Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] Adapter zacisku tarczowego do ramy

winters

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję adaptera do zacisku tarczowego do ramy. W ramie niestety nie mam mocowania pod tarczę, chciałbym na tył sobie założyć tarczówkę a niekoniecznie chce wymieniać ramę. Czy spotkał się ktoś z czymś takim? Jak tak to gdzie mogę kupić? Najlepiej jakby był to jakiś sklep stacjonarny w Poznaniu. Cena też nie jest aż tak dla mnie istotna.

No rozumiem, że piastę i tarcze trzeba też zmienić (wiem co potrzeba, żeby zamontować hamulec tarczowy). Tylko mnie zastanawia i gdzieś nawet widziałem coś takiego (chyba Formul'y), że jak nie ma mocowania pod zacisk, żeby przykręcić do ramy to można dokręcić zacisk. Od biedy można wziąć obejmy od torpeda i z nimi kombinować, ale wole jednak rozwiązanie profesjonalne niż próbować domowymi sposobami. Kiedyś też widziałem coś takiego chyba w Cykloturze.

trochę dużo jak 149$ tak do 200-250 zł może byłbym w stanie za to zapłacić, a gdzieś w Polsce nie szło by tego dostać?

Dzwoniłem dzisiaj do Cykloturu, koleś co odebrał telefon to chyba za kare przy nim siedzi, w dodatku chyba w jakiejś kotłowni siedział - tak go było słychać.

trochę dużo jak 149$

Nikt nie mówił, że będzie tanio. Rozwiązanie istnieje, ale jest dla naprawdę zdesperowanych ;)

Zamiast wydawać nawet te 250zł (jakbyś za tyle znalazł) to nie lepiej kupić nową ramę? Za kilkanaście złotych więcej jest na Allegro Level A4 - całkiem porządna konstrukcja.

@Stefan2810

na początku trochę zdziwiony, po chwili, że nie jest mi w stanie pomóc - koniec rozmowy.

@Rzymo

Ja mam dobrą ramę :) bo jest to rama SCOTT'a aluminiowa YECORA 7 czy 8 letnia, w stanie bdb, nowa rama SCOTT'a trochę kosztuje (jedną już kupiłem) - (poza tym to będzie mój drugi rower) :) więc lepiej mi wydać 200-300 zł na adapter (rower na działkę).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...