MMMAAACCC7 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 witam, czy przy dolnym łożysku sterów, pod uszczelką powinna być jakaś podkładka dociskająca uszczelkę względem korony amorka? Bo ja mam tam taką szczelinę na 1mm i obawiam się że jak uszczelka dostanie zmiennych warunków to straci swoje uszczelniające właściwości i opadnie=nawłazi tam syf brud i piach fotki KLIK1 KLIK2 KLIK3 KLIK4 KLIK5
Piksel Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Może być, ale nie musi, a wg to nabiłeś dobrze bieżnię?
rzymo Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 W ogóle to wygląda jakby dolna bieżnia nie była nabita do końca. Przerwa jest w wielu modelach sterów, niektórzy to zasłaniają (patrz foto niżej), inni nie.
MMMAAACCC7 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 bieżnia jest nabita dobrze, chyba nie zostaje mi nic innego niz podłożyć tam coś co dociśnie tą uszczelkę, jakąś podkładkę
Piksel Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Wg mnie to bieżnia nie jest dobrze nabita, bo to niemożliwe, żeby była, aż tak duża dziura, po za tym wg mnie to bieżnia jest nabita krzywo.
MMMAAACCC7 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 po długim dziś oglądaniu z fachowcami jest wniosek-bieżnia nabita prosto i do końca, te ntyp tak ma, się wymyśli jakąś podkładkę
Sandacz Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Nie znam konstrukcji tych konkretnych sterów (a może dolnej cześci rury sterowej tego amora?), ale dla mnie to dziwne, "nieeleganckie" rozwiązanie, bo na chłopski rozum bieżnia powinna się na czymś oprzeć, a nie "wisieć w powietrzu". Nabijałem bieżnie sterów ahead tylko dwóch typów - zwykłych i półzintegrowanych - ale w obu przypadkach bieżnie bez problemu dochodziły do korony amora.
Schwefel Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 A te stery w ogóle pasują do tej ramy? Co to za rama i stery?
MMMAAACCC7 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 stery NECO, nie wiem dokł, nie znam się, z racji swojej nieznajomości zleciłem sklepowi internetowemu (na allegro znany jako rowerekcompl) nabicie bieżni w ramę i na amorka, co też zrobili, a w osobnej torebce były takie pierdółki KLIK1 KLIK2 skupię się na opisywaniu tego drugiego zdjęcia, poprawcie mnie jak coś źle -1 od lewej to bieżnia górna -2 od lewej to uszczelka z dołu, nachodząca na bieżnię (i to z nią jest problem bo na moje powinna być na dole) -3 przedostatnie to ta gumka od luzów, 4 nacięcia, im głębiej wcisnę z góry tym mniejszy luz -4 ostatnie to uszczelka z góry, przychodząca pod bieżnię górną, żeby było śmieszniej-numer 4 jednocześnie pasuje u góry pod 1 jak i na dole na bieżni, ale wtedy 2 nie pasuje u góry rama to kross level a2 2008 rok, amor suntour xcr 06 (wiem, średnia półka, ale dla mnie i tak wysoko)
adams822 Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 ja obecnie mam kross level a2 z 07' rocznika i u mnie wygląda to bardzo podobnie. Mam takie stery: http://industrial-bg.com/en/products.html?page=shop.product_details&category_id=17&flypage=flypage_new.tpl&product_id=319 A to foto: https://picasaweb.google.com/107543035685464105704/SteryKrossA207?authkey=Gv1sRgCNq3zuKj3NuGNQ
MMMAAACCC7 Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Napisano 13 Sierpnia 2011 po ściśnięciu u mnie wygląda identycznie, powiedz czy to łapie syf?
iwan1245 Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 po pierwsze masz stery z łożyskami kulkowymi . głuwke ramy masz do sterów zintegrowanych czyli nie ma misek a łożysko w chodzą w gówke ramy . bierznia ma nacięcie dzieki któremu się dopasowuje o rury sterowej , musisz ja pożadnie walnąć czymś
adams822 Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Żaden syf nie wpada. Co do tego co napisał @iwan1245 spróbuj tak zrobić, jak ja 1 raz rozłożyłem rower na czynniki pierwsze to miałem też z tym problem, chyba jakoś pokombinowałem i dopasowałem elementy.Teraz już wiem co jak.Radze tobie to samo zrobić, tylko że ja miałem wtedy luz lekki, wystarczyło docisnąć i się wpasowało.
MMMAAACCC7 Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Napisano 13 Sierpnia 2011 problem rozwiązany-musi być tak jak na zdj Adamsa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.