniejsza wage. Dziekuje. Jeśli Twoim celem jest wytrzymałość to zdecydowanie Epicon. Axon jest do lżejszych zastosowań. Jeśli chodzi o pracę Epicon vs. Raidoon to jest jak niebo, a ziemia. Miałem 2 Raidony, teraz mam Epicona i do Raidona nie wrócę . Różnica jest też w wadze i wykonaniu, szczególnie jeśli chodzi o pokrycie goleni. Jeśli Epicon to 2010 lub 2011, omijaj te z czarną anodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.